Scudo Sports

Salcano City Sport 01 & Carraro Sportive 227

ouzoo

Aktif Üye
Tepki
74
İsim
Oğuzhan
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar merhaba,

haftasonu motosiklet & bisiklet fuarında bütçeme uygun en beğendiğim iki model arasında kaldım ve kıymetli yorumlarınızı istiyorum.. Bütçem max 1700 TL Donanım olarak istediklerim Hidrolik disk, gidondan kitlemeli maşa, 28 veya 29 jant ve minimum deore sınıfında set olması.. Salcano da hoşuma gitmeyen şeyler gidon boğazı ve sele borusunun zoom marka olması ve kadro yapısı. Ancak üzerindeki donanım gerçekten hoş.. Carraro ise biraz daha düşük donanımlı fakat kadrosu sebebiyle çok hoşuma gitti. Bu kategoride alternatif önerilerinize de açığım.. Şimdiden cevaplarınıza Teşekkür ederim

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Scudo
Şu tabloda salcano diyeceğim full deore gibi birşey diğerinde altus 2 kalem aşağıda bir donanım kadro tipi sanırım eğimli olduğundan beğenmediniz.

Onun dışında siz sıralayın beğendiklerinizi isterseniz ona göre herkesin bir fikri olur tabikide.

• Beğen
Tepkiler: ouzoo
Ha bir de salcano'nun bu jant modelleri oldukça basit ve dayanıksız. O da bir eksi.. Şimdi biraz araştırınca salcanoyu 1400 liraya buldum.. Sanki alınabilir gibi ama kadro ve rengini hiç sevmedim :( Forumda yaptığım araştırmada city sportların ağırlığından ve kadro yapısından ötürü yorduğunu gördüm.. İkizler burcu kararsızlığının dibindeyim..

• Beğen
Tepkiler: onur tuna
Hocam yaklaşık 1 aydır araştırma ve anket yapıyorum site üzerinde herkese danışmaya çalışıyorum.

Öncelikle şöyle bir konu açtım:

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130713&highlight=

Genellikle Sedona seçilmiş anket sonuçlarına göre.

1700 tl iki bisiklete'de yetiyor (sedona ve Carraro)

Ben de ikisi arasındayım hâla büyük oranda karar vermiş olsam da tam kararımı bisikletleri deneyince göreceğim.

Neden Sedona 345 (bence)

Görüntü olarak daha cafcaflı
+ Bisklet üzerindeki tüm ekipmanlar detaylı olarak yazılmış
+ Lastikler mükemmele yakın, korumalı lastik kullanıyor.
+ Vites artırıcılar olarakta Carraro ile hemen hemen aynı

Neden Carraro 227
+ Görüntü daha sade
+ Fiyat/performans açısından seçilebilecek en iyi bisikletlerden biridir.
+ Forumda carraro sportive kullanıcıları kulubü var bir sorun olduğunda anında birlikte çözüm bulabiliyorlar.

Sedona neden tercih edilmez?

+ Tüm bu artıların hepsi değiştirilebilecek şeyler (lastik, elcik, sele vs.) yani bunların hepsi değişebilecek malzemeler bu malzemeler için bu kadar para vermeye gerek yoktur, carraro 227 alırsınız bir elcik ile neredeyse sedona ile aynı kalitede bir bisiklete sahip olursunuz üstelik 300 lira gibi bir para da cebinize kalabilir.

Salcano konusunda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Edindiğim öğrendiğim bilgiler eşliğinde ister Sedona 345 ister carraro 227 alın ikisi de sizi mutlu edecek ekipmana sahip.

• Beğen
Tepkiler: ouzoo
Safa teşekkür ederim detaylı açıklaman için, eline sağlık. Sedona 761 kadro üstüne toplama güzel bi mtb aldım. Alüminyum kadro gayet hafif ve yapı olarak bedenime uygun (190 - 80 kg / 21" 1800 GR civarı) sürüş rahatlığından oldukça memnunum. Yakında detaylı tanıtacağım. Sevgiler..

@ouzoo

hayırlı olsun güle güle kullan karar verebilmene sevindim.

Geri