Scudo Sports

Salcano Efes-Disk Fren konusunda yardım.

egehan

Daimi Üye
Tepki
82
Merhaba arkadaşlar Salcano Efes-Disk Fren aldım,almaz olaydım...

Aldığım zaman 1 saat içinde gelin alın dediler o süre içinde servis kontrolü yapılacak dediler ama ne garanti belgesi onaylı nekullanım kılavuzunda yazan kontroller yapılmış ve dahası.Bİsikleti teslim aldığımda birkaç deneme yapıp şikayetlerimi aldığım yere söyledim ve işin yoksa git baktır dediler ve gittim ama gittiğim servis **** adında bir mobilet tamircisi ve 9-10 yaşındaki çocuklar iş yapıyor.neyse girdim dedim gidon çıkıyor yaptılar viteslerin atışında problem var baktı bir şey demedi en son frenleri sıkarmısın dedim sıkıncı sürtüyor dedi+disk fren o kadar tutar dedi (Normal disk frenlerde takla attırcak kadar sıkı olmasına rağmen benim frenim nedense tutmuyor)arkadaşlar yarın bisikleti geri vermeyi planlıyorum,sizce ne yapmalıyım ?

Scudo
Yardım edecek yokmu,daha doğrusu fikirlerinizi alabilirmiyim ne yapmam gerekir ?

Disk frenler mekanik ve hidrolik olarak 2'ye ayrılır.Hidrolik frenler ciddi anlamda iyi tutarlar.Sizinkisi mekanik disk fren.Bu frenlerin oldukça kaliteli olanları gerçekten iyi performans veriyor.Sizinkisi salcanonun kendi freni.Ama bu çok kötü tutar manasına gelmez.Benim tavsiyem daha düzgün bir Salcano teknik servisine götürüp adam gibi baktırmanız.Aldığınız yer saçma sapan bir bisikletçi imiş eğer bahsettiğiniz gibi ise

konu açılalı epey olmuş da ben de deneyimlerimi anlatayım. aynı bisiklet sanırım, bana kargoyla geldi, paketi açıp çocuklarla beraber bazı yerlerin montajını yaptık tamam oldu. ben başta tereddüt ettim vites ve fren ayarsızlığı uğraştırırsa diye ama vitesler çok güzel ayarlanmıştı, sonradan ben ayarlarıyla 30 kere oynayınca o ilk ayarlarını bir daha tutturamadım. frenlerde dediğin gibi gerçekten sinir edici bir sürtme vardı, çok uğraştım, defalarca söktüm taktım, garanti falan kalmadı, ama servise falan götürmedim hiç. gevşetince sürtme eğiliminde olan yerlere ince pul koyulabilir. şu anda aradan 2ay geçti ilk zamanlardaki sürtme kendiliğinden kayboldu veya yaptığım ayar iyi tuttu. kaydırmadan güzel tutuyor. uzun inişlerde ısınırsa tutmaz oluyor dikkat etmek gerekir, güvenme yani, yavaş inmek gerekiyor veya ön ve arka frenleri soğuyunucaya kadar dönüşümlü kullanmak gerekiyor. benimkinde de bir süre sonra arka teker boşluk yapıyor, bilyelere kadar söküp boşluğunu almam gerekiyor.

Sanırım belli bir kalitenin altında disk fren kullanmaktansa v fren tercih edilmeli daima

Geri