Scudo Sports

Sedona 601 Siparişi verdim

Bende sedona 601 kullanıcısıyım 16 vites olması hızını etkilemiyor gayet güzel bir bisiklet kazasız belasız kullanın

Scudo
Selamlar. Birkaç sene önce 2.el Sedona 601 aldım. O zamanlar pek anlamazdım bisikletten. Yani setleri bilirdim de sadece aktarıcılarda olduğunu düşünüyordum. Sonra biraz öğrenmeye başlayınca bisiklette de çeşitli değişikler yapmaya gittim. Bir baktım ki bizim fakir işi başlangıç bisikletinde 105 5700 göbekler var. Benden önceki sahibi niye taktıysa denk geldi herhalde ? Sonra hazır en pahalı parça elimizdeyken bisikleti 105 toplamaya ve karbon maşa gibi şeyler düşünmeye başladım. Ancak engel tabiki STİ kollar. Kolları değiştirmemek için 8'li sistemde kalmam gerekiyor. Bir 105 5700 aktarıcı buldum. Satıcıya 8'li sistemde sorun olur mu? diye sordum. Bayağı da sıkboğaz ettim aslında. Youtube'ta yabancılara sordum. Yabancı forumları okudum. 5700'lerin ilk 10'lu sistemlerden olduğu için 8'li rublede çalışacağı söylenmiş. Bir üye de eski 9'lu Sorayı 8'li rublede sorunsuz kullandığını söylemiş. Ben de aldım. Dedim en fazla uymazsa satarız. Vallahi düzgün çalışıyor. Büyük yaprağa geçişte 2300'den pek bir farkını anlamadım ama küçük yaprağa geçişi efsane :) İlk zamanlar geçti mi diye arkaya baktım hep :) Ancak zincir kalınlığından değil bence ama oladabilir :) Bazen kafese sürtüyor sanki ama çok az. Zincirim ve rublem kirli ondan bile olabilir. Çoğu insan anlamaz yani. Acaba elimdeki 2300 aktarıcının makaralarını 105'e taksam daha mı doğru olur ?
IMG_20191016_225806.jpg

Sizce bu dönemde 2015 sedona 601 almak mantıklı mı mesela bir kron rc1000le kıyaslarsak iyi midir kötü müdür hâlâ kullananlar varsa aydınlatabilir mi

Sizce bu dönemde 2015 sedona 601 almak mantıklı mı mesela bir kron rc1000le kıyaslarsak iyi midir kötü müdür hâlâ kullananlar varsa aydınlatabilir mi
2015 model 601 yok diye biliyorum, 2014 sonrası 610 yaptılar o modeli yanlış hatırlamıyorsam, güncel RC1000 almak daha mantıklı.

• Üzgün
Tepkiler: AenR
Geri