Sonunda bir powermeter edindim. Magene pes p515 modeli. Amerika'dan geldi. Henüz piyasada çok yeni. P505 modelinin tutarlılık ve sorunsuzluğunun üzerine birkaç geliştirmeyle beraber bir ay oldu neredeyse duyurulalı.
105 R7000 aynakolumun yapraklarına uyum sağladı ve Sigma rox 11.1 evo ile 2 gündür kullanmaya çalışıyorum. İlk başlarda Ant+ ile bağlantı sağladım ve çeşitli problemler yaşadım. Bugünkü sürüşümün ortasında bağlantıyı kesip BLE(Bluetooth low energy) ile bağladım ve bu sorunları bir daha görmedim. Ne çeşit bir sorundu bu? Anlatayım:
Pedala bastığımda ekranda güç değerleri görünüyordu. Pedalı kestiğim anda son gösterdiği güç değeri takılı kalıyor ve ben hala o değeri veriyormuşum gibi davranıyordu. Ortalama güce de etki ediyordu. Kadans için de aynısı geçerliydi. Sık sık da bağlantı kopması yaşıyordum. Ant+ bağlantısını kesip BLE ile bağlayınca pedalı kestiğim anda 0 değerini gösteriyor ve bağlantım hiç kopmadı.
Yukarıda anlattığım problemden başka bir sıkıntı yaşamadım. Değerler güzel. Sağ-sol dengesi gayet tutarlı. Kullandıkça daha da ısınıyorum ve seviyorum. Önceden rampalarda gücümü arttırmak için bir sebep bulamazken şimdilerde rampada gözüm hep ekranda ve birkaç tırmanış segmentinde PR almışım bile, yorgun bacaklarıma rağmen hem de
Elimdeki yarı smart trainer olan Elite Qubo power mag+ trainerın kendinden ölçtüğü gücün ne denli doğru olduğunu ölçmek için birkaç test yapacağım. Beni power işine ısındıran şey de bu trainerdı zaten. Bakalım 2 yıldır doğru veriler ışığında mı antrenman yapmışım yoksa çok alakasız değerler mi veriyormuş göreceğim.