Scudo Sports

Rapor hakkında (sgk)

Matiz

Daimi Üye
Tepki
303
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar merhaba. Salı günü düştüm ve omuzda kırık var, kolumun 3-4 hafta askıda kalması gerekiyor. Bu süre için hastaneden rapor alsam sgk bunu ödüyor mu? Ödüyorsa kendi belirlediği tutarı mı yoksa maaş tutarını mı ödüyor? Birkaç sitede sadece iş kazalarını öder gibi bir bilgi buldum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

Scudo
Niye ödemesin.. Kaza kazanır farketmez..

20 gün ödüyor daha uzun sürelerde bir heyet e görünmeniz gerekiyor para konusuna gelinirse sigortanızın yattığı paradan hesaplanıyor hastanede yatarsanız %80 ini evde olursanız %60 ını geri ödüyor.

• Beğen
Tepkiler: serpenter
doktor sağlık raporunu 15 günden fazla vermez genellikle... eğer verirse bir ay ne ala. ama vermezse 15 günlük al ve 15 gün dolmadan ikinci bir 15 gün daha alabilirsin... kaza nasıl gerçekleşirse gerçekleşsin eğer ssklı isen mutlaka brüt yatan maaş üzerinden ziraat bankasından maaş alabilirsin... Ancak raporu iş yerine işletmen gerek... sakın ola ki raporu işlettikten sonra işe gitmeye kalkma hem iş yeri hem sen cezai işleme tabi tutulursunuz ;)

@Kefter bu 15 gün süresi nerden çıktı bilmiyorum ama böyle bi sınır yok... İş göremezlik ne kadar sürerse o kadar verebilir Dr. Sadece 20 günden daha uzun süreler için daha farklı bi rapor düzenlenir... O da hastayı bağlamaz rapor veren Dr un problemidir..

@Kefter
Peki bunun parasını sgk dan almak için gidip başvuru yapmam gerekiyor mu? Ya da başka herhangi bir işlem?belli bir süre sonra direk parası mı yatıyor?

@baykuş97 işgörmezlik raporu uzun süreli verilmiyor. Sebebi artık Avrupa bu konuda örnek alınıyor.

SGK kurumundan takip edebilirsin. Ziraat Bankasından hesap acacaksin ordan ücret yatıyor.

Ödeme e devlet sgk kısmından takip edilebiliyor ziraatte hesap açmanıza gerek yok sizin adınıza ziraate yatırılıyor oradan kimliğinizle alıyorsunuz.

Geri