Scudo Sports

Rublede sessizlik...

eRay.Akdeniz

Aktif Üye
Tepki
50
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar Hg-53 9 lu ruble kullanıyorum. 5 ay kadar önce aldım 429 km. yol gittim. Bugün okul çıkışı bisikletimin tamamına kırağı düşmüş ve kristalize şekilde buzla kaplanmıştı (İkinci öğretim okuyorum). Yolda giderken rubleden ses gelmediğini fark ettim. Yani bisiklet hareket halindeyken pedala basmadığımız anda rubleden gelen ve ardışık şekilde devam eden "çıt" ya da "çıtırtı" sesi. Bu bir sorun mudur? Soğuktan mı oldu yoksa rublem arızalandı mı? Bu şekilde kullanmaya devam edersem ileriye dönük arızayla karşılaşır mıyım? Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
O ses jant göbeğinden geliyor olmasın ? Ayrıca soğuk havaların etkisi olabilir tabi ama göbeği açıp bakım yapabilirsin önlem amacıyla.

Jant göbeği ruble takılı değilken o sesi çıkartmıyor diye biliyorum. Rubleyi elimize alıp parmağımızla içinden tutup çevirince cırrr diye ses gelir. İşte o ses yok oldu :)

@eRay.Akdeniz

Havalar soğuduğu için içerisindeki gres yağı hafif donmaya başladı o yüzden ses azaldı bir süre kullandıktan sonra ısınacak aynı ses devam edecektir.Aynı şekilde zincir yağında katılaştı zincirin sesi de azalacaktır.En son göbek bakımını ne zaman yaptınız ve kullanılan gres nedir bu da önemli.

Geri