Scudo Sports

Romanya'da bisiklet bilinci..

Scudo
Butun bu olaylar ulkenin kulturu ile alakali.

Bizde spor sadece futbol demek.Butun sporlarin atasi sayilan atletizmde durumumuz icler acisi.O zaman neden bize olimpiyat organizasyonu versinler?Uc tarafimiz denizlerle cevrili.Ancak yuzme kurek yelken vs gibi sporlarda adimiz bile anilmiyor.Bu ornekler arttirilabilir.

Yani kisacasi ulke olarak spor kulturumuz sanat kulturumuz vs vs yok.Avrupa Kultur Baskenti olan Istanbulda yasayan insanlarin cogunun bundan haberi bile yok.Boyle bir durumda bisiklette maalesef bu kultursuzlukten nasibini aliyor.

Bu durum nasil tersine doner yada doner mi bilemiyorum.Ama donerse ancak bisikletforum gibi platformlardaki bilincin cok daha fazla insana iletilebilmesi ile olabilir.Yoksa cok mu iyimser dusunuyorum :))

Fazla uzağa gitmeyin, Kayseri Meydanı'nda bu manzara ile karşılaşabilirsiniz dostlarım.
Yeter ki yüreğinizde ışık olsun, yüreğinizdeki ateş halkta bu bilincin oluşmasını sağlayacak.

Ne yani,bizim burda da dönercilerde çalışanların bisikletleri var :)

Yanılmıyorsam Kayseri belediyesi böyle bir uygulama başlattı.Umarım bütün illere sıçrar bu uygulama.Karamsar olmayalım on içinde gelişeceğiz:)

İstanbul'da Kabataş'ta gördüm, Bisiklet Park'ını Park dediysem 7 veya 8 Bisiklet Sığacak kadar. İSPARK yapmış, Fatih'de de olsada bizde park etsek gönül rahatlığı ile ! :(

Özledim şimdi Bisiklet ile Sultanahmet'e gitmeyi !!! :( Başımdan Gasp olayı geçmeseydi Arkadaşla hâlâ gidiyorduk !

Bizimkilerde üstümüze araba sürüp yanımızdan geçerkende nanik yapıyorlar :)

Merhaba.
Paylaşım için teşekkürler.Düşünen çok ince düşünmüş gerçekten.
Ama buna yakın bir durum Trakyadaki Kırklarli cam sanaayii fabrikasında da mevcut.Bunlar kadar yeni ve bakımlı bisikletler olmasada, fabrika alanı içerisinde hem lojman hem tesis şeklinde yerleşke olması dolayısıyla çalışanlar bisiklet kullanmaktaydılar.

Geri