Scudo Sports

Sakarya'da bisiklet kazası geçirdim

Ali.can

Üye
Tepki
59
İsim
Ali BURUŞOĞLU
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar, şöyle anlatayım; ben ana yoldan ilerlerken sağ taraftan çıkan araç, bana ve arkadaşıma çarptı. Tali yoldan çıkıyordu ve kavşaktı. Yol bana aitti. Akşamüstüydü, ışıklarım yanıyordu ve kask da vardı.
Neyse araba bana sağ tarafımdan çarptı, ben de sol tarafımda, benimle bisiklet süren arkadaşıma doğru uçtum. İkimizde yolun ortasına fırladık. Allaha şükür arkamızdan araba gelmiyordu yoksa daha kötü şeyler olurdu. Arkadaşımın bisikleti Salcano mtb eski bir modeliydi, onun bisikletinde fazla bir şey yoktu. Fakat benim bisikletim Mosso Wizart 7.8 karbon olduğu için işler biraz karışmıştı. Araba bana vurduğu için haliyle ilk darbeyi ben aldım ve arka boynuz kırıldı. 2 taraftan da sonradan tutanak tuttuk ve ayrıldık.
Öbürküsü gün bana çarpan arabanın sigorta şirketiyle görüştüm ve durumu anlattım. Onlar da "bisikletin sigortası veya kaskosu olmadığından tutanak hiçbir şeye yaramayacağını" söyledi. Kaza anında, polis çağırıp zabıt tutulması gerekiyormuş. Bana “en yakın karakola gidip resmi ifadenizi verin, olayınızı anlatın, resmi evrakınızla sigorta şirketimize başvurun, hasar dosyası açalım” dediler. Başka türlü maddi hasarımı karşılayamazlarmış.
Bu gün bana çarpan şahısla karşılıklı ifade vereceğiz. 100 de 100 karşı taraf kusurlu olması gerekiyor ve kusurunu detaylı bir şekilde belirtmesi gerekiyormuş. Gelişmelerden sizi haberdar etmeye çalışacağım.
Saygılar iyi pedallar
20151006_155711.jpg
20151006_155747.jpg
20151006_155836.jpg
20151006_155942.jpg
20151006_155847.jpg

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun... Ama kaza anında polisi çağırıp işlem yaptırman gerekiyordu.. Şimdi işler zora girer..

@Ali.can Çok geçmiş olsun, gerçekten arkadan başka araç, araçlar gelmiyormuş durum vahim olabilirdi. Allah korumuş gerçekten. İnşallah masrafınızı sıkıntısız bir şekilde alabilirsiniz.

Çok geçmiş olsun.

Bu durumlarda trafik polisi çağırmak lazım ( sende kasko olmadığından )

Çok geçmiş olsun. Gelişmelerden bizi haberdar ederseniz başımıza geldiğinde izlememiz gereken yolu bilmiş oluruz. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

Kardeşim çok çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsın, çok şükür ki size bir şey olmamış, o öküzün önde gideni sizi nasıl görmemiş, ne desek boş, eğitim şart. İnşallah en kısa zamanda olayları çözüme bağlarsınız.

hocam gecmıs olsun,
olası durumda polıs cagrılması gerekıyor sanırım bunu bızlerde ogrenmıs olduk,
aslında trafık sıgortalarında bence bısıklet de eklenmelı.

Kardeş kazaya yakın civarınızda kamera varmı bir araştırın.

Çok geçmiş olsun, şükür ki daha ağır bişey olmamış.

Yalnız bunu motosiklet kullanan arkadaşlarıma da anlatamıyorum, hatta şu kafa kamerasından çekilen ve artık ortada gerçektne bişey yokken, ufak tefek hareketleri abartıp durduk yerde bile durmadan sağa sola bulaşan "delikanlı" arkadaşların görüntülerinden de artık sıkıldım.

Türkiye'de nasıl ehliyet alındığını biliyorsunuz. Kendimiz de öyle aldık.
Daha yaya geçidinde durmayan, kavşaklarda sağdan gelene yol verileceğini bilmeyen, tali yoldan ana yola löngedenek atlayan mallarla beraber aynı trafikte gidiyoruz. Haliyle "yol benimdi, ışık bana yanıyordu, bilmemne olmaması gerekiyordu" tarzı işler Türkiye topraklarında işlemiyor. Kamyon, otobüs, bisiklet, motosiklet, ne kullanırsak kullanalım, devamlı "bu salak bunu yapar mı?" şeklinde tetikte olmamız gerekiyor. Kesinlikle güvenmeyeceksiniz :)

Motosikletli arkadaşım anlatıyor, adam ana yola çıkacak, normalde aynı hızla araba gelse çıkmaz, yemez, beni görüyor, göz göze geliyoruz, ona rağmen suratıma baka baka herif çıkıyor diye anlatıyordu.

Yahu yayayken bile neler atlatıyoruz, karşıya geçeceğim, herif sinyal vermiyor benim olduğum yere dönüyor, sinyal versene diyince kavgaya tutuşuyoruz allahın öküzü yüzünden. Çünkü özür de dilemek yerine zeytinyağı moduna geçiyor bu ayılar. Ya da sinyal vermiyor, döner bu diyorum, bu sefer de pas geçip gidiyor :)

E bunun aynısını ana yola ben arabayla çıkacakken yaşıyorum. Herifi bekliyorum çıkmıyorum, adam sinyal minyal vermeden cart diye çıkacağım sokağa dönüyor. E allah belanızı versin yani :)

sakarya ya. 54 plaka gördün mü sağa çekip bekliycen. sakarya da yaşasam herhalde bisikletin üzerine hiç binmezdim.

Kardeşim geçmiş olsun. Bisikletinde hasar var umarım telafi edilir de sende durum nedir sende birşey varmı bisiklet bu hale gelmiş kendinden pek bahsetmemişsin

Çok geçmiş olsun hocam,Allah bir daha yaşatmasın.Kaza hangi yolda oldu acaba?

Bununla geçmiş olsun. Umarım zararınızı tanzim edersiniz.

@Deniz A @THE DAME allah şükür bende birşey yok karaağaç caddesi üzerinde oldu ben ana yoldan carsiya giderken tahliye yoldan cikan arac bana yandan vurdu . Şansima arka taraftan vurdu ayagim arada kalmadı ve sağ ayagım ameliyatli çapraz bağ ameliyati oldum ucuz atlattik :islik::bsmagryr:

Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Anlaşılan sizde bir şey yok. Bisikletteki hasara yöneldiğinize göre.
Üzülmeyin, bisiklet bir şekilde yerine gelir.
Bu tür paylaşımlar sayesinde biz de benzer bir durumla karşılaşırsak polis çağırmamız gerektiğini, zabıt tutturmamız gerektiğini iyice öğrenmiş oluyoruz.
Her şeye rağmen kurallara uyalım. Haklı olalım.

Geri