Scudo Sports

Satrai Alacak Olursanız Bir Daha Düşünün

Levent11

Aktif Üye
Tepki
1.195
İsim
levent
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar Haziran başında sıfır olarak Satrai bisikletten Satrai kadro aldım. Dün ayaklığı takıldığı parça kadrodan ayrıldı. Aldığım arkadaşa mesaj attım yazdığı cevaplar aşağıda. Değişim veya para iadesi istedim ama cevap bile vermedi. Satarken çok güzel ilgilendi ama iş sattığı malın arkasında durmaya gelince sessizliğe büründü.Cromoly kadro sağlam olur evladiyelik olur deyip aldım ama .....

Screenshot_2022-08-06-10-44-32-077_com.whatsapp.jpgScreenshot_2022-08-06-10-44-38-202_com.whatsapp.jpgScreenshot_2022-08-06-10-44-44-017_com.whatsapp.jpgScreenshot_2022-08-06-10-44-54-649_com.whatsapp.jpg

Scudo
Durun olacakları önceden tahmin edeyim.

Bu olay forumda yayılır, en sonunda satıcı sorunu kabul eder ve değişime gider.

Forumun gücünü seviyoruz.
Bu arada cevaplar çok iyi değilmi ya? Sanki kadro imalatçısına değil de sanayideki kaynak ustasına mesaj yazmışsınız. O nasıl cevap öyle?

Mağazanın google yorumlarına kadronun fotoğrafını koyup şikayetinizi belirtin, Satrai yazısıyla tamamını çekin daha etkili olur, sonra mağaza bu başka bisiklete ait diye yorum yazamasın.

Yapar mısınız diye sormayın kanuni hakkınızı kullanın önce firmaya bir değişim iade talebinde bulunun yazılı olarak tabiki. Sonra gelecek red cevabıyla birlikte oturduğunuz ilçe kaymakamlığı yada e-devlet üzerinden tüketici mahkemesine başvurun. Sorununuz en geç 2 ay içinde çözülür.

Geçmiş olsun. Ben de geçen sene Satrai kadro üzerine tur bisikleti toplamak için forumda bir başlık açmıştım belki hatırlayan olacaktır. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen, hastalık, pandemi vb. bir sürü şey araya girince bisikleti toplayamadım; hala tamir standında asılı duruyor kadro.

Bu konuyu görünce hem şaşırdığımı hem üzüldüğümü söylemeliyim. Sanırım siz Satrai Bisiklet'in sahibi Melih beyle yazıştınız; bu şekilde baştan savmacı bir tavırla olaya yaklaşılması üzücü. En azından bir onarım seçeneği sunulmalıydı diye düşünüyorum. İmalatçı olarak kendi ürünleri olan bir kadroda sorun yaşayan son kullanıcıya "kendi çözümünü kendin bul" şeklinde yaklaşmak firma için muazzam bir eksi puan. Benim gibi Satrai kadrosu olup da henüz sorun yaşamamış insanların kafalarında firmanın güvenilirliğiyle ilgili soru işaretleri oluşmasına sebep olur bu olay.

Normal kullanımın dışında bişey yapmışsınız. Sırf park ayağına yaslı durmaktan o kaynaklar atmaz.

Şaka gibi cevaba bak, tavsiye veriyor bide:komik: Geçmiş olsun hocam...

• Beğen
Tepkiler: Levent11
Geçmiş olsun. Ben de geçen sene Satrai kadro üzerine tur bisikleti toplamak için forumda bir başlık açmıştım belki hatırlayan olacaktır. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen, hastalık, pandemi vb. bir sürü şey araya girince bisikleti toplayamadım; hala tamir standında asılı duruyor kadro.

Bu konuyu görünce hem şaşırdığımı hem üzüldüğümü söylemeliyim. Sanırım siz Satrai Bisiklet'in sahibi Melih beyle yazıştınız; bu şekilde baştan savmacı bir tavırla olaya yaklaşılması üzücü. En azından bir onarım seçeneği sunulmalıydı diye düşünüyorum. İmalatçı olarak kendi ürünleri olan bir kadroda sorun yaşayan son kullanıcıya "kendi çözümünü kendin bul" şeklinde yaklaşmak firma için muazzam bir eksi puan. Benim gibi Satrai kadrosu olup da henüz sorun yaşamamış insanların kafalarında firmanın güvenilirliğiyle ilgili soru işaretleri oluşmasına sebep olur bu olay.
Evet melih bey ile yazıştık.
Normal kullanımın dışında bişey yapmışsınız. Sırf park ayağına yaslı durmaktan o kaynaklar atmaz.
Ne gibi anormal bir durumu kast ediyorsunuz anlamadım. Bisiklet yüklü iken veya değil iken o park ayağını açıp kapatmak dışında bir şey yapmadım.

• Beğen
Tepkiler: weks
@Levent11 Sırf park halinde durmayla kopacak kadar özensiz kaynak yapılacağına ihtimal vermemiştim. Günahınızı aldım, özür diliyorum.

Kaynak özensiz yapıldığı için olmuş. Kaynak yapılan bölge bir nevi eridiği için dayanımını kaybediyor. Bir daha kaynak yapmak istememesi de bu yüzden. Çünkü bir daha yapılırsa o sac tutsa bile boruların o kısmı "yaralı" olmuş olacak. Zamanla oradan bükülebilir borular.

Bence de üstten sıkıştırmalı sac kullanın, veya dropout'a takılan park ayağı da olabilir.

@can_celik özür dilemenize gerek yok. İnsan beklemiyor böyle bir şeyi, şaşırmanız normal.

Kaynak yaptırmak konusunda bende sizin gibi düşündüm. Birde ince ustalık gerektiren bir yer olduğunu düşünüyorum. Kadroyu değişim veya iade yolunu deneyeceğim. Olmazsa Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Eğer değiştirtemezsem bu şekilde durumunu belirtip satma yoluna gideceğim.

Cromoly kadro evladiyelik diye düşünüp büyük bir hevesle severek topladım bisikleti. Bu durum soğuttu beni Satrai den.

Büyük geçmiş olsun ayaklık bağlantısı yerine destek sütunu yada zincir sütunu da kaynak kırabilirdi. İşte bu sebeple böyle kurumsal kimliği olmayan butik işletmeler yerine hep kurumsal firmalardan alışveriş yaparım

Normal bir kaynaklı birleştirmede o sac plakanın yerinden ayrılabilmesi için bağlandığı chainstay borularının kaynak yerlerinden "yırtılması" gerekir.

İnsan ister istemez bottom bracket gibi, head tube gibi hayati önemdeki kaynak noktalarından şüphe etmeye başlıyor. Bu benim başıma gelse o kadroya güvenip binmeye devam eder miydim bilmiyorum.

Yerli üreticilerde Soulrider ve Brelis haricinde rüştünü ispatlamış custom firma bilmiyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. İyi ki bilgilendirdiniz. Müşteri memnun kalmamış, ürünü iade ediyor. Kullanıcı hatası da yok... Ürünü geri alıp parayı vereceksin. Bir kere vermez bugünü kurtarırsın, sonra yok olur gidersin. İkinci el sattığım bisiklete bile ürün ve parça garantisi veriyorum. Bu nasıl firmaymış böyle? Sahibinin de ismini öğrendim. Uzak dururum. Sağ olun.

Yarın Melih beye mesaj atıp forumdaki bu konuyu göstereceğim. Kadro müşterileri olarak, benzer bir durum ileride benim de başıma gelirse yine bu şekilde hareket edip etmeyeceklerini soracağım. Alacağım cevabı burada paylaşacağım.

Hem Levent beyin yaşadığı sorunun telafi edilmesi, hem de benim gibi firmadan kadro satın almış birçok kullanıcının aklındaki şüphelerin giderilmesi açısından üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu bu.

Bu tür küçük işletmelerin müşterilerine daha fazla ilgi, alaka ve çözüm sunmaları gerekir iken yüzsüz bir şekilde müşterilerini mağdur bir durumda bırakması gerçekten acınası bir durum. Hem kendi adları kirleniyor hem müşteri kayıp ediyorlar, insanların gözünde kötü bir leke bırakmış oluyorlar.

Cromoly kadro evladiyelik diye düşünüp büyük bir hevesle severek topladım bisikleti. Bu durum soğuttu beni Satrai den.
Belirtmeden edemeyeceğim, dayanım sınırları içinde kullanıldığında her bisiklet evladiyeliktir. Yani sırf bu yüzden cro-moly aldıysanız gereksiz olmuş.

İnsan ister istemez bottom bracket gibi, head tube gibi hayati önemdeki kaynak noktalarından şüphe etmeye başlıyor. Bu benim başıma gelse o kadroya güvenip binmeye devam eder miydim bilmiyorum.
Esas boruların kaynaklarının atması için çok acemi bir kaynakçı olması lazım. Sitesinde yazdığına göre butted yani dipçiklenmiş boru kullanıyor. Yani boruların kaynak kısımları etli. Malzemeyi eritme korkusu olmadan yavaş çekmiştir diye düşünüyorum o dikişleri.

Böyle bir durum kendi başıma gelse ürünü geri verip ücret iadesi talep ederdim.
Satıcının kabul etmemesi durumunda tüketici mahkemesi yoluna gidilebilir.
2 aylık bir kadro böyle olursa ileride sürüş esnasında daha hayati bir yerden kırılsa düşüncesi çok can sıkıcı

Görüldü mü atılmış yoksa mesajı daha iyi göstermek için yukarı mı kaydırdınız?

Olayı bir tık abartıyorum şimdi; Allah korusun başka bir yerden kadro kırılsaydı siz de sakat kalsaydınız satıcı yine pişkin pişkin şuradan kaynak yaptırın diyebilir miydi acaba(!)

Görüldü mü atılmış yoksa mesajı daha iyi göstermek için yukarı mı kaydırdınız?
Mesajı okudu arkadaş fakat cevap vermedi.Watsappı açınca ekran görüntüsü tam olarak bu şekilde bir kaydırma yapmadım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri