Scudo Sports

Sahibinden.com Nijeryalı dolandırıcı çetesi

mustyy61

Üye
Tepki
84
İsim
Mustafa
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
İyi günler arkadaşlar. Bisikletimi sahibinden.com üzerinden satışa koymuştum ve bana bir mesajı geldi mesajı atan kişi İncirlik üssünde görev yapmakta olan bir asker olduğunu(aynen kardeşim aras kargo) ve Dubaideki kuzenine bisiklet hediye edeceğini söyledi. Pazartesi bana parayı gönderecek ve kargoyu yollayacaktım. Bugün internetten numarayı sorguladığım zaman benzer senaryonun yüzlerce kişiye anlatıldığını gördüm.😂

(link)

Bu forumdan kimsenin parayı almadan kargoya vereceğini düşünmüyorum zaten. Amacım envai çeşit dolandırıcılıktan birini göstermektir.
Screenshot_20210725-135657.png.

Scudo
İncirlik üssünde görev yapan amerikalı bir asker, Afganistan görevi nedeniyle burada olduğunu iddia ederek beni de dolandırmaya çalışmıştı.

Arap asıllı bir kadın, ülkesinden zorla gönderildiğini ama ülkesinde toprak altında gizli çok parası olduğunu, kocasının düşen bomba sonucu öldüğünü esasen ikisinin de çok zengin olduğunu, konsolosluk aracılığıyla alışveriş yapmak istediğini söyleyerek dolandırmaya çalıştı.

Yolda arabayla önümde durarak, Paraya sıkıştığı için karısının altın bileziklerini bir mendil içinde bana göstererek bana altın bilezik satmaya çalıştı.

Thy'de görevli olan bir gümrük memuru yurtdışından getirdiği çok pahalı tişörtleri...

Aynı şekilde gümrükte görevli bir başkası çok kaliteli parfümleri...

Aynı şekilde hileli iskambil kağıdıyla kazanmam garantileyen dolandırıcılar..

Bender şekilde uyuşturucu ağına düşürmeye çalışan bar müdavimleri...

Hepsini yaşadım.

Daha da var ama yazmam...

İncirlik üssünde görev yapan amerikalı bir asker, Afganistan görevi nedeniyle burada olduğunu iddia ederek beni de dolandırmaya çalışmıştı.

Arap asıllı bir kadın, ülkesinden zorla gönderildiğini ama ülkesinde toprak altında gizli çok parası olduğunu, kocasının düşen bomba sonucu öldüğünü esasen ikisinin de çok zengin olduğunu, konsolosluk aracılığıyla alışveriş yapmak istediğini söyleyerek dolandırmaya çalıştı.

Yolda arabayla önümde durarak, Paraya sıkıştığı için karısının altın bileziklerini bir mendil içinde bana göstererek bana altın bilezik satmaya çalıştı.

Thy'de görevli olan bir gümrük memuru yurtdışından getirdiği çok pahalı tişörtleri...

Aynı şekilde gümrükte görevli bir başkası çok kaliteli parfümleri...

Aynı şekilde hileli iskambil kağıdıyla kazanmam garantileyen dolandırıcılar..

Bender şekilde uyuşturucu ağına düşürmeye çalışan bar müdavimleri...

Hepsini yaşadım.

Daha da var ama yazmam...

Altın bilezik kısmına koptum hocam.🤣🤣🤣

Sınırlar olmuş yol geçen hanı gibi,bizim ithal dolandırıcımız omasın da kimin olsun? Suriyelilerden sonra binlerce Afgan mültecininde neden içeri sorgusuz sualsiz alındığıda ayrı bir soru işareti! :acpsnr:

Bi ara arap yarimadasindaki kargasalarda esir kampinda , yada birleşmis milletler kamplarinda olduğunu çok zengin olduğunu , bilmemkac milyon dolar paranın isvicre bankalarinda olduğunu soyleyen ve resimler yollayan hatunlar vardi ya hani mail yolu ile ulasiyorlardi. Hah iste onlardan bana zamaninda 3 tanesi ayri ayri dadanmisti, saftim, yalnızdim, hayaller kurmustum beee ne guzel evlenecektim , Bahama adalarinda muz tarlasi kurup takılacaktim:(
Ne mi oldu? Cok basit : Goggle diye bir sey varmis oradan arastirdim aninda binlerce vaka olduğunu gordum. Kampin numarasıni veren sözde hatuna cevapsiz cagri atip intikamimi aldim hahshah

İzmir saat kulesini, Taksimdeki tramvaylardan birini, Galata köprüsünü satmış Sülün Osman diye biri çıktı bu topraklardan. Yer mi Anadolu çocuğu bu ucuz numaraları. Bunlar kimi dolandıracaklar. Tereciye tere satacak aklı sıra. Turkish Gambit diye Bir kitap var, aynı isimde satranç taktiği var. Doing Turk diye dünya literatürüne geçmiş bir şey var kardeşim peheeyy...

Geri