Scudo Sports

Salcano xrs 060 vs Carraro cr race 012

lezette

Üye
Tepki
2
Evet arkadaşlar konu başladığından da anlaşıldığı üzere şu anda bu iki bisiklet arasında seçim yapmaya çalışıyorum, çok çok düşündüm dağ bisikleti mi yol bisikleti mi alsam diye ve gerek arazide kullanmayacak olmam gerekse de bana çok hoş gelmesinden dolayı yol bisikleti almaya karar verdim. Yaklaşık 1000 liralık bi bütçem var ve bu aşağı yukarı 200 tl oynayabilir ama daha fazlasını (salcano 040 vb) modeller onermeden bu iki bisikleti başta vites sistemi ve vites kolları olmak üzere lastik ve diğer yönlerden karşılaştırıp birini önerir iseniz çok sevinirim. Yol bisikleti kullanmışlığım yok aslında sadece ince tekerin nasıl olduğunu anlamak için dememiştim o yüzden özellikle iki bisikletin vites kolları hakkında da artı eksileri belirtirseniz çok iyi olur, gidonu aşağı ve yukarıdan tuttuğum zaman vites arttırma ve azaltma hangisinde daha iyi gibi...

Çok özür dilerim başlığı salcano 060 değil de 050 yaparsak çok sevinirim yanlış yazmışım

Scudo
@lezette Yol bisikleti alırsanız pek arazi şansınız olmayacak bunu bilin. Dağ bisikleti alırsanız dere, tepe demeden kullanabilirsiniz fakat, yoldan aldığınız haz ve hız'ı dağda hissedemeyebilirsiniz. Türkiye şartına göre genellemek gerekirse dağ bisikleti gider. Ben şuan dağ bisikleti kullanıcısıyım fakat bir yol bisikletimin olmasını çok istiyorum, şahsen sedona 610 modeline gözümü kestirmiş durumdayım.

@Osman Tuğrul yorum için teşekkür ederim, dediğim gibi 1000 tl gibi bi bütçe var ve bunun en fazla 200 tl üzerine cikabilirim ki başlangıç bisikletim olacak yol bisikleti olarak o yüzden daha fazla vermek istemiyorum. Bisikleti mersinde kullanacağım şehir içinde ve yolları gayet düzgün o yüzden mtb düşünmiyorum.
Belirtmeyi unuttum salcano xrs 050 ve carraro cr race 012 modellerinden salcano 1200 carraroyu 1100 tl ye alabileceğim yerler mevcut yani fiyatları bu şekilde...

• Beğen
Tepkiler: Laqert214
iki bisiklet arasında çok kararsız kaldım yardım eder misiniz :uzgnm: marka ve sağlamlık yönünden carraro diye düşünüyor iken vitesinin tourney olması ve salcano 050 deki vites sisteminin claris olması yüzünden salcano daha iyi gibi durdu bu sefer ama carraro öneriyordu herkes sizler de bi şeyler önerir misiniz :D

Bi ara kliksada xrs 40 1150 tlydi bakmanı tavsıye ederim bazı sitelerde 2014 model olanlar olabiliyor uygun fiyatlara bi sitede daha uygun fiyata vardı ama hatırlayamadım

Carraro'nun vites sistemi olmasa bile onu al :)
vites sistemi çok mühim değil -çok üst seviyeler dışında-

@Nuhammet valla ben 050 modelini 1150 ye zor buldum daha önceki modellerden de almasam daha iyi gibi :)

@bua hocam vites kolları çok kalitesiz geldi ama bana, gidonu alttan tuttuğunuz zaman vites azaltma şansınız yok üstte küçücük bi kol yapmışlar.

(link)

Bi bakın derim 57 kadrosuda var

1050 tlymiş hatta

Yol Bisikleti - Road Bike

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 48 - 51 cm
165 - 170 51 - 53 cm
170 - 175 53 - 55 cm
175 - 180 55 - 57 cm
180 - 185 57 - 60 cm
185 - 190 60 - 62 cm
190 - 195 62 - 64 cm
195 - 200 64 - 999 cm

Bisklet swçimi bölümünde sabit konularda boy seçimi var

Bence 54 tam

• Beğen
Tepkiler: SametUYNDRN
Bütçen 1.000-1.200 civarı ise ikinci el 040 lara bak(upgradeli) yahut triban 3'leri değerlendir. Bu iki biikletten de uzak dur

@lezette bilmiyorum o modeli incelemek gerek. Ama bu bütçeye clarka gereksiz(kadro iyi olmadıkça). İkinci elde çok güzel makineler bulabilirsin..

İkinci el xrs 40 alcağına bence kliksadaki indirimi kaçırma kadro buyu tam sana göre bu arada bence o fiyata clarisli alma hazır sora varken

hocam bedenıne uygun 2.el bisiklete bakın en az full clarıs veya full sora olsun bisikette kesinlike hiten parça olmasın 1000 tl ye cok guzel bısıkletler alınır

@lealtad mosso claris kullanıcısıyım kadro kalitesi gayet güzel bence ... Claris set ama kadrosundan kazananlardan

yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar ikinci el ilk bisikletim olduğu için de düşünmüyorum ama bütçemi biraz daha zorlayarak carraro cr race 022 claris modelini alabilirim bu bisiklet için ne dersiniz sizler?

(link) güzel bi şeye benziyo 022 ayarında magaza gezip yuzyuze pazarlıkla ucuza alınabılır

bende başlangıç olarak xrs030 aldım ve çok memnunum 050 biraz düşük model kalıyor ama ileride bisikletini geliştirmek istersen çok pahalıya gelir. mesela ben karbon kadroya geçmeyi düşünüyorum diğer donanımlar zaten iyi tek kadro değişimiyle üst düzey bisiklet olabilir .biliyorum bütçen kısıtlı ama biraz daha bütçeni arttırırsan geleceğe yatırım yapmış olursun

Xrs 40 kliksa burda konuşulanların hepsi clarisli ben diyorum tourney fiyatına sıfır soralı

Geri