profmillerson
Bisiklet Antalya Grubu Üyesi
- Tepki
- 71
- İsim
- Mehmet
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Cyclocross
arkadaşlar bisikletimde bu sesle yeni karşılaştım. sanki vites ayarı yaparken zincir yukarı geçmeye çalışırken çıkan ses gibi sadece daha düşük frekansta oluşuyor.
baktıklarım
✅ arka göbekte, rublede, aynakolda sallanma yok.
✅ zincir sanki dişlilere düz oturuyor gibi
✅ kadro kulağı mm olarak yamuktu değiştirdim, fakat seste fark oluşmadı
✅ kablo gerginliğini oynayarak vites ayarı yapıyorum. bilerek aşağı ve yukarı geçiriyorum ama seste çok az fark oluşuyor ve tekrar vites ayarı yaptığımda ses oluşmaya devam ediyor.
✅ B tension vidasını sıktığımda da bir değişiklik oluşmadı.
✅ geriye doğru pedali çevirdiğimde ses ilk başta oluşmuyor. ama çok hızlı çevirmeye devam ettiğimde ses oluşuyor.
✅ ruble dişleri güzel görünüyor. sadece en alt 11t dişte hafifçe yenme var ama orada ses yapmıyor.
✅en üst ve en alt dişlideyken ses oluşmuyor. genel olarak tam orta dişlilerde ses oluşuyor.
jockey wheel ler dönüyor ama bunlar rulman sız ve sanki az dönüyor. sağa sola sallanıyor. vidaları sıkılı. bunları bir çıkarıp temizleyip gresleyip tekrar takacağım.
(link)
baktıklarım
✅ arka göbekte, rublede, aynakolda sallanma yok.
✅ zincir sanki dişlilere düz oturuyor gibi
✅ kadro kulağı mm olarak yamuktu değiştirdim, fakat seste fark oluşmadı
✅ kablo gerginliğini oynayarak vites ayarı yapıyorum. bilerek aşağı ve yukarı geçiriyorum ama seste çok az fark oluşuyor ve tekrar vites ayarı yaptığımda ses oluşmaya devam ediyor.
✅ B tension vidasını sıktığımda da bir değişiklik oluşmadı.
✅ geriye doğru pedali çevirdiğimde ses ilk başta oluşmuyor. ama çok hızlı çevirmeye devam ettiğimde ses oluşuyor.
✅ ruble dişleri güzel görünüyor. sadece en alt 11t dişte hafifçe yenme var ama orada ses yapmıyor.
✅en üst ve en alt dişlideyken ses oluşmuyor. genel olarak tam orta dişlilerde ses oluşuyor.
jockey wheel ler dönüyor ama bunlar rulman sız ve sanki az dönüyor. sağa sola sallanıyor. vidaları sıkılı. bunları bir çıkarıp temizleyip gresleyip tekrar takacağım.
(link)