Scudo Sports

Salkano 740 srv - kron xc 500 ve sedona 701

Kayıt
2 Mayıs 2012
Mesaj
41
Tepki
8
Şehir
istanbul
merhaba

Salkano 240 srv, kron xc 500 ve sedona 701 sizce hangisini almalı v break fren olucak üçüde kararsızım ve çok fazla bilgiye sahip değilim bütçe 750 tl daha yukarı çıkamıyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim. Çok uzun zamandır istiyodum almayı ama çoluk çocuk derken fırsat bulamadık. 10 sene önce bursada otururken uludağ yollarında sürerdik fakat çok zaman geçti. bütçem kısıtlı ve iyi bir bisiklet alıp uzun süre kullanmak istiyorum belki arada yeni parçalarla iyileştirme yapabilirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Scudo
Sedona 701'in 21 vites olması dezavantaj, Kron ve Salcano, 24 vites.

Salcano Astro ise maşası ile Kron'un önüne geçiyor. Fakat forumda bir arkadaşımız Kron XC500 almış ve üzerinde Sontour maşa varmış, eğer sontour maşalı size de denke gelirse Kron daha doğru bir tercih olabilir.

Birde Carraro 419 a bakın, o da güzel bir bisiklet..

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakkı Satıoğlu
kron xc500 düşünüyodum fakat maşası yüzünden kararsız kaldım. Kadro olarak daha sonra yeni parçalarla geliştirdiğimiz düşünülürse hangisi daha iyidir. Bide forumda kronların lastikleri ile ile ilgili şikayetler var.
 
Donanımı ilerde yükseltecekseniz Kron alın derim, Kronun kadrosu sağlam..
 
Merhaba Az önce oğuzhan arkadaşın tavsiyesi ile carraro ya baktım ve üç modelde kararsızım
1. sedona 701 (forumda kadro bakımından modifiye edilerek geliştirilemeyeceğine dair bi yazı var)
2. salcano 240 srv (240srv ve 241sv nin fiyatları aynı farkları nedir.)
3. carraro 419 grunge

bu 3 modelden birini düşünüyorum bu modeller kadro bakımından dahasonra parça değiştirerek iyileştirme açısından uygunmudur.
 
O kadroların üzerine daha üst seviye kompenent eklemenin uygun olmayacağını düşünüyorum.Yani xt, sram xo veya x9 gibi pahalı setler için daha üst seviye kadroların olması bence daha uygun.Başlangıç için bisikletler yeterli devamında fiyat,kalite,marka ve daha önemlisi kendi tecrübelerinizle daha isabetli kararlar alabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakkı Satıoğlu
@Hakkı Satıoğlu

Bence böyle bir aksiyona gerek yok kronun maşası hariç hepsi yeterli donanımda geliyor.Eğer marka hastalığınız varsa değiştirirsiniz :) ama birşey farkedeceğinizi düşünmüyorum.
 
salcano 240 srv nin kadrosu "HYDROFORMED BUTTED Alüminyum Kadro "
carraro 419 grunge "Alloy"
sedona 701 "al-6061"

bu özellikleri karşılaştırırsak salcano için bi + mıdır.
 
Alloy = Alaşım demek ve buradan herhangi bir çıkarım yapmak mümkün değil alaşımda neyin alaşımı alüminyummu çelikmi başka birşeymi? bilemeyiz sadece bir kelime tek başın bir şey ifade etmiyor. diğer bir taraftan dünyada özel amaç haricinde kullanılan tü metaller zaten alloy. cumhuriyet altını bile gold alloy çünkü altının içinde belli oranda bakır var.
Al-6061: bir alüminyum çeşidi, 6061 numarası standartta o alüminyum alaşımının hangi elementleri hangi değer aralıklarında içerdiğini ifade eder. bununla ilgili şu topicte bir yazım var dilerseniz okuyabilirsiniz.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99696
hydroformed ve butted terimleri ise birer üretim şekli; hydroform, adından da anlaşılacağı gibi sıvı ile şekillendirme demek. bu yöntemde ön şekillendirmesi yapılmış malzeme son şekil verme işlemi için kalıp içine yerleştirilir, kalıp kapanır ve yüksek basınçlı sıvı ile (genelde anti-korozyon özelliğine sahip eklentileri vardı bu sıvıların) malzeme kalıbın şeklini alır ve böylece üretimi tamamlanmış olur. çoğu bisiklet üreticisi bu yöntemi kullanır. çünkü belli bir adımdan sonra bir kadroya düzgün şekil vermek çok zordur. bu yöntemin malzeme rijtliğinede faydası vardır, nitekim hidrostatik yük altında (-ki pres makinası belli bir değerden sonra sabit yük uygulayacağından yük dinamikten statiğe geçer) daha yüksek dayanım gösterirler (neyse buralara girip kafa karıştırmayayım) kısaca hydroform düzgün yüzeylerin kolay elde edilebildiği mukavemete de faydası olan iyi bir yöntemdir.
butted = aslında malzemenin mukavemet kaybettirilmeden veya çok az bir kayıpla inceltilip hafifletilmesi olarak ta algılanabilir. (yine bir sürü metalurujik teferruata girmeyeyim). mesela tam uçlarda malzemenin et kalınlığı, en fazla, en ortada ise en azdır. sağlamlık pek değişmez ama malzeme hafifler.
 
Verdiğiniz teknik bilgiler için çok teşekkürler. Peki bu özelliklri bisiklet kadrosu olarak düşünürsek hangisi nin + sı vardır kullanı, hafiflik vs. Saydığım modeller üç aşağı beş yukarı birbirine eşdeğer ee dış görüntü olarakta güzeller, benim kafama takılan salcanonun kadrosunun genellikle daha üst modellerde gördüğüm "hydroformed butted alüminyum" olarak belirtilmesi bu tercih sebebi olarak bir + mıdır.
 
evet hydroform tübülar (yani borumsu diyelim :) ) üretimler için her zaman bir artıdır. zaten incelediğim kadarıyla tüm iyi bisiklet firmaları bunu kullanıyor. mesela yeni tip kadrolarda göze çok hoş gelen parabolik tabir edebileceğimiz şekiller var bunları konvansiyonel yöntemlerlede üretebilirler fakat büküm yerlerinden hem fiziki olarak görüntü biraz bozulur, hemde büküm yerlerindeki morfoloji değişeceğinden mukavemet olarak homojen olmayan bir kadro ortaya çıkar.
butted ise açıkçası üzerinde fazla bir bilgim olmadığı, experimental sonuçlarını hiç incelemediğim bir konu, fakat açıklamamda da belirttiğim gibi malzemenin "mukavemmetten ödün vermeden (veya çok az)" inceltilmesi işlemidir.
ve tabii ki bunların uygulandığı bir üretimin konvansiyonel üretime göre artıları bariz olmasına rağmen bu aşamalara gelene kadarki üretim ve hammadde şartları da çok önemlidir. yani kullanılan hammaddede tabiri caizse "iş yoksa" değil hydroform çıkıp uzayda şekil verse quadro butted dese yinede pek bir işe yaramaz. ama böyle yeni nesil teknoloji kullanan firmalarda kaliteli üretim politikasınıda benimsemişlerdir herhalde.
kısacası terazinin iki kefesinede bir şeyler koyarak anlatmaya çalışıyorum olayı, ama en nihayetinde bu bir bisiklet kadrosu "heavy duty" bir iş makinası değil o yüzden kalitesi çoğunluk tarafından onaylanmış ürünler yüzünüzü kara çıkartmaz kolay kolay.
yine de malzeme ve metalurji konusunda teknik bilgi isterseniz yardım ederim.
 
Çoğu forumlarda bakıyorum kron maşasını kimseler beğenmiyor.Yapmayın arkadaşlar Kim kırabilir bu maşayı gözünüzü seveyim ben 110 kiloyum ben kıramadım.70-80 kiloluk kişi hiç kıramaz
 
kıran kırar , bu sadece kullanıma bağlıdır dağ bisikleti tabi ki düz yolda kırılmaz , arazi şartları bambaşkadır :)
 
Arkadaşlar

Ben arazidede kullanıyorum asfalttada bunun resimlerini en kısa zamanda koyacağım ve bana hak vereceksiniz.Benim kullandığım parkur falan değil Bartın-Amasrada dağda ve eve gelmeden tam 7 gün pedal salladım Bartın'dan girdim Kastamonudan çıktım kron bisikleti kötüleyenler sözüm sizlere
 
katılıyorum 500 ve 750 nin kadroları aynıdır.ev sağlamlık olarakta iyidir.Dilerseniz daha sonra vites grubunu değiştirip xc 5000 yapabilirsiniz.:)
 
Geri