Scudo Sports

Şaft borusunun yamulması

Sinan Yorulmaz

Aktif Üye
Tepki
141
Selamlar,

2 gün önce çok ciddi bir kaza geçirdim. Her iki bileğim de çatladı. Neyse konumuza dönelim. Çarpma şiddetiyle şaft borusu içeri doğru hafif yamulmuş durumda ve fren sıkıldığında bisiklet sola çekmeye başladı. Bu parçanın eski haline yakın bir şekilde düzeltilmesi ya da aynı parçanın temin edilip değişebilmesi mümkün mü? Amoritsörüm rockshox sid team 2008. Teşekkürkler.

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun, bir resim koyabilirmisiniz?

Buyuk gecmis olsun...

Fotograf beni yaniltiyor da olabilir ama, egriligin saft borusundan olduguna eminsiniz degil mi? Kadroda bir hasar olmasin?

Bir de, bisikletinizi satin aldiginiz yere goturerek bu parcanin degisimini (ucreti dahilinde) isteyebilirsiniz, ya da direk olarak Sram grubunun Turkiye Dist.u Marintek A.S.ye gidip gerekli destegi alabilirsiniz.

Bende Halile katılıyorum Resimde sanki kadronun üst borusu kambur duruyo gibi gözüktü ama genede şaft borusunda olabilecek hasar için;

Bu amortisörleri getiren Marintek ve ellerinde gerekli yedek malzeme vardır yoksa bile ilgileneceklerdir diye düşünüyorum... Amortisörü aldığınız dükkana gidip marintek ile irtibata geçmelerini isteyebilirsiniz... Kullandığınız amortisör ucuz bir malzeme değil ve şaft borularını yedek parça olarak değiştirilebiliyor burada olmasa bile ücreti karşılığında yaptırılabilir sanırım...

Büyük geçmiş olsun...

Sağolun. Kadronun alın kısmında ve alt boruda herhangi bir yamulma göremedim ben. Yeşil bisikletten Gürsel abi ve Hakan da öyle dedi.

Kaza olduğu için garanti kapsamına girmeyeceğini tahmin ediyorum. Ürünü yeşil bisikletten aldım. Bu 2008 ürünü için Marintek'te yedek parça olup olmadığı konusunda tam bir bilgi sahibi değiller. Biraz toparlayayım kendimi tkerardan soracağım. Yedek parçası varsa umarım düzelir.

eğer şaft borusu yamulmuşsa ki bunu söküp anlarsın düzelten bisikletçiler var yada sanayide düzeltirler diye umuyorum bu arada büyük geçmş olsun sende fazla bişi yoktur umarım bisikleti yaptırırsın ama sende bir hasar varsa belki ileride bisiklete veda edebilirsin inş kötü bişeyin yoktur

2-3 ay kullanamayacağım. Onun dışında hemen acil servise kaldırıldım. Bir iç kanama veya travma yok. Zaten kask paramparça oldu. Kask kullanıyor olmasaydım kötü şeyler olabilirdi. Kadroya tekrardan baktım üst borusunda da bir esneme yok. Fotoğraflarda öyle çıkmış gibi duruyor. 8 serisine ait böyle rijit diye iddia edilen bir kadro saate 30 km hızla yandan darbe almayacak bir çarpmayla eğilebiliyorsa hiç kullanmayalım zaten.

ço k sevindim birşeyin olmadığına ama üzüldüm bisiklete binemeyeceğine

Geçmiş olsun...Bu şiddette bir kazada başınızda kaskınızın olmadığını düşünmeyin bile...Kaskın önemini insanlara başına bir kaza gelmeden anlatabilmek oldukça güç...Umarım forumdaki bir çok kask takmayan bisiklet dostunun ''Kulağına Küpe Olur'' böyle ciddi yaralanmalar başlarına gelmeden de insanların kask kullanmaları gerektiği...prensip meselesi ben şahsen kasksız bisikletime binmiyorum...çünkü trafikte ilerliyoruz ve her an her şey başımıza gelebilir...
Tekrar Çok Büyük Geçmiş Olsun...Umarım en kısa zamanda iyileşirsin...

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
geçmiş olsun sende önemli bişey olmaması güzel nede olsa bisiklet yaptırılabilir ama ya insan hayatı büyük geçmiş olsun

gecmis olsun benimde saft borum yamulmustu
ben tornacida 5 dakika icinde duzeltildi oda olmadi demirciden iyi bir saft borus kestrirsin o daha ii olur

@mertdalkılıç

Arkadaşlar konu edilen şaft borusu 540€ luk SID Team'e ait... Ve sıradan bir rst t5 yada Zoom gibi çakma usulü takılan şaft boruları yok ısıl işlem uygulanarak özel preslerle çakılıyor... Kullanılan hammaddede ona göre özel... Tornacının kestiği şarf borusu bunun yanında gerçekten su borusu kalır ve işe yaramaz...

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
tornacı güzel bir saft yaparda yapmasına ısıl işlem vs sid yanına yaklasamaz bile saft aynı saglamlıkta olsun dersen sid in agırlıgı olur sana duke he aynı hafiflikte yaptırırım diyorsan yüksek karbonlu çelik bulupta ısıl işleme tabi tutarak sertleştirdikten sonra yüzeyi parlattırıp (çentik etkisini azaltmak için) aynı dayanımı yakalayabilecekmisin bilemiyorum ki bence riske etmeye degmez oo masayı alan adam bakımınıda yaptırmalı

benim bir bmx vardı küçüklüğümde duvara toslamıştım aynı böyle olmuştu bende direksiyonu tersine çevirip bidaha toslamıştım düzelmişti çocuk aklı işte:))

ahaha aynı teknigi bende denedim ama ben geri düzelsin diye duvara baya bir vurdum :)

eğrilik bence masadan degil gibime geliyor kadroda bir sorun olabilir tabi resim dogru gosteriyorsa cok gecmiş olsn kardeşim....

Kadroda bir sorun yok, defalarca kontrol ettim. Siyah boyanın üzerine gelen fren vites kabloları algıda öyle yamukmuş hissi uyandırıyor. Zaten gidonu sola çevirince sabit kalıyor. Bu da şaft borusunun yamuk olduğuna dalalet. Amörtisörü Marintek'e yollamak en doğru şey. Tornaycıya emanet edilecek bir ürün değil sonuçta.

Kesinlikle katılıyorum en baştan da dediğim gibi Marintek e müracat...

Arkadaşlar merhaba bisikletle bir kaza geçirdim tedavi için İstanbul'a döndüm. Bisiklet şuan yurtta kendim bakamadım kazadan sonra hemen ambulansa bindiğim için ve arkadaştan aldığım fotoğrafa göre maşa şaft borusundan yamulmuş. Fotoğrafını bırakıyorum. Sizce tamiri mümkün müdür? Değişmesi mi gerekli?

Kaza.jpg

Geri