Scudo Sports

Philips SPC900NC Webcam Kullanan Var mı?

Berke ÖZTÜRKMEN

Forum Bağımlısı
Tepki
300
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar uzun zamandır yeni bir web kamera almayı düşünüyorum. Özellikle CCD mercekli olmasını istiyorum ki hem görüntü kalitesi yüksek olsun hem de düşük ışık değerlerinde de net görüntü alabileyim.

Bir süredir PHILIPS SPC900NC kamerayı düşünüyorum. Bu kameranın merceği CCD yani fotoğraf makinelerinde kullanılanlarla aynı. (Fiyatı genellikle uygun olan web kameralarda kullanılan mercekler CMOS merceklerdir ve düşük ışık değerlerinde görüntü kalitesinin bozulmaması için bu kameralar FPS değerini düşürerek görüntü kaybını minimuma indirmeye çalışırlar ki bu da kesik kesik bir görüntüye sebep olur.) Philips SPC900NC aşağıdaki kamera)

http://www.astrovid.com/product_images/50.jpg

Ancak daha önce yine Philips'in SPC1300NC model bir kamerasını satın almıştım ama memnun kalmayıp geri iade ettim. Gerçi bu kamera CCD değildi CMOS idi. (Philips SPC1300NC aşağıdaki kamera).

http://www.previewgadgets.com/wp-content/uploads/2007/12/philipsspc1300ncwebcam.jpg

Şimdi yine bir Philips alıp memnun kalmamaktan endişe ettiğim için, içimizde SPC900NC kullanıcısı arkadaşlar var ise fikir ve tavsiyelerini dinlemek isterim.

NOT : LÜTFEN BU İKİ KAMERAYI KULLANMIŞ OLAN ARAKADAŞLAR VEYA BAŞKA MARKA BİR CCD MERCEĞE SAHİP KAMERA KULLANAN VEYA KULLANMIŞ OLUP TAVSİYE ETMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIN YORUM YAZMALARINI RİCA EDİYORUM. BUNUN DIŞINDA YORUM YAPILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM.

Scudo
Merhaba arkadaşım, bende Philips SPC900NC kullanıyorum ve gayette memnunum. Görüntü kalitesi bence gayet iyi. Sanada tavsiye edebilirim. Net bir görüntü elde edebilirsin.Işığın az olduğu ortamlarda bile iyi sonuç veriyor. Bence aldığına pişman olmazsın.

• Beğen
Tepkiler: Berke ÖZTÜRKMEN
Ben şu an microsoft vx-1000 kullanıyorum..çok başarılı ama üst düzey bişi almak istersen logitech'lere bakmanı tavsiye ederim..Logitech bu tarz ürünlerde çok iyi..

• Beğen
Tepkiler: Berke ÖZTÜRKMEN
Geri