Scudo Sports

Salcano-Kron Lütfen yardım edin Kafam çok karıstı ?????

Scudo
Bu konuda özel ve forumda açıklama yaptım.29'' mtbler 29 jantlı değildir.28'' jantlıdır.1' özel etli lastik sayesinde 28''+1''=29'' oluyor.İsterseniz 28'' jant olduğuna dair derin araştırma yapılır.29'' lerin 26'' lerden üstünlük lafına katılmıyorum.Görecelidir.29'' trek kullandım.Trek markanın sahibi ve 29'' mtblerin tasarımı Gary Fisher ait.29'' mtbler bana göre tümsek ve çukurları fazla hissettirmiyor.Konfor düşünenler için belki iyi seçenektir.Kalkışları hantaldır.Manevra hareketleri yavaştır.Uzun boylu olanlar belki daha rahat edebilirler.Gürkan Genç mesela 26'' kron bisikletle Dünya turuna çıktı.28'' jant kullananlardan bazılarının jant tellerini kırdıklarını söylüyor.O yüzden 26'' jant kullandığından bahsediyor.Tabiki bunun mantıksal olarak geçerliliği var.Uzun tellerin ağır yükten dolayı esnemesi kısa tellere göre daha fazladır.Bir anlamda kişinin kullanımına,tel kalitesi vs 26'' lerde de görülebilir.Kişisel bakış açısıdır.Kadro sağlamlığı hakkında o kadar çok marka yorumları varki,7005 alu,7075 alu,6061 alu,gold alu vs.İiçindeki alaşım %'delerine bakınca birisinde çinko ağırlıklı diğerinde titanyum vs.Çok karmaşık formüller gibi gözüküyor. https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=67649&page=2 linkte 6061 vs 7005 karşılaştırması mevcut.Bana kalırsa bunun hammaddesi aluminyum:D.Aluminyum ne kadar sağlamsa kadroda o kadar sağlamdır.Aluminyum malzemeye o kadar iç açıcı bakmıyorum.Yine de şu an aluminyum kadro furyası alıp başını gitti.Karbon kadrolar çok pahalı ve rijit,esnemez olmasına rağmen sert cisimlere çarpmada çabuk kırılılıyor.Zincir atmasında bile farkedilmeden zincir kadroya çok zarar veriyor.Dikkatli kullanmak lazım.Karbon çeşitleri var.3k high modülüs gibi ama yinede sağlam olarak görmüyorum.Sporcular için ideal.Bana göre sağlam olarak çeliktir.Ağır olmasına rağmen daha sağlam,ince zarif borulardan zaten sağlamlığı anlaşılıyor.İyi aparatla daha zevkli sürüş keyfi var.Reynolds teknojisiyle de çelik daha sağlam ve hafiflik sağlanmış.Çelikte yine diğer teknojilerde var.Onur kafanın karışmasına hiç luzum yok.Sağlamlık görece kavram.Kişinin nasıl bisiklet kullandığına göre sağlamlık değişir.29'' mtblere hayranlığın varsa 29'' mtb al.Yoksa 26'' kron al.Yalnız kron uzun ömür garantisi veriyor.Bu garanti kapsamının nelerden oluştuğunu bilmiyorum.Manzeret çok olabilir:D.Kaynak yerlerinin çatlaması vs belki garanti kapsamındadır.

teşekkür ederim bende 26 jantları seviyorum ama boyumdan dolayı küçük gibi duruyor o yüzden görünüş bakımından fazla beğenmedim yoksa kron salcanodan güzel donanımı var ama salcano boy görünüş bakımından krondan daha iyi salcanonun ilerde donanımınıda değiştiricem belki benden uzun olum 26 kullananlarda vardır ama zevkler tartışılmaz :)

• Beğen
Tepkiler: gok
kronu sadece kadrosu içinmi öneriyorsunuz cünkü diğer herşeyi aynı olucak ayrıca salcannun maşası ve teker inci daha ii olucak bi bisiklette kadro çokmu çabuk hasar alır

seni iyi anlıyorum:) sen salcanoyu al bak keyfine çünkü vurulmuşsun.Pişmanda olsan memnunda kalsan alacaksın sen onu

aklıma yatan salcano astro 290 gibi vites sistemide 230 tl 27 acera yapılıyor ilerdede öyle yaptırıcağım gibi sonrada hidrolik disk önerdiğiniz uygun hidrolik disk modeli varmı

valla yanlış bilgi vermek istemem ama shımano nun hidrolıklerını begenıyorlar. Tektro Dracoyuda beğnenler var.Bi ara çok araştırmıştım shımanonun daha sağlıklı oldugunu,tektronun shımanonun yerini tutmadığını söylüyorlardı...

Geri