Scudo Sports

Sedona 300 - Carraro 224 Sportive hangisini seçmeliyim?

Tepki
26
Bisiklet
Salcano
Merhaba,

Bisiklet konusunda son 1-2 aydan beri araştırma yapıyorum fakat kafam iyice allak bullak oldu.

Amacım şu,
Haftasonları bisikletime atlayıp Beyoğlundan Boğaz sahil turu , tecrube kazandıktan sonra riva gibi mesefelere gitmeyi hedefliyorum. Yani şehir tur bisikleti almak istiyorum.
Beni yormayacak pedal çevirdiğimde tepkisi ve gidişi iyi olacak bir bisiklet arıyorum.

Sedona 300 veya 300 s modeli çok hoşuma gitti. Ama carraro sportive 224 modeli de fiyat/performans olarak efsane bir ürün olmuş diyenler var.
Hangisini seçmeliyim yada alternatif olarak önerebileceğiniz marka model var mıdır?

Selamlar,

Scudo
Hocam selam 2 hafta önce sedona 741 sattım carraro sporttive 225 aldım çok menmunum f/p açısından tavsiye ederim

Sportive 224 ile sportive 225 arasında 180 lira fark var.
Nedir acaba bu farklar bilginiz var mı ?

Bende geçen ay salcano cs27vs aldım, ama aklım carraro 224 de kaldı , 225 in koyu rengi bu sene 224 de olacak diye bir satıcı söylemişti ama fuarda da biri yok öyle birşey demişti. Koyu renk 224 de varsa bence f/p olarakda 224 derim

225 de disk fren var sanırım. bir de arka değiştirici modeli farklı anladığım kadaıyla..
Disk fren pek tavsiye edilmiyor. Forumlarda araştırdığım kadarıyla.

Carraro 224 akıcılığı iyiyse fiyatı da uygun gibi gözüküyor.

biri v fren biri hidrolik disk,

aslında ufak bi çalışmam var excel dosyası nasıl eklerim bilemiyorum, belki faydası olurdu

(link)

Çok işine yaramaz belki ama genede koyuyum dedim , ben de bisiklet olayına ilk başlarken baktıkça yazmıştım bir kenera , fiyatlar ocak 2014 , yani güncel değil.

bende sedona 325 öncesi sedona 310 ve carraro 225 arasında kalmıştım ama noldu bütçeyi arttırdım gittim sedona 325 aldım :) sadece tasarım olarak bakarsak, carraro 225 in tasarımı çok güzel ama 224 ü o kadar beğenemedim. sedona da ondan altta kalmıyor tasarım olarak. donanım konusunda daha tecrübeli arkadaşlar sana fikirlerini sunarlar herhalde.

Taylan Bey teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yaptığınız için.
Sedona nın modelleri harika. Donanım olarakta iyi gözüküyor.
2013 model 301 buldum oturduğum semtte gidip konuşucam artık.

Oturduğun semt neresi bilmiyorum ama bende geçen ay bisiklet alırken karşılaşmıştım bir kaç tane de Sirkecide Sedona bayinde vardı bi ara yada yakınsan git ,
Yanılmıyorsam Dervişoğlu Sk. ta olması lazım ,

Olmadı Salcano satan orda yurt Bisiklet var Ahmet Bey Sahibi iyi bir satıcı başkalarına benzemez zorlamaz yani bisiklet satıyım diye git bi fikir al derim ben,
hatta elinde salcano Astro242 vardı bana tavsiye etmiş ti yalan olmasın 650 yemi ne bırakmıştı ama her boy yok tabi, ben oradan salcano City Sport 27Vs aldım.

Ben ce bu iki firmayı gez , ben fatihte oturmama rağmen kadiköye gittim stadın orada ve Bağdat caddesine girişteki firmalara hep baktım ama aklımda hep pendiktekiler kaldı çünkü ora merkeze çok uzak yer ellerinde model kalma olasılığı hatta daha ucuz verme imkanı var, Kadiköy ve Unkapanına nazaran.

Sahibinden de bak istersen hep ikinci el araba ve bisiklet pendik ve kurtköyde çıkar genelde :)

Beyoğlu - Sütlüce de oturuyorum bende.
Sedona nın sitesinde alibeyköydeki bayi ile görüştüm. Saolsun telefonda baya cevap vermeye çalıştı.
Fiyat konusunda da sen gel hallederiz dedi.
Geçen senenin ürünü olan sedona 301 kalmış elinde.
Gidemedim hala umarım satılmamıştır :)

Merhabalar
Açıkçası ben de kararsız kaldım bu iki bisiklet arasında. Beni düşündüren bir başka nokta da Sedona'da çamurluk bulunması. Çevremdeki bisiklet kullananlar çamurluk iyi oluyor dediler. Ve şöyle söyliyim, kocaeli'de oturuyorum, uzun geziler yapıcam büyük ihtimalle. İzmir, Antalya gitmek var planlarımızda. Gerçi bunun konumuzla pek alakası yok sanırım :) Evet , çamurluk olmadan da olur mu çok görüyorum çünkü carraro baya tavsiye ediliyor.
İyi forumlar

Merhabalar.

Uzun süredir bisiklet almayı düşünüyordum araştırmalar yaptım Sedona 300 S - Carraro Sportive 224 arasında kararsızım şu an.

Sizce f/p olarak hangisi daha iyidir ?

Merak ettiğim bir şey ise Sedona 300 S ' te kilitli maşa var mı? Sitesinde Neon T maşa olarak geçiyor.

Son olarak da ikisinin de yaşadığım şehirde satıcısı yok. Sahibinden.com 'da satan bir iki kişi var. Güvenebilir miyim? Sizin tavsiye ettiğiniz internet satıcısı var mı ?

300 s te resimden gördüğüm kadarıyla kilitleme yok.carraro ya gore eksileri:
-masa kilitleme
-21 vites
-tourney vites sistemi(carraro da arkada altus önde tourney var.)
Lastikler ikisinin de cst.
Ben kendi bisikletini(224) nacizane öneririm.

@ALTINBAŞAK

Forumda okuduğum kadarıyla kilitli maşa olmazsa olmaz. 224ün rengi pek hoşuma gitmiyor ama performans daha ön planda benim için.

Yalniz kilitleme konusunda emin değilim.

Arkadaşlar merhaba. Kısa bir süre önce bisiklet araştırmaya başlamıştım ve artık kararımı verme aşamasındayım. İki bisikletten birini alacağım sizin verdiğiniz cevaplar doğrultusunda. Biri sedona 300 (lacivert olan modeli) digeri de carraro sportive 224. Özellikle bilen, daha önce bunları denemiş arkadaşların yardımına ihtiyacım var. 3-5 gün içinde alacağım bisikleti. Sonrasında sunu aldaydik daha iyi olurdu demek istemiyorum. Simdiden tesekkürler.

Arkadaşlar sedona 300-s bir yanlışlık olmuş. Sedona 300-s vs carraro sportive 224

sportive 224 cidden f/p olarak kendini kanıtlamış bir bisiklet şahsi fikrim tasarımının da gayet hoş olduğu yönünde almanızı tavsiye ederim bütçemi yükseltebilirsem almayı bende düşünüyorum. :)

Konu geçen senenin konusu olduğu için bir kaç eklemede bulunmak isterim. Sedona 300-s 2015 modelinde maşa kilitlemeli ve arka vites Altus.

Bizzat Sedona 300s 2015 sahibiyim ve gayet memnunum. Biraz ufak çaplı bir insan olduğum için ve Ng650'den yol bisikletine geçiş yaptığım için olabilir ama bana gidon biraz geniş gibi geliyor. Herhangi başka bir memnuniyetsizliğim yok.

@emirketeci

• Beğen
Tepkiler: ecsahan
@Guleryuz
Çok teşekkür ederim ilginize. Her iki bisikleti de denedim. 2 gün önce de sportive 225 aldım. Kararsızlık olunca bütçeyi biraz yükseltetim dedik Ve 225i aldık. 1 kez kullanma şansım oldu ve ben de memnunum şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor.

Geri