Scudo Sports

Schwalbe Dış Lastik Kılcal Çatlaklar

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhabalar görselde göründüğü üzere Schwalbe Road Cruiser 700x35c lastiğimde kılcal çatlaklar oluşmuş.arka ve ön lastiğin 2 yuzunde de bunlardan yer yer mevcut.sizce güvenlik açısından biir sorun teşkil eder mi? lastiği değiştirmeli miyim?
http://imgur.com/zDZyw7Z

resim atmayı başaramadım çaylağım biraz :)

http://imgur.com/zDZyw7Z

http://imgur.com/zDZyw7Z şu linkten bakabilirseniz sevinirim

Scudo
düşük basınçta mı kullanıyorsunuz lastikleri ?
bence tehlike teşkil eder.

Güvenlik açısından bir sorun şimdilik sıkıntı yaratmaz. Ancak kontrollü kullanın. Çatlaklarda büyüme olursa lastik balansı dahi bozulur..

@orcun oguzhan

(link)

patlak korumalı rubena lastiğimde komple çatlak oluşmuş sizinki gibi sürekli 70 psi sınırda kullanırdım toplasan 2500 km yaptım çok çabuk yıprandı gibi o kadar lastik kullandım sınırda kullanırım havayıda bunda böyle birşey oldu sanki çok dandik çatlağı kaldırınca altındaki patlak koruma şeridi görüküyor yer yer

benim sizinkinden daha az kullanıldı 1000 km bile olmadı

Sedona nın yetkilisi Schwalbe lastiklerde bir sorun olabileceğini bir maddenin hamura katılmamış olabileceğini bu sorunla karşılaştıklarını muhtemelen lastiklerin değişeceğini söyledi.Maille kendilerine ulaştım ve görselde atmıştım.Bir kaç güne geri dönüş alacağım söylendi.

aldığım yere mail attım beni iplemediler bile halbuki sipariş gelmeden önce sürekli cevap yazarlardı :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@orcun oguzhan
:) o koymadıkları madde bekleme süresi dolmuş lastikler olmasın :) ( Alman disiplini asla üretimde hataya yer vermez, Amcam 35 sene (link) de çalıştı, kısım şefiydi, 30 sene önceki modeli bile istediklerinden kasadan çıkarır üretime sokarız derdi. Bizimkiler işkembeyi kübradan atmayı çok severler.

Bir hort yapam dedim.

O lastikler sorunlu zaten @Asusmune . Çok fazla var o modelde çatlama sorunu. Alman disiplini diyoruz ama üretenlerin gözleri bir hayli çekik :) :) Ben üretim kalitesine de bağlıyorum biraz.

ghost hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim tşkler

@Anonim Doğru diyorsun ama şunu gözardı etmemek lazım bu marka Alman markası yani Çin'e gidipte oraya üretilen çang çing çonk firmasına gidipte, bana şu lastikleri aldım,üzerine "schwalbe" yaz demez. neticede bu Alman markası. Bizimkiler gibi alibaba'dan al, üstüne "tiridine bandım, bedavamı sandın" markasını vur, sonrada yerli marka de:)

@Merida11 Uğur bey, bisiklet konusunda mahir bir arkadaşım geçenlerde ghost bisikletleri sağlamlık olarak çok övüyordu, Alman markası olması artı değer katıyor.

https://i.hizliresim.com/r9BYo7.jpg

birde bu çatlak için yorum alabilirmiyim lastik şu an 2500km de arkada takılı on arka yapmayı dusunuyorum catlaklardan lastik telleri gorunuyor sizce guvenlimidir?

@Cuneyt Erkman Hocam bisiklete bi Ayet-el Kürsi takmak şart olmuş :) Teller görünüyorsa ömrünü tamamlamış demektir, ha illa ki bişey olacak diye bişey yok ama tedbiri elden bırakmamak lazım :)

@Anonim
Sevgili Fırat bencede ayet-el kursi sonrasında Yasini-şerife çevirmesin diye tez elden değişmesi lazım. Gerçi 2.500km çok az :( ama lastiklerde bir kıllık var.

Bu lastik catlamasi genelde uretimnhatasindan veya kaliteden değil lastigin beklemiş olmasından kaynaklanır.

Siz istediyiniz kadar az kullanmis olun rafta cok beklemisse lastik çatlar.

Fabrikadan ciktiginda her lastigin içinde kaucu ile.birlikte yağ da vardir. Zamanla yag uçar kaucuk kurumus bir deri gibi catlar.

Çatlamış bir kaucuk eskisi gibi elastik değildir yol tutuş iyice düşer (lastigin üstünde dişleri dursa bile) ayrica bazılarının bahsettigi gibi catlak altindan kord bezi veya yel de gorunebilir bu lastigin çöp olduğu anlamina gelir.
Lastiği cok satan ve buyuk yerlerden almanizi ineririm. Ayrica ben genelde zorunda kalmadıkça lastigi kampanyali almam. Biraz fazla veririm surekli stoklari yenilenen bike-component.de veya merlin gibi yerlerden alirim ki lastik yeni olsun. Otomobil lastiklerinde uretim tarihi yazar ama saniyorum bisikletlerde oyle bir sey yok. Dolayısıyla biraz da sansa güvenerek cok satan yerlerden kampanyali olmayan lastikleri tercih ediyorum, su ana karar hic catlayan bir lastigim olmadı. Insallah hic olmaz...

IMG_20201006_153403.jpg

Bu çatlaklar normal mi? Papuç mu yapar başka bir şey mi acaba

@ÆSir Pabuç yapmaz. Düşük havayla kullanmak yapar. Sürekli düşük havayla gezerseniz lastiğin ezileceği yer orası

Mümkün değil 70in altına ben hiç inmedim ki max değerim 85 lastiğimde.

Geri