Evet degise bilir...
1. Kilitli iyi bir amortisör 150€ dan baslar ve bu fiyatin altinda olanlar birseye yaramaz.
2. Amrtisörü aldiktan sonra kadroya hangi amortisör pimi uyumlu bunu bilmek gerekiyor. (6mm veya 8mm)
3. pime göre Amortisörün yataklari ve adaptörleri alinmasi gerekiyor.
4. adaptörlerin genisligini alacaginiz amortisör baglati yerine göre milimetrik ölcmeniz gerekiyor, yarim mm yanlis ölcerseniz yerine uymaz. Bu ölcüm inanin bana bu kadar hassas.
5. ve en önemlisi kadro kac mm'ye ve ka hub'a uygun bunu bilmek gerekiyor. Yanlis mm ve hub da kadro geometrisi bozulur ve kadro dayanmaya bilir.
sunu bilmenizi isterim, bu tür isler frenkolu falan degistirmeye benzemez, bu is icin baya bir bilginiz olmasi gerekiyor. Arka amortisörü degistirmenin baya bir detaylari var, sadece üzerindekini söküp yerine uzunlugu uyan bir amortisör alip takarim düsüncesiyle olmuyor malesef.
Size en az 200€ = yaklasik 600TL'ye patlar. Rockrider 6,3 icin degermi bilemem, eger degmis olsaydi zaten fransizlar direk iyi bir amortisö takardi o kadroya.
Ben size nekadara patlayacagini ve ne yapmaniz gerektigini söyledim, artik secim sizin.