Scudo Sports

Salcano Impetus mekanik disk frenleri hakkında

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Tepki
900
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Frenler çok az tutuyor ve freni sıkınca cıvıldıyor servise geri götürdüm "Yapabileceğimiz bir şey yok bunu böyle kullanacaksın." dediler. :mad:
Bisikletimin jantı da v ferne uyumlu değilmiş v fren için iki jantıda değiştiremem ne yapacağım ben? :(
Yeni v fren alsam takabilir miyim jant göbeğinde sola doğru çıkıntı var disk fren için v fren takarsam sorunla karşılaşır mıyım?

• Beğen
Tepkiler: ömer gündüz
Scudo
aynı sorun bendede vardı . bende 2oo9 impetus kullanıcısıyım. bu impetusların disk frenleri 5 para etmez. iki takım shimano acera v brake aldım 34 tl. taktım . diskten daha sağlam . hemde heryerde pabuç bulabilirsin. 2010 modelinin v frene uyumlu olup olmadığını bilmiyorum ama 2009u uyumlu :)

• Beğen
@Harun Salcı

impetusta bu sorunu yaşayan birçok kişiyle karşılaştım. V fren takanlar olmuştu diye hatırlıyorum. Ya da başka bir alternatif olarak hidrolik fren seti alıp takabilirsin. Ancak en ucuz hidrolik fren setini alsan impetus' un kendisinden daha pahalı olacağı kesin. "Ben bu bisikleti seviyorum, taktırıp kullanırım" diyorsan neden olmasın, Ama bence değmez. Servisin de "bunu böyle kullanacaksın" demesi çok saçma. Eğer bisikletin garanti kapsamındaysa, para karşılığı olmadığı için uğraşmak istememiş de olabilirler. Zaten Salcano servislerinin hepsi aynı, al birini vur ötekine (İstisnalar kaideyi bozmaz) Neticede mekanik diskli frenler de bir fren sistemi. iyi tutmayacak olsa veya kullanışsız olsa üretilmezdi ve bisikletlere uygulanmazdı. iyi bir servis senin frenlerine güzel bir bakım yaparsa frenlerini sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin. İlk tercihin bu yönde olmalı diye düşünüyorum

• Beğen
@S.Emre DURMAZ

Sağlam hidrolik setler için en az 250 tl bayılmam lazım ama şimdilik imkansız.

• Beğen
@maqxien

Jant göbeğini fotoğraf çekebilir misin rica etsem?

• Beğen
Aynı sorun bende de var ve malesef yukarıda bahsi geçen servisin verdiği cevabın aynısıyla karşılaştım. Bisikleti 15 yaşındaki yeğenime kendi bisikletim olan salcano astro dan referans alarak tercih ettim ama şu an bir "dayı" olarak çok mahçubum

Karşılaştığım Sorunlar

1- Depar için ayağa kalkıp pedala yüklendiğin anda pedalın boşalması sorunu yaşıyoruz (büyük bir gürültü ile zincirin atması durumu gibi ama zincir atmıyor dişli kaydırıyor). Denge kaybediliyor ve düşme tehlikesi yaşıyoruz.
2- Bisikletin vitesleri ayar tutmuyor.
3- Ön disk fren arızalandı (önce tutmamaya başladı sonra arızalandı)
4- ilk onbeşgün içinde bakım yaptırdıktan sonra ilk dört ay içerisinde ikinci bir bakım daha yaptırmamız gerekiyormuş kimse bize hatırlatmadı. (dolayısıyla garantiden düştü)

Bu bahsettiğim bisiklet topu topu 100 Km yol yapmıştır.

@ömer gündüz
1. sorun arka göbekle ilgili büyük olasılıkla...

bi ara seridışı shimano hidrolik disk 100 tl y di ama şimdi bulabilirmisin bilemiyorum :)

Memleketimizde 3-5 tane bisiklet tamircisi var ve bir tanesi neredeyse 5-6 markanın servisi. Ama bu adamın dükkanına 16-17 yaşındaki oğlu bakıyor; Soru soruyon cevap yok nerden aldım bu bisikleti...

jantlarda v-fren pabuçları için şerit varsa ve kadro/maşada v-fren pivotları varsa niye olmasın? Alacak şeyler sadece v-fren ayaklar, yoksa pabuç (3 renkli baradine - süper!). Kollar değişmez

@Mansur KHASSANOV

http://www.vaust.com/catalog/images/X450.jpg
Jant böyle ve göbekte disk uyumlu yani sağa kayık.

hidroliğe geçebilirsin ama oda pahalı olur.

Hidrolik fren yapmaya çalış. 2.el bölümünden takip et.
Ya da iyi bir mekanik fren bul. Avid bb5, bb7 var mesela...

Sorunumu çözen Umut abiye teşekkürler.

@Harun Salcı

Bende impetus kullanıcısıyım jantlar v fren uyumlumu bilmiyorum ama üzerinde çizgili bi desen varki vfrenle frenleme performansı diye birşey olabileceğini çok sanmam yavaşlatır en fazla. Ben üzerinde zoomları söktüm yerine shimano seri dışı mekanik disk fren aldımki inanılmaz bi fark oldu aşırı güzel tepki veriyor bunlar ve kesinlikle daha frenleme var. Hızlıyken dengeli bir sert frenleme yaptığımda beynimdeki kan fırlayacak oluyor desem yeridir ayrıca üzerindeki zoom frenlere bakın esneme söz konusu :D

Geri