Scudo Sports

Sanırım Göbeklere Su Kaçtı ! Ne Yapmalı ???

Barış BİRLİK

Forum Bağımlısı
Tepki
284
İsim
Barış Birlik
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Trek
Eskişehirdeki fena yağmurdan sonra göbeklerime su kaçtı sanırım şimdi ne yapmalıyım , ne yapmamalıyım , kendiliğinden gider mi ? Yataklara , göbeklere zarar verir mi ? Jantım Shimano WH-M505

Scudo
kardeş;
1)orta göbek sökülecek,temizlenecek ve tekrar yağ sürülerek yerine takılacak.
2)tekerlek göbekleri sökülecek,temizlenecek ve yağ sürülerek yerine takılacak.
3)Furş takımı da aynı işlemden geçiyor.
4)Koltuk demirini sök,yağla ve yerine tak.
5)Viteslerin yağlanıp,ayarlanacak.
6)Fren sistemin komple yağlanacak.(balatalar ve pabuçlar hariç tabii.)
Bence reçete budur,sen bisikleti bir genel cerrahi uzmanına götür ,bence:D

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
walla boluda olsan zevkle ve seve seve yapardım ama bu recete acı ama gercek umıtsız vaka olmadan (karıncalanma baslamadan) tedavı sart

• Beğen
Göbeklere su kaçtğını nereden anladınız? Soruna göre çözüm önerelim.

@ilkay çağda

Arkadaşın verdiği reçete çok doğru, ancak bunu 5-6 ayda bir yapmak daha doğru..

Hepimiz her bisikletimiz ciddi anlamda yağmur çamur gördüğünde bu şekilde bisikletimizi dağıtırsak 2 yıl içinde elimizde bir şey kalmaz..

Ben yaklaşık olarak iki yıldır açmadığım arka göbeği açtım ve 60 lira masraf yaptım.. Zamanında arkadaşın reçetesini uygulamış olsaydım bu durum başıma gelmezdi..

Arkadaşım sayesinde oldu anlamam , kaset haznesinden gelen ses biraz artmıştı , bizde su girmiş diye düşündük zaten 3000 bakımı geldi çattı hazır onuda yapmış olurum :)

Aralara çamur da kaçmış olabilir. İyice temizlemeden sadece sese aldanmayın.

Ama 3000 bakımı geldi, sökeceğim derseniz de söktüğünüzde nasıl olsa içerdeki gresi yenilemiş olursunuz.

• Beğen
ben asa yukarı yılda 9000km yol yapıyorum bulundugum bolge batı karadenız kırsal kesım anlıcanız suyla camurla karla haddınden fazla hasır nesır cozumu kaucuklu gerste buldum kıs basında yanı gecen fafta yaptım mesala onumuzdekı kısa kadar ne su gırıyo ne ne camur kımyası geregı cok yapıskan bı yagdır bu yagı metalden selulozık tıner yada esetonla sokebılıyorum kı su nereye sokuyo cok memnun kaldım bıdez avantajı war tabıyapıskan oldugun olsa gerek soyle bı fark war aynı rampayı beyaz gresle 56km hızla ınerken kaucuklu greste 52 km gıbı bı yavaslatma war olsun bence deyer tabı.
-bu fıkrı yanı kaucuklu gresı aklıma sokan bı mutahıttı ne alakamı kepcelerıne kaucuklu kullanıyomus kepcenın pıstonlarını yavaslatıyomus ama yamur yagarken bıle calısabılıyorlarmıs.

Geri