Scudo Sports

Riser Flat Gidon Arasındaki Farklar Nelerdir ?

Mustafa Şükrü Yıldırım

Forum Bağımlısı
Tepki
774
Bisiklet
Giant
Arkadaşlar riser ve flat gidon arasında ne gibi olumlu yada olumsuz farklılıklar vardır?
Örneğin bayır inişlerinde riser bar tercih ediliyor, boyun ağrılarını kestiği vs. de söyleniyor. Flat gidonun bir marifeti yokmu acaba :)

Scudo
Düz gidon (flat) duruşu dahada sportifletirir, bisikletin dönüslerdeki tepkilerini iyilestirir, ceviklik kazandirir. Egri gidon ise (riser) bisikletin yüksek hizlardaki kontrolünü yükseltir, ama biraz ceviklik götürür. Bu nedenle dikkat edersen yüksek hizli inislere özgü tepe inisi ve serbest sürüs bisikletlerinde hic düz gidon kullanilmaz, hep egri gidondur. Arazi binisi (XC) yarisi bisikletlerinde ise hic egri gidon yoktur, onlarda da hep düz gidon takilidir.
kısaca flat gidon sportif ama rahatsız,riser gidon rahat fakat aynı olçüde sportif degildir.

Detaylı bilgi için teşekkürler peki bilek sağlığı açısından hangisi daha sağlıklıdır acaba riser mı ? Birde bayır çıkışında flat daha mı avantajlıdır ?

Bilek saglıgı ve yokuş çıkışlarında riser gidon daha saglıklı ayrıca ergon destekli elcikler var, bunlardanda kullanabilirsiniz inişlerde flat gidon tercih edilmekte..

• Beğen
Tepkiler: umutkahraman
Riser in bi avantajıda yüksek olduğundan çok eğşilmek zorunda kalmıyorsun.Bende flat var,ya riser alıcam yada barend takıcam

@Hitmanizm

Barend kullanıyorum ancak çok uzun süre kullanmıyorum bayır çıkarken vs. kullanıyorum genelde

Geri