Scudo Sports

Riese & Müller Swing 3

mcb

Daimi Üye
Tepki
719
İsim
Murat
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Cyclocross
Merhabalar,

Eşime 3 sene kadar önce bir Decathlon Elops 520 almıştık. Sonra bisiklete binmeyi çok sevince biz de Avusturya’ya taşınınca iyice bisikletçi oldu. Çok tur yapmaya başladık, bisiklette çok vakit geçirmeye başladık. Elops 520 sağlam çelik kadrosuna rağmen çok ağır olması, komponentlerinin ortalama olmasıyla tam tatmin etmemeye başlamıştı. Bu nedenle bir bisiklet bakmaya başladık. Bu kez şehir/tur bisikleti olarak premium bir şey bakmaya karar verdik. Bir de kesinlikle elektrikli istedi. Bu anlamda Riese & Müller’i gördük ve çok beğendik. Bir test sürüşü yaptık ve bisiklete bayıldık. Riese & Müller markasında bisikleti konfigüre etme olanağı var. Retro bisikletleri sevdiği ve konfor en önemli kriter olduğundan RM’nin tek Hollanda tipi bisikleti olan Swing’de karar kıldık. Bu bisikletin tek eksisi pilinin kadroda değil arkada oluşu. Bu ağırlık merkezini çok arkaya çekiyor. Yine elektrikli bisikletler arasında hafif sayılacak bir kadroya da sahip değil. Bunun yanında aerodinamisi çok iyi bir mühendislik örneği olduğundan bu handikapları sürüşte hissetmiyorsunuz. Bisiklet tamamen konfor odaklı. Önde SR Suntour amörtisörlü çatal, selede ise yine amörtisörlü bir sistem bulunuyor. Bunlar güç kaybı yaratacak olsa da elektrik motoru bu açığı kapatıyor. Bisikletin pili 500w/h ve gücü 250watt. Motoru Bosch marka ve Bosch’un 65nm’lik oldukça güçlü motorlarından. Performance Line serisi hem sessiz hem de çok güçlü. Menzili ise 90-120km arasında değişiyor. Bisikleti ciddi oranda itiyor ve özellikle yokuşlarda bayağı yardımı oluyor.

Konfigürasyonda standart olarak hidrolik v fren, Supernova farlar, kadro kiliti geliyor. Buna ek olarak Enviolo vites ve kayış sistemi sipariş ettik. Enviolo Nexus’a oranla çok daha iyi oranı (%306) ve oransız değişim imkanı sunan bir sistem. Yani 1,2,3 gibi vitesler yerine daha yumuşak ve sert gibi istediğiniz incelikte seçim yapabiliyorsunuz. Bunun yanında Nexus gibi yağ değiştirmek zorunda da değilsiniz. Yani sıfır bakım. Kayış da sıfır bakım olduğundan bisiklet bayağı zahmetsiz ve sessiz diyebilirim. Kadro kilitline direkt takılan Abus’un bir kilidi var. Yani aynı anahtarla iki kiliti kilitleyip açabiliyorsunuz. Bu kilidi de sipariş ettik. Arka bagaj için çantası olduğundan çanta almadık ama RM’nin kendi sepetini de sipariş ettik. Bu sepet ile birlikte bisikletteki tüm kablolamalar gizleniyor, çok temiz bir görüntü oluyor. Siparişi verdik, bisikleti beklemeye geçtik. Çok heyecanlıyız. Forumda Riese & Müller ve Enviolo hiç görmediğimden, yine elektrikli bisikletlerin çok az olmasından dolayı özellikle açmak istedim bu başlığı. Deneyimledikçe güncellerim, soruları olanları beklerim.

(link)

Scudo
Selamlar,

sonunda siparişimiz geldi. Bugün ben de 6-7km kadar bir sürüş ile denedim. Bisikletin işçiliği çok güzel gerçekten. Selenin de amörtisörlü olmasından dolayı ciddi konforlu. Ağırlığı ve dengesi yine çok yerinde ve sürüşte asla sizi tedirgin etmiyor. Islak bir zeminde sürdüm ve 25 ila 40km/h civarında bir hızla seyrettim. En ufak bir denge kaybı yaşamadım. Çok çabuk alışıp gidebildim. Kayış ve enviolo’dan dolayı da çok sessizdi elbette. Bisikleti tour yani en düşük modlardan birinde kullandım, vitesi düşükte tutup birkaç pedal basınca düz yol ya da yokuş fark etmeksizin direkt 23-24km/h’ya atıyor kendini. 26 ile seyrediyorsun genelde de. Üstüne motor destek vermediğinden biraz zor oluyor ancak bir yerde 41km/h’yı da gördüm. Motor öyle bir seviyede ki isterseniz sizi hiç yormadan ve terletmeden istediğiniz yere götürecek, isterseniz de normal bisiklet zorluğunda sürmenizi sağlayacak kadar. Bu esnekliği çok sevdim. İlk izlenimler harika ancak zaman gösterecek memnuniyetimizi. Maalesef akşam aldığımızdan fotoğraf pek güzel değil ancak diğer iki bisikletimiz arasına güzel yakıştı :)

FBDC4B6D-0F26-41F8-8DA7-5B398031D2C6.jpeg

Son düzenleme:
Geri