Scudo Sports

Post NL Gümrük İşlemleri..

Tepki
1
Herkese Merhabalar,
Yurtdışından aldığım 1200 euroluk "kadro" internetten takip ettiğim kadarıyla Türkiye ye ulaştı.. Vergi ödeyeceğim aşikar ama bunun için bana bir yazı gelecek mi? Yoksa PTT ye kapıda mı ödeyeceğim. Gümrüğe mi gitmem gerekiyor. Gideceksem hangi gümrük? gibi bazı sorular var kafamda. Taşıyan kargo şirketi PostNL. sanırım yurt içinde PTT ye teslim ediyor. Daha önce bu şekilde alım yapmış arkadaşlarımdan tecrübelerini aktarmalarını rica ediyorum..

Scudo
@Osman SUNEL

Merlin'den aldığım ürünler PostNL/PTT aracılığıyla yarın teslim edilecek bana da. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra gümrüğe sevk edilecek ürününüz daha sonra orada kontrolden geçecek, sırasıyla gümrükten çıktı ve torbaya eklendi yazılarından sonra 1-2 iş günü içerisinde bulunduğunuz şehire gelmiş olur. Geldiğinde direk adrese getirirler ve gümrük bedeli + 3-5 TL işlem bedeli karşılığında alırsınız, ya da size ulaşıp kargonuzun yerini söylerler gidip almanız için. Genelde direk kapıya geliyor ama sizin ödeyeceğiniz gümrük 600TL civarı olduğundan belki haber verirler gidip almanız için.

dhl Express değil dhl paket ile almanyadan 200 küsür euroluk alışverişim oldu benden ne adres ne kimlik onayı ne ödenen miktarın makbuzu ne de çağırma gibi birşey olmadı, kargo ptt tarafından kapıya kadar getirildi vergimi verdim makbuzumu kargomu aldım.

Geri