Scudo Sports

Şahıstan aldığım ürünün eksik gelmesi

MAERKEK

Forum Bağımlısı
Tepki
1.945
İsim
MAERKEK
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Diğer
Sarı siteden şahısa parasını peşin olarak ödeyip , aldığım toplamda 4 parça olan müzik seti eksik geldi. Kargo firması olan mng'ye başvurdum. Ürünü teslim almadım. 440 lira kargo ücreti çıkarmışlar. Şube de bekliyor.

Aldığım şahıs bana kargo esnasında olan fotoğraflarını gönderdi. Kocaman 4 parça 4 etiketli poşet gözüküyor. Lakin bana gelen yine 4 etiketli poşet, poşetin birinde cam kapaklı dolap olması gerekirken , dolabın sadece üst kapağı var. Dolabı kırmışlar, içerisinde olan müzik seti kablolarını da yok etmişler. Gelmiş utanmadan bize gelen bu diyorlar. 4 etiketi de çıkışını yapıp ört pas yapıp geçecekler. Yeseydim tabiki .
. Şikayet var'a yazdım. Tahkikat başladı yukarıda dediğim gibi. Başka ne yapmalıyım ? Ürünü şube yarın geri göndereceğini söylüyor. Müşteri hizmetleriyse incleme tahikat varsa gönderemez diyor.

Başına böyle bir olay gelen ? Kargoda çalışan var mı ? Ne yapmalıyım ?
Elimde belgeler var.

Scudo
Tüketici hakem heyetine başvurun bence yarın ilk iş olarak.

Edit: E-devletten de başvuru vardı.

Tüketici hakem heyetine başvurun bence yarın ilk iş olarak.

Edit: E-devletten de başvuru vardı.
Baktım da sistem saçmaladı. Tahkikat sürecinin bitmesini beklemeye karar vermiştim.

Gecmis olsun. Nasil bir muzik seti bu abisi ?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Mal size teslim olana kadar satın aldığınız kişi sorumludur. Kargo şirketi ile bırakın satıcı uğraşsın.

Benzer bir olay yaşadım aldığım jant seti kargoda kırıldı teslim almadan kayıt tutturdum geri iade gönderdim hiç almadan ve satıcı paramı iade etti.

Mal size teslim olana kadar satın aldığınız kişi sorumludur. Kargo şirketi ile bırakın satıcı uğraşsın.

Benzer bir olay yaşadım aldığım jant seti kargoda kırıldı teslim almadan kayıt tutturdum geri iade gönderdim hiç almadan ve satıcı paramı iade etti.
Satıcı firma ya da kurum olsa tamam.
Satıcı şahıs kargoya sağlam verdiğine dair fotoğraf gönderdi zaten. Bennle alakası yok diyor.
Gecmis olsun abisi
Sağol abi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Satıcı firma ya da kurum olsa tamam.
Satıcı şahıs kargoya sağlam verdiğine dair fotoğraf gönderdi zaten. Bennle alakası yok diyor.

Sağol abi.
Kurum olmasına gerek yok ortada bir ticaret var 2. El ürünler ile ilgili haklarınız var araştırmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MAERKEK Kargo firmasının ismini açık açık yazmayayım ama baş harfi A mı? İlk aklıma gelen firma bu tür olaylarda.

Çok geçmiş olsun. Satıcıyla bu konuyu görüştünüz mü acaba ? Ne diyor teslim almadığınız kargo ve eksik için ?

Ben şunu merak ediyorum ya. Bana da ürün geldiği zaman diyorum ben bunu inceleyeceğim. Teslim almazsanız paketi açamazsınız diyorlar. Hanı bi sorun da yaşamadım bu güne kadar ama ya yaşarsam ? Bu durumun hakikati nedir? Nasıl ni tepki vermeliyim.

Son düzenleme:
ürünü yollayana geri yollayıp geri yollama ücretini de kesebilirler. yani yolladğıı ürünü geri alabilmek için 2 kat kargo ödeyebilir. buna benzer bir şey gelmişti başıma

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ben şunu merak ediyorum ya. Bana da ürün geldiği zaman diyorum ben bunu inceleyeceğim. Teslim almazsanız paketi açamazsınız diyorlar. Hanı bi sorun da yaşamadım bu güne kadar ama ya yaşarsam ? Bu durumun hakikati nedir? Nasıl ni tepki vermeliyim.

(link)

Çok geçmiş olsun. Satıcıyla bu konuyu görüştünüz mü acaba ? Ne diyor teslim almadığınız kargo ve eksik için ?

Satıcının tam gönderdiğine dair fotoğrafları benimle paylaştı. O da oradan bastırıyor.
@MAERKEK Kargo firmasının ismini açık açık yazmayayım ama baş harfi A mı? İlk aklıma gelen firma bu tür olaylarda.
MNG yazdım zaten

Son düzenleme:
Kargo kırılabilir üründe sorumluluk reddi yapar. Yani riski gönderici üstlenir ve evrak imzalar. Sağlam gönderse de kargoda kırık çıkmışsa olay gönderende. Ve sen teslim almadığına göre hiç bir sorun yok.

Geri