Scudo Sports

Profesyonel yarışlarda son kilometrelerde neler oluyor? (Video)

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Merhaba arkadaşlar, Eurosport'un facebook sayfasında çok güzel bir videolu anlatım yapılmış.

Bugüne dek pek çok yarış izlemişsinizdir, bu işin içinde "biraz" olan insanlarız :) Bir sprinterin takımı tarafından nasıl finish'e hazırlandığı çok güzel anatılmış.
Önde giden sporcu %100 rüzgar yerken, bir arkasındaki %71 oranında, iki arkasındaki %64 oranında ve 3 arkasında olan sporcu %62 oranında rüzgar yiyor.
Yani sprintte saatte 60 km/h civarı hız ile gidiyorlarken, 4. sıradaki "sprinterimiz" rüzgarı %28 oranında daha az yiyor ve gücünü koruyor.
Son 1 kilometre boyunca takımı onu en iyi şekilde rüzgardan saklamaya çalışıyor ve aynı zamanda da grubun hızını arttırıyor. Aynı, roketin uzaya fırlatıldıktan sonra modül bırakması gibi, bu grup da hızlandıkça, en öndeki "yorulan" sporcuyu bırakıyor :)
En sona kalan sprinterimiz son 100 metreyi, az önce koruduğu gücüyle basıyor ve alıyor.

Tabi bu her zaman böyle kolay olmuyor :) Bu videodaki örnek tıkır tıkır işlemiş durumda. Bazen birkaç takım başa baş bir mücadeleye giriyor ve işler karışıyor. Sprinterler bir türlü doğru pozisyonu alamıyor, rüzgar yiyip yoruluyor...

Bu videoyu izledikten sonra, yarışlarda aynı takımın sporcularının hareketlerini daha heyecanlı takip ederiz bence :) Aynı takımın arka arkaya giden 4 sporcusunun da hedefi yarışı kazanmak değil yani. Hedef, en iyi sprint atan sporcuyu finishe hazırlamak ve son 100 metrede ona elverişli bir sprint ortamı yaratmak.

Sprinter: Yarışları bu tip son ataklarla kazanan sporculara verilen genel ad. Bu tip sporcular yarış boyunca ortalarda, grubun içinde saklanır ve güçlerini korurlar.

Scudo
Efsane yapıyorlar ya daha önceden izlerken hiç böyle izlemiyordum ben takımda olsalar en öndeki 1.olmaya çalışıyor sanıyordum :D

• Beğen
Tepkiler: sherlock
Harika bir domestic örneği olmuş özellikle 2 beyazliyi araya alma trene bindirmiş adamlari.

SM-T310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ben bu adamı çok taklidini duydum ama bukadar olduğunu bilmiyordum asdasdasda

çok merak ettiğim bi konuydu.İlgiyle izledim,teşekkürler hocam :harika:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Dağ bisikletiyle dolmuşlara sprint attıracaksınız bana :D Cidden hoşuma gitti video.

güzel bir paylaşım olmuş. elinize sağlık.

Harika bir anlatım

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bir ülkede yüzbinlerce bisiklet bedava dağıtılıp, yok denecek kadar bisiklet yolu olursa bu tür videoları sadece internetten hayranlıkla izleriz. Gerçeğini izleyebilmek hiç bir zaman mümkün olamaz.

Bilal'e anlatır gibi anlatmışlar :) Paylaşım için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Bu açıdan hiçbir zaman bakmamıştım gerçekten, teşekkürler paylaşım için.

Video da, anlatım da, paylaşım da, sprinter da harika. Teşekkürler.

Geri