Scudo Sports

Sedona 761 alternatifi?

assad

Üye
Tepki
15
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar 2008 modellerden iyi donanımlı olup da(full deoare olması tercih sebebi) o fiyat aralığını geçmeden sedona sd761 e alternatif bir bisiklet var mı? Bianchi önerilmiyor, krona bakıyorum, corratech e bakıyorum ama aynı fiyat dilimindeki modelleri 761 e göre donanım açısından geri gibiler. Bisiklet %50 asfalt % 50 az engebeli toprak arazide hobi amaçlı kullanılacak. Var mı mantıklı alternatifler?

Yada soruyu şöyle de sorayım isterseniz yukarıdaki amaçlara uygun maksimum 1000 liraya alınabilecek en mantıklı bisiklet modeli hangisidir? 761 midir, daha iyisi var mıdır?

Özür dileyerek bir şey daha, bu fiyata makul bir kadro alıp gönüle göre donanım toplamak daha mı ucuz/mantıklı olur?

Sonuçta profesyonel değilim, hobi amaçlı kullanacağım, ama bir kere alayım, iyisinden alayım, uzun süre başım ağrımadan kullanayım istiyorum. Çok mu şey istiyorum yoksa bu fiyata?:(

Scudo
slm
bu konuyu karar vermeden bende düşünmüştüm, toplama mı? hazır mı?
ben toplamayı tecih ettim niye dersen istediğim model kompanenti istediğim kadroda istediğim fiyata bulamamış olmam yaklaşık 1000ytl (biraz geçti gerçi ama) geotech race kadro+shimano deore set(2007 v-brake)+axon d-lr maşa+ alexrimsçember+amoeba gidon ve sele olarak topluyorum (tam olarak mayıs gibi bitcek:) ) (eğer toplamaya karar verirsen yardımcı olabilirim )
bu benim tercihim öneri değildir örnek olması için yazdım eğer toplamaya karar verirsen bu fiyata birçok alternatif oluşturulabilir.

zafere katılıyorum.Geotech race kadroyla hem hafif hemde kaliteli bir bisiklet toplayabilirsin.Genelde bazı bisikletlerin full vites grubu olanları toplama oluyor.Tabi iyi bilmek lazım markayı.Bence vites grubunun shımano olması çok önemli.Ama kaliteli markalarda diğer komponentlerde en az shımano kadar kaliteli muadil markalar kullanıyor.Shımano'dan daha kaliteli ürünlerde var piyasada örneğin truvativ,sram gibi...Corratec modellerini ya da 2008 geotech ascent modelini tavsiye ederim.

Eğer bu konuyu ben açmış ve ben yanıtlamış olsaydım içinden geçenleri meraqk ettiklerimi ve yapmak sitediklerimi ancak bu kadar yazabılırdım.Bende 2008 sd 761 ıstıyorum.bende alternatifini arıyorum ve bende race kadro alex rims çemberler axon amoeba bisiklet toplamak istiyorum..:Dçok entresan geldi.Ayrıca bo konuyu yakından takıp edıcem..
sd761/G Race/alternatif??

Peki arkadaşlar bu geotech race kadronun olayı nedir? Estetik, hafiflik yoksa başka bir şey mi?

Geotech kadro oluyor da amoeba ağlamaz mı arkasından, onu neden düşünmüyoruz?

Bu sedona niye böyle oyunbazanlık yapmış 2008 fiyatlarında?

Şeytan "ulen git al 2007 761'i yi 850 liraya, turkuaz rengine de bine bine alışırsın diyor", sanki doğru mu diyor ne?

sedona 761 e yakın derecede iki hazır bisiklet
1. Corratec X-Vert Motion 2008 (877ytl yaklaşık fiyatı)
6061aluminyum kadro, deore 27 vites, ağırlık 12,9kghttp://img340.imageshack.us/img340/9375/xvertmotion8ps6.jpg
2. Corratec Super Bow Trail 2008 (1053ytl yaklaşık fiyatı)
7005aluminyum kadro, deore 27 vites, ağırlık 12,9kg http://img113.imageshack.us/img113/5211/superbowtrailjm3.jpg
not:çeşitli sitelerden araştırıp buldum herhangi bir yanlışım varsa düzeltiniz

@assad

ben race kadroyu hafifliği(1550gram), Triple Butted oluşu, fiyatı(265ytl civarı) ve rengi yüzünden seçtim.
sedona 761 in 2007 modelini yakından görme fırsatı olmuştu gayet güzel bir model bence.
amoeba scud a gelince viteslerde alivio kullanılması nedeniyle biraz düşündürür.
ama sadece amoeba scud kadro üzerine deore toplarsan çok daha güzel bir bisiklet olabilir;)

@assad

Bende şu aralar aynı araştırmayı yapıyorum ve bisiklet toplamak daha pahalıya geliyo çnk firmalar her ürünü toptan aldıkları ve işçilik olayı bize yansılıtmadığı için daha ucuza çıkıyo şimdi sana söliyebiliceğim

1.Amoeba scud üzerinde alivio var (ama 155dolar fark verip bunu deoreye çevirirsin ve muhteşem bi bisiklet olur)aliviolu hali 650$+155$(deore fark) eder 800 dolar bide nakit vericeksen max %10 luk bi indirimin olur ii bi fiyata çok ii bi kadro ve isteklerine 5 sene kadar rahat rahat hatta daha da uzun süre cevap verebilicek bi bisiklet ama üzerindeki maşa 75 kilo bi insana kadar %100 kapasite çalışabiliyo haberin olsun sen zaten az engebeli dediğin için bu çok önemli diil

2.Turkuaz renk olan 2007 SD761 üzerinde scudun üzerinde olanmaşa var sanırsam ki ve full deore ve bunun fiyatı gerçekten çok ii 690dolar ki bence bu fiyat çok ii gerçekten bu bisikletin alternatifi yok gibi fiyatıda sebebiyle=) ama renk hoşuna gider mi bilinmez

3.2008 761 fiyatı tam belli değil 840 dolar olmasını bekliyoruz o bisikletteii bu bisikletin renkleri çok hoş oda full deore ve üzerinde scudun ve 2007 nin üzerindeki maşadan daha ii bi maşa var sanırım (büük bi ihtimalle)ama test edilmiş onaylanmış bi bisiklet almakta yarar var bence daha kimse kullanmadı sonuçta bisikleti bi problem çıkıcağı yokta işte on kerede 1000 ytl gözden çıkarılmaz diye düşünüyorum

4.kron xc400 diye bi bisiklet var oda fena diildir onuda deoreyle üzerinde var olan parçalrı değiştirmen daha hesaplıya gelir geotech racele renkleri aynı ama o bisiklet hakkında çok b
işy bilmiyorum ama acayip çıtırtılar geliyomuş diolar haberin olsun

5.Geotech race bu da deore lie toplanmış bi şekilde satılıyo mu bilmiyorum onu sen bi araştır derim

sonuç olarak bence sen turkuaz sd761 i ve scudun deoreli halni bi düşün derim ben ii düşünmeler bende hala düşünüyorum bu konuyu hadi hayırlısı (bu arada scudu beğenip tamam dersen ayın sonunda 650 dolardan 720 dolara çıkıyo fiyatı biraz elini çabuk tut derim ben) bide aralarındaki en sağlam kadro scudun kadrosudur forumda bütün yazıları oku scudla ilgili görüceksin=)

Buarada giyim için para ayırmanı öneririm çnk o olayda bayaa pahalıya patlıyo heleki spd pedal ve ayakkabıyla bisiklet kullanmak çok farklı işte olay bu diosun en ucuz ve başlangıç spd pedalı shimano 520 dir ve 33 dolardır ve en ucuz shimano ayakkabı 90 dolardır shimanolar iidir ben sidi kullanıyorum orası ayrı sidiler biraz daha pahalı biraz daha zarif ayakkabılar haberin olsun

Arkadaşlar eşekkürler hepinize, ama kafam daha da karıştı şimdi. Super bow da çok güzelmiş. Açıkcası 1000 lirayı çat diye verecek olsam 2008 761 ile super bow arasında çok kararsız kalırdım.

Ama benim maksadım biraz daha ucuza kapatmak olayı. Çünkü bu bisiklet alma olayına giriştiğimde kron xc1000 ile başlamıştım. Sonra hedefi arttırıp 761 e kadar çıkmıştım. ama hem rengini gözüm tutmadığımdan hende 2008 modelini çok beğendiğimden heveslenipte limiti 1000 liraya çıkarmıştım. Fakat bu rakam zorlayacak beni. Çünkü malum iş güç hafta sonundan hafta sonuna kullanacağım bir bisiklet için kendimi zorlamak da istemiyorum parasal açıdan hak verirsiniz ki. Devlet memuruyuz şurda :p

Peki xc1000'in kadrosu nasıldır? Hani diyorum onu alsam 3-5 ay sonra full deore sistem alıp onlarla değiştirtsem aksamı, bu ne kadar mantıklı sizce?

Tam mantıkla harekt etsem 2007 761 alıp kurtulmak gerekir aslında.

Kron XC 1000 7005 double butted kadro, xcm maşa, rigida zac 19 çemberler 677 ytl fiyat, (kadro hakkında daha fazla bişi bilmiyorum, bilenler yardımcı olabilirler)http://img265.imageshack.us/img265/2170/xc1000bwh5.jpg belli bir süre kullanıp deore'ye geçmeye kalkarsan elindeki parçalar kullanılmış olacağı için değeri düşer ve satılması zorlaşır buda extra masraf demektir, ayrıca 2007 model 761 de axon maşa varken bunda xcm maşa var.
ayrıca Kron XC1000 de kullanılan alivio+altus setin tahmini fiyatı 215-230ytl arasında iken 2007 deore setin fiyatı 477ytldir. buda yaklaşık iki katı fark demektir, buda 761 le yaklaık aynı para demektir, ama dediğim gibi maşa xcm olur. bence bunların arasında en mantıklı seçenek seninde değiğin gibi 2007 761
son karar senin

@assad

bencede en zekicesi turkuaz sedona 761 yani 2007 dir ben rengine pek ısınamadım ondan 2008 761 alıcam bu arada kırmızı sedona kadrosuda güzel kadroları değiştirebilirsin ama xc 1000e deore koymak ne kadar mantıklı ve ne kadar hesaplı bilinmez + sedonayı alman seni çoook uzun süre götürür ve çok memnun kalırsın 761 le mükayese edilmez xc 1000 in kadrosu ama genede sen bilirisin tabi( bende 1000 ytlye yakın bi para vericem ve aynı duguları bende yaşıyorum küt die o parayı vermek koyar biraz insana=) hele ben öğrenciyim yani)

Aslında bisikleti alırken eksik gordugunuz parcayı daha monte edilmeden aldıgınız yer ile konusup degistirebilirsiniz urunun 0 fiyatı yeni takmak istediginiz ürünün fiyatından dusulur aradaki farkı odersiniz. Hem istediginiz kadroyu alırsınız hemde istediginiz donanım olur Hayırlı olsun simdiden

Geri