Scudo Sports

Sadece kuru temizleme şart mıdır?

ufuk güneş

Forum Demirbaşı
Tepki
311
Temizleme talimatında "yalnız kuru temizleme" yazan bir giysiye sulu yıkama yaptırmak zarar verir mi? Yani çamaşır makinesinde yıkamak?

Bunun cevabını deneyerek görmekten çok, belki denemiş olan veya denemeden bilgi sahibi olan arkadaşlar olabilir diye sormak istedim.

Scudo
@ufuk güneş

Selam kardeşim.

SORU: Temizleme talimatında yalnız kuru temizleme yazan bir giysiye sulu yıkama yaptırmak zarar verir mi?
CEVAP: Kuru temizlemecinize danışmanız sağlıklı bir bilgi edinmenizi sağlar. Temizlemeciniz iplik türü, kumaş dokusu, renk solmazlığı, süsler, aksesuarlar, astar gibi giysinin tüm bölümlerinin yıkamaya dayanıklı olup olmadığını kontrol edecektir..

En yakın bir kuru temizlemeciye danışıver..

bu bir alıntı; bu siteye girdim ve bu yazıyı okudum ama hani bu etikete sahip bi ürünü çamaşır makinesinde yıkayan, deneyen biri deneyimini paylaşırsa sevinirim..

Su dokuyu gevşetir, bu gevşeme ile hareketli elbiselerde çekme ve solma oluşur. Bunu önelemek ve daha uzun süre kullanım sağlamak için bazı giysilerde sulu yıkama yapılması önerilmez.

@ufuk güneş

Selamlar arkadaşım,

Bu olay geçen hafta benim başıma geldi ve tam bir fiyaskoydu..
Günlerden pazar öbürsü gün okula gideceğim ama evde de kimse yok ve şansıma 3 tane okul ceketimin 3tanesi de kirli sepetinde...
Annemin kuru temizlemeye verdiğini tamamen unutmuşum ve ceketlerden 1tanesini attım çamaşır makinesine bol miktarda ace ile içim rahat yıkamaya başladım:D
1saat sonra çıkardım hiç birşey yokmuş gibi gidecem asmaya tam tele asacaktım ki silkelerken farkettim; Astar sabit kalmış kumaş ise sanki yanlış dikilmiş gibi astarın ortasında toplanmış:D Çekmiş gibi sanki.:D :p
Annem görmesin diye yatağımın altına attım şimdi ise 2 tane ceketim var ve annem 3.yü arıyor öğrenirse kötü şeyler olur:D

Ama söyleyeceğim böyle saklamakla olmuyor. Öğrensin de rahat edeyim :D :p :cool:

Nasıl da unuttum ama yaa:7:

İşte bu yüzden paşa paşa kuru temizlemeye verin benim başıma gelenler gelebilir size de :D

Geri