Kestirmek daha mantıklı, ben yapmıştım. Alüminyumsa her yerde rahatlıkla kestirebilirsiniz. Karbonsa işin erbabı yere yahut en azından daha önce yapmış birine kestirmekte fayda var.
Şaft borusunu kestirecekseniz, ne olur ne olmaz diye 2 tane spacer'lık pay bırakın bence. İleride maşayı değiştirmeye karar verirseniz, uzun şaft borulu maşayı daha kolay satarsınız.
@Murat B. 4 tane 0.5 şuandaki masada takili zaten. Bogazin üstüne taktim. Bir tane de 1cmlik spacer var elimde onu takarsam tam denk gelecek sanırım. Bir bisiklet gormustum forumda bogazin ustune kalacak sekilde baya bir spcaer takılıydı. Ondan yola cikarak kestirmesek kac spacer takilabilir diye.
Gidonun boğazının üstüne konacak spacerın bir sınırı yok aslında. Boğazın üstünde kalan kısma yük binmediği için uzaması mukavemetin azalmasına sebep olmuyor. Ancak, gidona göre 2-3 cm'lik bir çıkıntı olası kazalarda vücudunuza çarpıp yaralanmanıza sebep olabilir.
@Murat B. O zaman tek olan 1cmlik bogazin altina 0.5cm olanlar boğazın ustunde biraksam hem cikinti olmaz hemde mukavemet tek parca olan spacer a kalir.
Bence kestirmeyin,spacer ile hidon boğazını üstten aşağı çekin. Sonra genede memnun kalmazsanız kestirin.yalnız temiz bir şekilde kesilmezse spacer takmak zorlaşabilit
@Levent Kırça yani illa vardır. Kaynakçılarda olması gerek diye düşünüyorum. Aslında demir testereleri var ama keser mi bilmem. Bisikletçilerde de bileyz tarzı alet oluyor onlarda kesebilir.