Scudo Sports

Salcano Cappadocia Alloy Fixie

Ali Kılıç 35.5

Çılgın Fixieci (fren yok, vites yok, kural yok)
Tepki
3.889
İsim
Ali Kılıç
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Fixed Gear
Arkadaşlar,
Salcano Cappadocia Alloy Fixie'yi nasıl bilirsiniz?
2017 modelini almayı düşünüyorum.
Alüminyum kadro olanı bu.
Çelik kadro ile karıştırmayın.
Kullanan var mı?
Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Bisikleti canlı olarak görebileceğimiz bir mağaza var mı?
Not: Fixed Gear mantığına aşinayım. O konuda bir sıkıntı yok. Sadece bu bisikleti merak ediyorum.

Scudo
-Konu Salcano olunca standartlara pek güvenemiyorum ama fixie/sabit vites diye yazıldığı için doğrudur muhtemelen.
Ama arka göbek sabit mi flip-flop kullanılabiliyor mu net bakmak gerekli, genelde arkada fren olan versiyonlarda arkada flip-flop olur.
Bu haliyle 9,5-10kg civarında sanırım bir arkadaşım sormuştu yeni ürün eski tipi gibi düşük kalite çelik değil...

Sizin düşündüğünüz bütçeniz nedir? N11'de şu an indirim var 1.190TL bayi indirimi çok yüksek olmadıkça N11 daha mantıklı bu üründe.

Şahsen kendim alacak olsam başka markalara yönlenirim, yakın fiyatlar için MBM bakılabilir,
Cinelli kadrolarda indrimler vardı bu kış, onlardan toplanabilir ki çelik kadrosu bile toplayınca yine 10kg olmuyor.

Bu sene beden bulamadığım için alamadığım bir ürün var, iyi donanım istiyorsanız onu önerebilirim;
(link) Büyük boy kadrosuyla 7.8kg civarı bir ağırlığı var,
Gümrükteki vergi dahil 2.500TL civarı bir rakama geliyor ama muadil Cinelli vb. marka modelin yarı fiyatına geliyor. Bazı görsellerini ekledim standart hali dropbar ile ama riser gidon da şık oluyor.26896233366_6c027c3cfd_c.jpg eastway-esaki-t1-28902_1.jpg eastway-esaki-t1-28902_3.jpg eastway-esaki-t1-28902_4.jpg eastway-esaki-t1-28902_5.jpg

@seffahcabbar
Ben bu ocak ayinda aldim 2015 modelini indirimde oldugu icin ve gayet memnunum arka gobek flip flop kullanilabiliyor. Acikcasi servis konusunda cok sikintisi olcagini sanmiyorum cunku fixie bisiklet ariza çıkartacak bi aksami yok bisikletin. Bendeki celik kadrolu olan 10 kg civarinda bisey cok hafif tabiki ben eski deli gibi agir olan mtb lerden gecince bana da oyle gelmiş olabilir ama bekledigimden daha iyi buldum bende acikcasi. Hic bir sikintim yok eger fixie de karar kilmissaniz bence almanizda hicbir sakinca yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@fahrettin akansu

Salcano XRS030 Tiagra kullanıyorum.
Kadrodan fazlasıyla memnunum.
Fixed gear için Cappadocia Alloy düşünüyorum.
Çelik kadrolu bir single speed'im var 10.5 kg civarında.
Alüminyum kadroda 8 kiloya düşebilir isem bu bana yeter.
Salcano'nun bu modeli Alu kadro olduğu için bu kiloya düşebilir. Kimse sorduysam bisikletin kaç kilo geldiğine dair bir fikir alamadım.
Aynı modelin çelik kadrosu da var biliyorum fakat onu almayı düşünmüyorum. 10 kg civarı o bisiklet...
Başka marka ve model almayı düşünmüyorum.
Cinelli'ye o parayı vereceğime Soulrider Frameworks'a yaptırırım daha iyi diye düşünüyorum.

Çelik kadro olanı çok satılıyor. Fiyatı çok uygun geliyor alıcılara.
Ağırlığı da 10 kilo.
Fiyatı da uygun.

Aynen acikcasi fixie ye 1000 tl ustu vermek benim de canimi yakar pisman olurum ama 600 tl bandinda daha guzel bi sifir bisiklet alinicagini hic sanmiyorum. Belki indirimde yakaladigim icin oyle ucuz geldi ama yinede iyi fiyata aldigimi dusunuyorum.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@PikaMuscle

Çelik kadrolu olanı eski Salcano XRS300 kadrosu...
Kadro çok sağlam biliyorum. Ama ağır.
Cappadocia Alloy modelini kullanan tanıdığınız varsa sorabilir misiniz? Pedallı ağırlığı kaç kilo çekiyor tartıda?

Alloy kadrolu degil inanin fixie kullanan tanidigim yok [emoji23]

• Beğen
Salcano'dan memnuniyetiniz tamamen tercih ve beklenti meselesi,

Üzerinde major değişiklik yapmadan 8kg civarına düşmeniz pek olası değil,
Kendini belli edecek özel bir donanım yazmadıklarına göre piyasadaki standart parça ağırlıkları ile ufak kadrolusu pedallı 9kg minimum olacaktır,
zaten 2017 oem fiyatları ile daha fazlasını vermeleri de mümkün değil.

Cinelli'nin track ve fixie kadroları kesinlikle kötü değil, muadillerinden daha iyi hatta.

Özel yapıma gelirsek zaten olay terzi işi;
Bu noktada Soulrider fiyatları, muadil kalitedeki hazır üretim kadrolardan çok daha uygun zaten tartışılmaz.
Çevremde kullanan herkes çok memnun.
Ayrıca çoğu çelik bisikleti de piyasadaki aluminyum hazır standart kadrolar ile yarışacak ağırlıkta düşünürseniz aklınızda olsun.

@seffahcabbar

• Beğen
@fahrettin akansu

O zaman Soulrider için para biriktirmeye başlıyorum.
Sitesine baktım. Fixie kadrolar için 2600 fiyat biçmişler.
Bence çok uygun.
Fixie jant seti falan bende var zaten...
Geriye kalan parçaları da peyderpey toplarım zaman içinde.

Salcano fixie modellerini yakından görebileceğimiz bir mağaza yok mu cidden yaa :( Yakından incelemeden internet üzerinden almaya cesaretim yok. Alu kadro çeliğe göre daha hafif oluyor ama bu bahsedilen bisiklet diğer modeller gibi on küsür kg olmalı. Aksi olsa mutlaka belirtirdi Salcano. Bisikletin hafifliği ile övünmek için.

• Beğen
Ben de birkaç ay önce böyle bir araştırma yaptım. İsterseniz sahibinden e bakın çok temiz ikinci el olabiliyor. Ben bir tane schwınn marka fixed aldım çok uygun ve temiz.

Casper_VIA_V6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8 kilo altına düşmüyorsa almayi düşünmüyorum. Zaten şu anda elimde 10 kg'lık single bir bisikletim var. Onu fixieye çevirme planlarım var şimdilik. İleride parayı bulunca Soulrider almayı düşünüyorum ama

Ben acikcasi 8 kg altina dusucegini pek sanmiyorum dusurcek parcalar zaten yeni bi bisiklet ortaya cikarir

• Beğen
Geri