Scudo Sports

Rotor küf tuttu nasıl temizleyebilirim

Anıl K

Daimi Üye
Tepki
236
İsim
Anıl Küçükgöksel
Bisiklet
Specialized
Resimde gördüğünüz gibi rotor küflendi. Bunu nasıl temizleyebilirim
(link)

Scudo
balata spreyi temizler diye düşünüyorum

würth ün genel temizleyicisiyle temizleyebilirsin diye düşünüyorum.

Peki bu vidalar ne ile sökülür
(link)

Pas olur küf olur ot olur b.k olur. Konumuz o mu Emre

yıldız alyan gibi duruyor. bence yıldız alyan.

@Anıl Küçükgöksel

TORX T25 uçlu bir tornavida-alyan anahtarı ile rotor vidalarını sökebilirsiniz.

zımparala ama fazla uzun ömürlü olmuyor bir yağmurlu yolda yeniden paslanıyor nemden ve rutubetten uzak tutmak istiyor...

Merhaba. Rotorları kesinlikle zımparalamanızı önermiyorum. Çok daha küçük kılcal çizikler oluşturacaktır. O çizikler daha çok suyu üzerinde tutacaktır. Paslanmasını hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz. Würt genel bakım temizlik spreyi satın alıp temizleyebilirsiniz. Üstelik elinizi bile değmeden..

Temizlene bilir ama bir kac gün icin de gine paslanir. Würth ve herhangi bir ilac sadece temizler ama pasin geldigi yeri kayip etmez. Pasli sürmeniz de herhangi bir sorun olmaz, böyle ucuz seylerle ugrasmaya degmez, en iyisi yenisini almak.

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
[QUOTE= böyle ucuz seylerle ugrasmaya degmez, en iyisi yenisini almak.

Bunların Hepsi Birer Milli Servet İthal'de Olsa...Eskimeden,Ömrünü Doldurmadan Hiç Bir Şey Değiştirilmemeli...Ayrıca Çarşıda Türkiye'de Lüks Diye Tabir Ettiğimiz Mercedes Bmw vs.. Araçların Disklerin'de de Paslanma görüyorum Bunlarda mı Değiştirilmeli? Herhangi bir sıkıntı yapmaz görsellik dışında rahat olun...

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
@can akıncılar

Olmadi can, alinti yapiyorsan yorumun tümünü yapman gerekiyordu. Ben zaten demistim pas bir sorun cikarmaz diye. Ama rotor balata ic lastik gibi seyler icn ugramaya degmez bozulunca bitince eskiyince yenisi alinir olur biter.

Biryerde daha alinti yaparak bir sey yazmistin ve ben de senin yorumunu alinti yaparak sana bir sey yazmistim. Hala cevap gelmedi.

paslanması normal,1 yaşındaki araçlarında paslanır sert fren yapınca geçer ama bisiklette geçer mi bilmem,bir kaç kere sert fren yapmayı deneyin.

rotorlar tutuş ve sürtünme katsayısından dolayı genelde paslanmaz çelikten üretilmezler yani evet paslanması normal umursamayınız...

Geri