Scudo Sports

Sedona 321'im Çalındı! (2012 Model Yer İstanbul)

Tepki
65
Bisiklet
Sedona
08.02.2020 tarihinde saat 22:00'da İstanbul/Fatih/Yedikule'de ikâmet ettiğimiz apartmandan kilitli halde iken 2012 Model Sedona 321'im çalınmıştır. Farkedilen özellikleri ayarlı gidon boğazı gümüş renkte Scott marka, Siyah uzun çamurlukları, eski yıpranmış velo elcikleri, yırtık ve bantlı şekilde turuncu Btwin marka selesi, port bagajı ve kancalı lastikleri ve btwin sele altı çantası bulunmaktadır. Görenlerin Allah rızası için acilen kişiyi durdurmasını ve 155'i aramasını rica ediyorum. Akabinde 0554 746 19 91 no'lu numaradan 7/24 bana ulaşabilirsiniz. Kocaeli, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir hangi şehirde olursa olsun lütfen polisi arayın ve kişiyi durdurun oyalayın kaçmamasını sağlayın lütfen...:(:(

Dosyalar

• Screenshot_20200213-012954.jpg
    Screenshot_20200213-012954.jpg
    328,4 KB · Okunma: 90
  • Screenshot_20200209-162534.jpg
    Screenshot_20200209-162534.jpg
    304,8 KB · Okunma: 93
  • Screenshot_20200209-162545.jpg
    Screenshot_20200209-162545.jpg
    407,5 KB · Okunma: 86
  • Screenshot_20200213-012947.jpg
    Screenshot_20200213-012947.jpg
    278,3 KB · Okunma: 79
  • Screenshot_20200213-013009.jpg
    Screenshot_20200213-013009.jpg
    384 KB · Okunma: 70
  • Screenshot_20200213-013101.jpg
    Screenshot_20200213-013101.jpg
    256 KB · Okunma: 60
Scudo
Üzüldüm valla.
civar kamera görüntülerine ulaşın İstikamet den bulursunuz belki, benimde başıma geldi civar kamera görüntülerini topladım adım adım yaklaştım hırsıza mahalleden ana caddeye kadar dükkan kameralarından takip ettim caddeye indiğinde mobese kameralarına geldi iş emniyete gittim görüntüleri almak için nedeseler iyi o bölgedeki mobeseler arızalı takip kesildi izi süremedik. Az çok camia ya hakimsen kimin nere gittiği bellidir. Çok geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: MetinBostan
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun.

Neden hayırlı olsun :naslyany: Yeni bisikletinizi apartman boşluğuna bağlamayacaksınız da ondan. Yeni bisikletiniz şimdiden hayırlı olsun, kazasız, güle güle kullanın :harika:

Malesef forum, benim hayalini kurduğumdan çook farklı işlemekte, bunu kullanıcılar da bu şekilde kabul etmekte tabi. Sanıyorum sadece benim böyle bir ütopik hayalim var, forumun gerçekten de faydalı olması, en azından bu tip üzücü durumların yaşanma oranının düşmesi için. Defalarca kez konuştuk forumda, bisiklet nereye bağlanır, nereye bağlanmaz, bisikletlerimizi nerede depoluyoruz, nerede depolamıyoruz gibi konuları. Ve apartmandan çalıntı vakalarının %50'si apartman boşluğundan, kalan %50'si de otopark ve bodrum gibi bina ortak kullanım alanlarında yaşanıyor. Hatırladığım kadarıyla balkondan bisiklet çalınma vakasına sadece 1 kez denk geldim, o da gerçekten çok pahalı bir bisikletti ve hırsız ant içmiş belli ki o bisikleti çalmak için, çok uğraşmış :snzdglsn:

2012'den beri foruma üye olan, 3 başlık açmış 33 mesaj atmış bir üyenin bisiklet güvenliği ile ilgili konuşmalarımızın hiçbirine denk gelmemiş olması, bahsettiğimiz güvenlik önlemlerini almamış olması gerçekten beni üzen bir durum. Üye olan her forumdaşa, hatta bisiklet satın alan her kullanıcıya bu uyarıların bir şekilde yapılmasını ve olayın ciddiyetinin net bir şekilde hissettirilebilmesini isterdim :( Forumda karşıma çıkan her çalıntı haberini okuduğumda gerçekten vicdan azabı çekiyorum. Keşke bir şekilde size yardım edebilmiş olsaydık :(

geçmiş olsun umarım bulunur abilerim kardeşlerim para kazanmak çok zor hepimiz biliyoruz iflahımızı kesiyorlar resmen lütfen bisikletlerimizi evlerimizde muhafaza edelim lütfen

Geçmiş olsun. İnşallah bulunur bisikletiniz. Geçen hafta benim de bisikletin üstündeki fenerimi çalmışlar. Ve feneri bisikletin üstünde bırakmam ve bir şey olmayacağı konusunda beni ikna eden iş arkadaşım bile neden bisikletin üstünde bıraktığımı sordu :) Bizde böyle bir durum var maalesef. Hırsızın hiç mi suçu yok? Herkes bisikletini depolayacağı alanı seçemiyor. Herkesin yeterli alanı olmuyor. Ama bu ülkede hırsızlığın bir cezası yok. Hele bisiklet hırsızlığı, sanki suç değil de çocukça bir hata gibi görülüyor.

@Serkan Mıstınoğlu Açıkçası normalde evimde muhafaza ediyordum İstanbulda üni'ye gitmeden önce 2.5 yıl kadar kullandım ve evimde muhafaza ettim son 1 aydır teyzemde kalıyordum ve burada eve sokmuyordum. Bu sebeple apartman trabzanina kilitledim. Eskişehir'de de okurken apartmanda doğalgaz borusuna kilitliyordum kilitle ugrasmalarina rağmen acamadiklarini gördüm ve kilide fazla güvendim hata ettim maalesef. Yeni bisiklet alabilecek durumum şu an yok o yüzden peşine düşmek zorundayım. İstanbul'da çalıntı bisikletin satıldığı yerlere gidip kontrol edicem bir de Kocaeli'de varmis Başiskele/Kullar tarafında gidip arayacağım bir şekilde satın alınmaması gerek o yüzden kamera görüntüleriyle show haber WhatsApp ihbar hattına bile haber vermeyi düşünüyorum.
@Mekanik Kamera görüntülerinden hırsızların saat kaçta çaldığını ve araçla götürdüklerini buldum aracın gittiği yerde aracı tam olarak kayda alan MOBESE görüntüleri mevcut polise görüntüleri verdim MOBESE kayıtlarını inceleyip bana dönmelerini bekliyorum umarim gerçekten işlerini yaparlar zira Eskişehir'de arkadaşımın bisikleti calindiktan sonra hırsızı bulup ellerine teslim etmemize rağmen aynı gün saldılar çocuğu bisikleti de bulmadilar... O dakika emniyet güçlerine olan güvenim bitti açıkçası. Sadece MOBESEden aracın plakasını belirlemelerini bekliyorum.
@Çağdaş78 Çok fazla hatırası var 8 yıldır kullanıyorum hocam çok şehir gezdim o yüzden bir an önce bulunmasını istiyorum...

Arkadaşlar 1 haftadır fellik fellik aradığım bisikletimi Küçükpazar sözde! terkedilmiş halde buldum. Herkese iyi dilekleri için çok ama çok teşekkür ediyorum. Özellikle buradan sirkeciden beni oraya yönlendiren bisikletçim Pedal sportif'e ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Sağolsun Varolsun :)

Arkadaşlar 1 haftadır fellik fellik aradığım bisikletimi Küçükpazar sözde! terkedilmiş halde buldum. Herkese iyi dilekleri için çok ama çok teşekkür ediyorum. Özellikle buradan sirkeciden beni oraya yönlendiren bisikletçim Pedal sportif'e ayrıca teşekkürlerimi sunarım. Sağolsun Varolsun :)
Bravo hocam, o çabanla bulmayı haketmiştin zaten.

• Beğen
Hocam nasıl bulduğunuzu da anlatırsanız, başına benzer olay gelen arkadaşlar için yol gösterici olacaktır. Ayrıca şahsen de merak ettim :)
Sizin adınıza da çok sevindim.

• Beğen
Geçmiş olsun bulunmuş olması çok güzel :)

• Beğen
Ustam önce polise suç duyurusunda bulundum. Sonra etrafı gören kamera var mı diye baktım. Allah'tan kapıyı gören bir kamera varmış karşı dükkanda rica ettim esnaftan aldım kayıtları tek tek inceledim saniye saniye saat kaçta çalındığını buldum polise verdim. Benim bisikleti araçla götürdüklerini farkettim kayıtlarda ve gittikleri yönde mobese olduğunu gördüm kayıtları polise götürdüm mobeseden de kayıt istediler plaka için sorgulama istedim. İnternette araştırmaya başladım organize şekilde çalınan bisikletler nereye gider nerede satılır diye 5 tane adres çıktı önüme; biri Eminönü/küçükpazar caddesinde bulunan çeşmenin önü sabahları 9:30 - 10:00'a doğru kurulan çalıntı bisiklet pazarı, polisin devriye gezdiğini haber aldıkları an kaldırıyorlarmış. Diğer adres Dolapdere bit pazarı, 3. adres Şişli bit pazarı nehir sokak Osmanbey diye geçiyor, 4. adres İzmit otogarının arkasında kurulan bit pazarı , 5. adres Kocaeli/Kullar'da kurulan bit pazarı pahalı ve yeni bisikletler (Trek,Cannondale,Cube,Specialized,Scott) gibi ürünler genellikle burada satılıyormuş (Bu ikisi aynı adres gibi geliyor ama henüz oralara gitmeden buldum ben). Önce sabah 06:00'da kalkıp küçükpazara gittim 07:00 gibi oralardaydım bakındım 1 saat kadar hava baya soğuktu kurmadılar pazarı. Sonra geri döndüm bir kıraathaneye oturdum bekledim. Yarım saatte bir kontrol ettim pazar var mı yok mu diye. Baktım 11.30 oldu gelen giden yok Cuma'dan sonra kurulur dediler kıraathanedekiler eyvallah dedim eve geçtim. Oradan biri napıcan pazarı sen filan dedi. Dedim böyle böyle benim bisikleti hacıladılar kilidi filan da kesmişler giderken de almışlar yapanlar baya deneyimli dedim fotoğrafını gösterdim. Buradan çıkmaz o dedi dolapdere ve osmanbey bit pazarını o dayı tarif etti. Dolapdere bit pazarı Cumartesi akşam 18:00'de kuruluyor pazar öğlene kadar duruyor dedi. Eve geçtim ertesi akşam saat 18:00'de çıktım dolapdereye gittim bit pazarını boylu boyuna dolaştım. Baktım bisiklet satan Allah'ın kulu yok. Ortamda hafiften sıkıntılıydı cebinizdekilere sahip çıkmanız gereken bir ortam zira çok kalabalık ve böyle durumlara müsait bir muhit. Çıktım dolapdereden dönüşte nerden estiyse aklıma geldi ben bi küçükpazara gidip bakayım dedim. Unkapanında indim İMÇ 4.blok'un oradan girdim dümdüz aşağısı Küçükpazar caddesi çeşmenin önüne baktım satış yok. Sağ tarafa bir çevirdim ganyan bayiinin yanındaki sokağın ağzında benim bisiklet. Yolu devam ettim caddenin en başına geldim Haliç metro istasyonu tarafında olan girişine geldim polisi aradım 12-13 dk oldu polisler gelmedi. Bi dönüp erkete yapayım dedim belki gelen giden olur yada alıp götürürler. Uzaktan keserken bisikleti 1-2 dk içinde polisler geldi. Durdurdum yanımdan geçerken atladım araca önünden geçtiniz dedim arka sokaktan dolandık. Bisikletin başına geldik polis kim bunun sahibi filan dedi esnafa kimseden gık yok. Biri 3-4 saat önce bırakıp gitti amirim dedi (yalan). Yanında fotoğrafı filan var mı dedi. İlan yapmıştım çıkardım gösterdim, instagramdaki bisikletin çektiğim fotoğraflarını gösterdim. İfademi de yanımda dolaştırıyordum onu da gösterdim. Var mı eksiği dedi. Dedim sele altı çantası yok. Başımıza üşüşenlerden biri bisikletini bulduğuna şükret al git dedi. Hande Ü. hanıma da aynı cümleyi kurmuşlardı. ''İstanbulun bisiklet dedektifi'' diye aratırsanız haberi bulursunuz. Zorlamadım fazla o sevinçle zaten. Tatlıcıya girdik polisle rapor tuttu. Sonra atladım bisiklete polis arkandan takip edelim biz seni dedi tamam dedim. Peşime takılan var mı diye kontrol amaçlı geldiler arkamdan sonra ben sirkeciye doğru giderken onlar sol taraftan ayrılıp devam ettiler. Hikâye böyle hocam ama nacizane tavsiyem kendiniz peşine düşün. Yoksa polis bisikleti ciddiye almıyor. Mobese'den hala görüntü alacaklar da plakayı tespit edecekler de yakalama kararı çıkacak da benim bisikleti kemiklerine ayırırlar bu işler hallolana kadar... O yüzden mutlaka kendiniz bisikletinizin peşine düşün... İyi dilekleri için herkese çok teşekkür ediyorum... Allah herkesin çalınan bisikletine kavuşmasına yardım etsin...

Bir Agatha Christie romanı , bir Sherlock Holmes , bir yerli ve milli Bay Kamber izlemiş gibi oldum. Çabanız araştırmanız takdire şayan. Ayrıca üşenmeyip tüm süreci anlatmanız başına bu tip bir olay gelen herkese yardımcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

Tebrik ediyorum sizi gerçekten
@MetinBostan Tebrık edıyorum helal olsun
Bir Agatha Christie romanı , bir Sherlock Holmes , bir yerli ve milli Bay Kamber izlemiş gibi oldum. Çabanız araştırmanız takdire şayan. Ayrıca üşenmeyip tüm süreci anlatmanız başına bu tip bir olay gelen herkese yardımcı olacaktır. Tekrar geçmiş olsun.
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. @Tolga Özdemir Teveccühünüz hocam elbette bisikleti çalınanlara iyi bir yol haritası olacaktır yaşadıklarım zira emniyet güçlerimiz kafasını önemli olaylardan kaldıramıyorlar bizim 3-5 bin liralık bazen de değeri 10 bin tl'yi bulan bisikletlerimiz ile ilgilenemiyorlar. Bizlerde kendi yol arkadaşlarımızın peşine düşmek zorunda kalıyoruz böyle elbette... :)

Geri