Scudo Sports

Scott 2013 Sub 40 vs Specialized Sirrus Elite AF

Enes D.

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Specialized Sirrus Elite AF almayı düşünüyorum. Dolanırken bir de Scott'u gördüm. Pek anlamadığım için bir de size sorayım dedim. Bu iki bisikletten hangisi fiyat performans açısından iyidir sizce?

(link)
(link)

Scudo
Gençler bi yorum alalım sizden dedik ama kimseden çıt yok.

Deore ve Acera ikilisinden tabii ki Deore olan, yani Elite AF seçerdim ben olsam. Sirrus agresif açılarıyla hıza da çok uygun. Sub 40 uygun değil diyemem ama Sirrus daha özenilmiş, daha özel bir bisiklet olmuştur her zaman nazarımda. Hele ki mevcut fiyatlarla, tartışmasız Elite AF derim.

İleride ikinci el giriş seviyesi bir jant seti (misal; Shimano R500 veya R501) ile takviye ederseniz, tadından yenmez. Scott da çok iyi, kadrolarına gözünüz kapalı güvenebilirsiniz. Fiyatlar aynı olduğu için, Elite AF.

çok ilginç elite indirimde sport versiyonundan daha ucuz. tr fiyatlarına hakim değilim ancak çok uygun geliyor scott ile kıyaslayınca. nimbus lastiklerin puncture koruması gerçekten işe yarıyor 5000 km üzeri kullandım çok cam kırığından geçtim. güzel lastiklerdir.
bir de scott 37 lastikle geliyor, daha konforludur ancak daha ağır tabi.
E5 alu kadro çok kere kendini kanıtlamış hafif ve taş gibidir. spec in özel yapım bir allez kadrosu hariç (o da 8000 dolar civarı) en iyi alu kadrosudur.
sirrus 2 kg ye yakın daha hafif ve üzerinde deore var. saniye düşünmeden sirrus derdim.

Yukarıdaki linklerde gösterilen 2 bisiklet arasında 2 kg fark nasıl olacak. Parçalar nerede ise aynı. Bu seviyelerde ki bisikletlerin kadroları arasında 300 gr fark olması dahi ciddi başarı kabul edilir. İddialı yazmıyorum elbette Halep orda ise arşın burda tabi ki İki bisikletinde gerçek ağırlığını bilmediğimden afaki yazıyorum. linkteki sirrus kaç kg ağırlığında ?

Ben tercihimi Specialized Sirrus Elite AF'den yana kullanırdım. Donanım olarak daha üst seviye ve üzerinde gelen ince lastikleri ve buna uygun jantlarıyla hız yapmak için daha uygun, yolda akar gider, tadından yenmez.

Uzun sure sirrus kullandım.Düşünmeden alın derım.Ben gecen hafta sattım yol bısıkletı aldım.Sirrus hızlı ve atak bir bisiklettir.Asfalt ağırlıkı kullanırsanız cok memnun kalırsınız eger az da olsa arazıye gireceksenız almayın derim zira sert bir bisiklettir.Kadro sağlamlığı yolda akışı vs cok cok ıyı bır sehır bisikleti densede aslında fitnes bike tır sirrus) Arkasından alacağınız bisiklet yol bisikleti olacaktır.)

• Beğen
Tepkiler: NZM!
Geri