Bisikletli değil ancak yinede birebir hepimizi ilgilendiriyor. Yolda hayatlar pamuk ipliğine bağlı. Kenardan kenardan sabah yürüyüşü yapan amcanın üzerinden geçiyor. Bisikletli olsaydı onu ezecekti.
Yazık.. Otoban gibi yerlerde ters yönün emniyet şeridinden gidiyorum deyince kızıyorlar bana. Siz de benim gibi yapın lütfen, en azından üzerinize gelen bir şeyi farketme ihtimaliniz olur.
@ilker.prime
Bir anımı anlatayım size..Yaklaşık 2 kmlik bir yokuşu çıkıyorum..Hava çok sıcak..Yolun solunda biraz gölge gördüm,yolda boş olduğu için sol tarafa geçtim ve gölgede yavaş yavaş gidiyorum..Gölgenin bittiği yerde,sağa tekrar geçeceğim..Tam da ben sola geçince,karşımdan bir araba gelmeye başladı..İçinde 5-6 kişi..Araba yanımdan geçerken,arka kapısını bir homo erectus açtı..Sırf beni düşürmek veya korkutmak için..!
Gülüşmeler,bağrışmalar filan..Ben yavaş ve dikkatli olduğum için,az daha sola kaçtım ve kurtuldum..
Ters yöne girip,karşıdan gelenleri görmek iyi bir fikir ama böyle bir şeyle de karşılaşabilirsiniz
allah rahmet eylesin adamcağız bok yoluna gitmiş ne yazıkki.kamyon şoförü arkadaşlarda maalesef ekmek parası uğruna uykusuz kalıp üç beş saat fazldan araç kullanıp kazançlarını yükseltmeye bakıyo ama yazık değilmi ölene.maalesef olay dönüyo dolaşıyo ülkemizin sosyo ekonomik durumuna bağlanıyor.ne kaa ekmek o kaa köfte
@ahlaksız inanın o kadar cok tacize maruz kalıyoruz ki bu bahsettiğiniz insan müsvettelerinden... hani taciz etmek amaçlı yapan için zaten hangi yönden gittiginiz çok farketmiyor. İyi ki panikleyip düşmemişsiniz.
Şimdiki durum nedir bilmiyorum fakat çift yönlü trafikte bisikletlinin trafiğin aktığı yönden değilde karşı yönden gitme mecburiyeti varmış. Önden gelen tehlikeyi farketmek açısından daha avantajlı. Trafiğin aktığı yönden ilerlemek, hep arkayı kollamak bisikletliyi her yönden tehlikeye atıyor ve yoruyor..
Karayolları Trafik kanunu madde 46 açıkça belirtmiş:'' Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.''
Buradan anlaşılacağı üzere karşı yönden,ters şertten gitme diye bir durum söz konusu olamaz.
Otomobille bile güvenlik şeridi oldukça tehlikeliyken yürüyerek, hele de bariyerin yola bakan kısmında olmamak gerek.
Bisikletle ana arterlere mümkünse çıkmamak lazım, ben bir kere Haliç köprüsünden geçme gafletinde bulundum da köprüyü geçene kadar kaç araç, kaç motosiklet birkaç cm yakınımdan geçti sayamadım.