Scudo Sports

Scott Aspect 45 mi Merida Matts TFS 200 D mi?

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Tepki
792
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar Merhaba,

Nasılsınız diye sormak istiyorum öncelikle. Ben 2 yıl önce de çok kararsız kalmıştım bisiklet seçimim için. Ancak o zaman ani çıkan durumlardan dolayı alamadım bisiklet felan. Şu an gündemimde bulunmakta ve mayıs içerisinde bir mtb almak istiyorum.

Aranızda gayet tecrübeli arkadaşalr var bunu iyi biliyorum. Sizlere de danışmak istedim: Scott Aspect 45 2010 model mi yoksa Merida TFS 200 D mi alsam ? Hangisini önerirsiniz. Sanırım ki 2si de hidrolik disk fren. Ben de hidrolik istiyorum zaten. Sizler ne diceksiniz ? Bütçem 1.200 TL zorladım kendimi tabiki. Bundan yukarıya çıkmam imkansız.

Sizlerin de değerlendirme ve tavsiyelerinizi almak isterim. Teşekkür ederim.

Scudo
Evet bu sorulara bende yanıt arıyorum. İlk başta carraro merida whistle olarak sıraladım. Carraroyu eledım meride 200 tfs ve whistle miwok 1160 arasında kaldım. Arkadaşlar sağolsun yorumlarıyla sadece merida kaldı ve merida almayıda düşünüyorum. Şimdi bu ikisine gelirsek ikiside dünya markası ve kanıtlamışlar. Ancak merida biraz daha pahalıya geliyor 635€ sanırım. Şimdi scottun özelliklerine bakdım çok fazla fark yok sanırım sadece meridanın kadrosu daha iyi kıyasla. Ama scottun görünüşü ve kullanan arkadaşlara göre konforu daha iyiymiş. Ben merida derim. Kompenentleri ileriye doğru değiştirebilirsin. Kadro çok önemli. Bu arada takip edicem bu konuyu bende fikrimi değiştirebilirim. :)

Evet her ikisi de kendini kanıtlamış markalar. Ancak scott aspect 45 2010 model 695 € Erdoğanlar bisiklette ve yeşil bisiklette. Merida 200 D ise 850 $ civarı. Aspect biraz daha pahalıya geliyor.

Cihan yorumunuz için teşekkür ederim. Scott un konforu illaki daha iyidir ama kadro olayından anlamıyorum. aydınlanmam gerekiyo.İyice bilgilenmem gerek. Mayıs ayında istanbula geçip deneyerek alcam bisikleti.

aspect 45 kllanan oldu mu hiç arkadaşlar? Merida ve aspecti birlikte kullanan oldu mu ? Yorumlarınızı bekliyorum.

Deniz Gökhan Tezcan,

Bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bu yorumunu değerlendirmeye aldım. Kadro ile ilgili diğer bilgili arkadaşların da yorumları geldikçe benim seçeneğim de netleşecek.

Teşekkür ederim.

Arkadaşlar,

Yorum yapmayan arkadaşlar :) Tecrübe ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Kararımda etkili olcaksınız.

Mehmet Diri Bey,

Merak ettiğim şu : pedal çevirdikten sonra zincir sesi duyuyor musunuz veya ilginç olan bir ses geliyor mu merida da ?

hafta sonu merida 200 d yi canlı gördüm...sadece rengi için alınır.

Evet fotolarda gördüğüm kadarı ile de rengi çok tatlı. Bayıltıyo beni. İşte 2 bisiklet arasındayım. Gidip geliyom yahu

Scott hakkında henüz yorum yok doğru düzgün. Uçak biletimi aldım bile. 13 Mayıs'ta istanbul'a geliyorum bisiklet için :) Gidip

Gerçekten yok mu yahu bu konuyu okuyan? Yada bilgisini paylaşacak olan kimse ?

Ben de Merida'ya yöneliyorum üstelik şuan 300 D ye yönelmiş durumdayım :)

Ama işte aspect 45 ile iyi bir karşılaştırma gelmedigi için bilemiyorum.

Bence 300-D ye yönelmene gerek yok 200-D ile aralarında çok büyük fark yok 200-D de Sram X-5 kullanmış giriş seviyesi için gayet iyi donanım 300 D de sadece arka aktarıcıyı XT kullanmışlar gerisi alivio ve seri dışı ikisinin de ileri gidersen amortisörleri değişecek ben çok fark göremedim 300-D 200 TL daha pahalı bence bu 200 tl ile kask-gözlük-eldiven gibi senin güvenliğini sağlayacak malzemeler almaya yönelebilirsin

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Levent Bey,

Verdiğiniz bilgi gerçekten çok yararlı oldu. Seri dışı olduğunu bilmiyordum. Sayenizde öğrenmiş oldum. Doğru diyorsunuz kask ve gözlük gibi seçenekler çıkar önüme 200 tl ile. :) bu sevindirici oldu.

Amatisör olarak ne önerirsiniz bir müddet sonrası için ?

¿¿¿ !!! ???

Nerede bu tecrübeli ve bilgili insanlar yahu¿ arkadaşlar engin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum..

Amatisör olarak ne önerirsiniz bir müddet sonrası için ?[/QUOT

Bu soru başkası adına cevaplaması zor bir soru çok çeşitli marka ve model amortisörler var benim tavsiyem FOX olur.

• Beğen
@levent çetinkaya

Tamam teşekkür ederim. Fox'u inceleyecegim.

Evet Kardeşlerim, Arkadaşlarım. Yok mu başka söyleyecek cümleleri olan ? Carraro 1051 d için ne dersiniz ? acaba ? kadro ve donanım olarka nasıl ?

200 D modeli ne kadar merida nın. Evet.200 tl kask vs için yeterli olacaktır.

• Beğen
Geri