Scudo Sports

reba race lockout

infinity

Aktif Üye
Tepki
24
acaba reba race'deki gidondan lockout kolu kullanmadan maşa üzerinden kilitleme yapılabilirmi...poplock özelliğini iptal etme şansımız varmı...

Scudo
Ona uygun parcayi edinmeniz gerekiyor. Pop lock kolu icin olan sag ust kapagin icinde teli geri birakmak icin bir yay var. O nedenle pop locki elle cevirirseniz direk geri atar. Yay sokulebilir belki ama pek verimli olmaz.

Belki Reba veya baska 32 mm ve lock outlu Rock Shox kullanan ve arkadas vardir Pop lock isteyen, arasitirin takas yaparsiniz herkes mutlu olur ;)

saol halil benim sorunum aslında poplock deyil gate ayarından bu sebepten diğer eski sistem lockout'a geçmeyi istiyorum...

Gate'i iptal etmek imkansiz. Reba'lar her Motion Control'le uretildi, o nedenle ona uyacak, Flood Gate'i olmayan bir Lock out cok zor gorunuyor...

Halil selam.
Gate'i iptal etmek aslında mümkün.Sid world cup amortisörde ben iptal ettim.
Maşanın yapısına hakim olmak gerek tabi,extradan eklediğim küçücük bir mil ile gate tamamen devre dışı kaldı.
Gidondan kilitleme kullanmıyorum bende.Gate iptal olunca elle kilitlemek daha kolay oluyor.
Seamlar

Tesekkurler Idris bilgi icin. Tabi disaridan mudahale ile dedigin cok mantikli, benim aklimdan gecen ise Flood Gate i iptal etmek icin hazir bir parca, hazir bir sistemdi.

@ncok

Gate ingilizcede yanılmıyorsam 'Kapı,Geçit vs...' anlamında ama arkadaşların kastettiği gate yi bnde anlamadım :D

Motion Control Damping

Rock Shox’un 2005 model amortisörlerle birlikte başlattığı teknolojik atağının temelinde “Motion Control Damping” sistemi yatıyor. Motion Control sistemi Rock Shox SRAM tarafından alındıktan sonra geliştirilmiş bir sistem. Yağ akışı üzerinden çalışan Motion Control teknolojisinin kalbi birkaç mm.’lik oynama serbestisi ile bu yağ akış hızını ayarlayan ve kesen plastik bir parça. Bu parça sayesinde yağın “Flood Gate” sübabından geçiş hızı ayarlanıyor. Bu sayede üç aşağı beş yukarı Manitou’nun SPV’sine benzer bir etki yaratılıyor. Yalnız bu sistemin en büyük avantajı SPV’nin aksine herhangi bir alet edevat gerektirmemesi. Amortisörlerde sağ bacağın içinde yer alan Motion Control ünitesi bacağın üstündeki Flood Gate ayarı düğmesi ve daha da iyisi gidondaki PopLoc sistemi açık ve kapalı konumlar ile Flood Gate’in kademe kademe ayarlanarak hangi darbe sertliğinden itibaren kapalı konumdan açık konuma geçileceğinin ayarlanmasına imkân tanıyor. Yani Motion Control geliştirilmiş bir platform sistemi, ayrıca PopLoc eki sayesinde bu sistemin gidondan ayarlanması da mümkün.

alıntıdır...mtbtr

• Beğen
Tepkiler: Nevzat KÖSEOĞLU
Geri