Uzun süredir forum u üye olmadan takip etmekteydim. Burada okuduklarımın bana çok faydası oldu. Okuduklarım neticesinde bir kere kullanım amacıma göre dağ bisikleti değil şehir tur bisikletinin amacıma uygun olacağı fikrindeydim. İzmir de oturuyorum. Alsancak ta Trek in bazı modellerine baktım. Güzel bisikletler de olsa tam ısınamadım. İnternet araştırması sonucunda sedona 321 ve 311 modellerinden birini seçebilirim diye düşündüm. İzmirde çankaya da yoktu.Alsancak ta yoktu.Güzelyalı da vardı. Bilmiyorum bayi ismi vermenin bir sakıncası var mı.
Bu arada bisiklet tecrübem az ve ilk başta 311 ve 321 modelleri ile ilgili yorumların reklam amaçlı, fake olabileceğini de düşünüyordum. Tabii bunu anlamanın tek yolu da gidip görmekti. Bugün gittim ve hem 321 i hem 311 i gördüm, sürdüm, test ettim.
Başta hafifliğinden ve seriliğinden dolayı 321 düşünsem de 311 in de kilitli ve sertlik ayarlı amortisör, çamurluk, bagaj konuları önemli avantajdı. Sürüşte 321 de daha yatık bir sürüş pozisyonu ve yere yakınlık var. Daha hızlı, yere yakın olduğundan virajlarda iyi olacağı belli,daha seri.Fakat tekerler yakın olduğundan oturma pozisyonu benim istediğim gibi değildi. 321 in sürüş pozisyonunda koltun gidona daha yakın bu da dik ve düz bir omurga pozisyonu sağlamıyor.311 de ise daha dik ve yüksek bir oturma pozisyonu vardı. Duruş pozisyonu bana tam ideal geldi.
Sonuç olarak her iki bisikleti arka arkaya birkaç kere denedikten sonra 311 de karar kıldım ve aldım.
Güzelyalı dan Alsancağa kadar sürdüm.
Bu kısa sürüşte her şeyiyle isteklerime uygun bir bisiklet olduğunu gördüm.Olumsuz bulduğum noktalar iki tane.
1) Koltuğu rahat değil. Ön tarafı çok ince ve yukarı bakıyor, testislere baskı uyguluyor. Koltuğun açısı ayarlanıyor mu bilmiyorum. Bilen arkadaşlar anlatsın lütfen ayarlanıyorsa. Ya ayarlayacağım ya da koltuğu değiştireceğim.
2) Tekerler ince performans olarak güzel. Bazen mazgal aralarına sıkışır diye tereddüt ettim hız kesmek zorunda kaldım. Tekerleri bir süre değiştirmeyeceğim yinede. Mevcut haliyle bir süre kullanacağım.
Sonuç olarak ben de sedona 311 ile aranıza katıldım.