Scudo Sports

Salcano Insomnia 26 - Sedona 720 - Kron xc 1000 - Mosso xt 401 - Ghost 1175

Tepki
1
Bisiklet
Salcano
Basliktaki bisikletlerden hangisini tavsiye edersiniz? yokuş asagı taşlı yollardan inerim bazen. arazi sartlari cok kotu diyebilirim. o yüzden maşa ve lastik ön planda benim icin
salcanoya pek sicak bakmiyorum tasarımı berbat 200 liralık bisikletler gibi duruyor

Scudo
Kronu ele maşası yüzünden mosso sedonadan daha yüksek donanımlı ama ben sedonayı öneririm maşa blaze ml sram x4 var tekerleri güzel dh lerdeki gibi bir maşa beklemeyin ama

@Mert özkan
Mossoyu ağırlık yüzünden eklemiştimde inandırıcı gelmiyor zaten pedal hariç 12.1 yazılmış bence rahat +13 var dh lerdeki gibi maşa beklemiyorum ama bu fiyat aralığına alınacak en sağlam maşalı bisikletide almak isterim

diyelim sedonayı aldım aldıktan ve kullandıktan sonra mesela 1 sene sonra maşasını havalı yapsam lastikleride değiştirsem diğer parçalarında sorun olmadığı sürece yine uzun süre tam performans alabilir miyim

düşük seviye bir havalı maşaya göre iyi bi yaylı maşa daha uzun süre iyi performansını korur . yaylı maşayı değiştirmeni tavsiye etmem daha az bakım gerektirir. havalı maşalar genelde 1 senede performansını kaybediyor iyi temizlenme istiyor. tabi benim izlenimim bu.

Başlangıçta güzel bişeyler al bende force 530 aldım kadro dahil herşeyini değiştiriyorum

@Mert özkan
En fazla maşa ve lastikleri değişebilirim diğerlerinden hiç anlamıyorum çünkü herneyse konu dağılmasın dediğiniz gibi sedona 720 en mantıklısı gibi görünüyor

Bu modellerin hiç biri seni pişman etmez, Sedona tabi ki de baskındır fakat Ghost kullanıcılarından hiç şikayet görmedim, çok iyi bir firma olduğu söyleniyor, fakat iyi firma olduğunu bilen kişi sayısı çok az dışarlar da gezerken ucuz bisiklet sananlar olabilir fakat kron ve sedona öyle değil :) Bana soracak olursan da 7005 Aliminyum kadro olan Kron u öneririm, zamanla kalitesini anlarsın, 6061 i Salcano da da bulursun Ümit de de bence kadro önemli o kadar para vereceksen bu farkı es geçmemelisin diğer malzeme kaliteleri çok yakın zaten birbirine ..

Kadro bilgileri (Alıntı Serhat Toy)

6061'de Al. Magnezyum ve Silikon mevcut.
7005 de ise dediğim gibi Al. ve çinko.

6061 alaşımı şekil vermesi kesmesi daha kolay olan bir Alaşım...
7005 ise daha dayanıklı daha rijit bir alaşım...

Hafiflik yönünden tahmin ediyorum ki 6061 daha hafif olsa gerek... bileşenlerinin yoğunluğu daha az çünkü.. ama orana göre değişir tabi ki...

7005 Alaşımı 7075 ten türetilmiş bir alaşım, Alüminyum ve çinko ya ek olarak Magnezyumun da kullanılmasıyla elde edilmiş...

7075 Alaşımı ise 1936 da japonlar tarafından geliştirilmiş ve ikinci dünya savaşında meşhur Zero uçaklarında kullanılmışlar...

@Kadir YILMAZER
İlerde upgrade yapmıyacağım için sadece kadroya bakıp almak ne kadar doğru bilemem. en fazla lastik ve maşayı değiştiririm ilerde diğer parçalarda sorun olmadığı sürece öyle kullanırım bakımını yaparak. üstte bi arkadaş kronu maşası yüzünden ele yazmıştı kafam karıştı herkes farklı bişey öneriyor :)

Geri