Scudo Sports

Şaft borusu kısaltma

Levent Kırça

Forum Bağımlısı
Tepki
328
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar ön maşayi değiştirdim. Yeni maşa uzun. Spacer ile mi idare etmek mantıklı yoksa şaft borusunu kesip kısaltmak mi?

Scudo
Kestirmek daha mantıklı, ben yapmıştım. Alüminyumsa her yerde rahatlıkla kestirebilirsiniz. Karbonsa işin erbabı yere yahut en azından daha önce yapmış birine kestirmekte fayda var.

Şaft borusunu kestirecekseniz, ne olur ne olmaz diye 2 tane spacer'lık pay bırakın bence. İleride maşayı değiştirmeye karar verirseniz, uzun şaft borulu maşayı daha kolay satarsınız.

@Mehmet Altuğ

hic kestirmesek 2 degil 4 spacer kullansak sorun teskil eder mi?

En iyisi ortadan ikiye ayırmak bir onu kullanırsınız bir digerini :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Levent Kırça

Spacerlar kaçar milimetre? Ve gidon boğazının altında mı kalacaklar, üstünde mi?

@Murat B. 4 tane 0.5 şuandaki masada takili zaten. Bogazin üstüne taktim. Bir tane de 1cmlik spacer var elimde onu takarsam tam denk gelecek sanırım. Bir bisiklet gormustum forumda bogazin ustune kalacak sekilde baya bir spcaer takılıydı. Ondan yola cikarak kestirmesek kac spacer takilabilir diye.

Gidonun boğazının üstüne konacak spacerın bir sınırı yok aslında. Boğazın üstünde kalan kısma yük binmediği için uzaması mukavemetin azalmasına sebep olmuyor. Ancak, gidona göre 2-3 cm'lik bir çıkıntı olası kazalarda vücudunuza çarpıp yaralanmanıza sebep olabilir.

@Murat B. O zaman tek olan 1cmlik bogazin altina 0.5cm olanlar boğazın ustunde biraksam hem cikinti olmaz hemde mukavemet tek parca olan spacer a kalir.

Bence kestirmeyin,spacer ile hidon boğazını üstten aşağı çekin. Sonra genede memnun kalmazsanız kestirin.yalnız temiz bir şekilde kesilmezse spacer takmak zorlaşabilit

@Raptor8 alta 1 cmlik, uste de 5tane yarim santimlik spcacer takinca oluyor. Ama bilemedim bir sure kullanayim olmadi gibi gelirse kestirecem.

Bisikletcide boruyu kesecek alet vardir diyw düşünüyorum. Yoksada onu kesecek birine uonlemdirir herhalde. Sonucta canavarla kesmeyecez boru kesme icin bir alet gormustum tornacinin birinde borunun etrafinda donerek kesiyordu. Onla kesmek gerekir sanirim

@Levent Kırça yani illa vardır. Kaynakçılarda olması gerek diye düşünüyorum. Aslında demir testereleri var ama keser mi bilmem. Bisikletçilerde de bileyz tarzı alet oluyor onlarda kesebilir.

• Beğen
Tepkiler: Levent Kırça
@Raptor8 gerci internette biraz baktim adamlar bildigin tezgahta demir testeresiyle elle kesmisler ama olsun esnafta kazansin :)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bir şey sorucam ben gidonu yükseltmek istiyorum ama gidon yükselticiyi takınca alttakı vida yuvasına vida yetişmiyor ne yapmak gerek?

@yakup3457
Gidon yükseltici ile birlikte uzun vida beraber gelecektir.Onu kullanacaksınız.

@Murat B.
geçen hafta tam da bu sebeple düşme gibi bir kazada, çıkıntı bir sıkıntı yaratmasın diye kestirdim.

Geri