çok uzun zamandır bisiklete binerken eldivensiz binmezdim ama bi düşündüm bu eldiveni niye takıyorum.aklıma gelen tek neden düşme anında eller yere ilk olarak konduğundan koruma amaçlı diye düşünüyorum,mantıklı gelmiyo nedenlerini yazarmsınız
Düşündüğün neden doğru.
Onun dışında avuç içinin deforme olmasını engelliyor. Uzun binişlerde, ele binen yükü biraz olsun hafiflettiği ve yumuşak bir zemin sağladığı için eldeki kan akışının da rahatlamasında etkisi var. Bu da ellerin özellikle fren anı için duyarlılığını kaybetmesini önlüyor.
Kış aylarında zaten soğuktan, rüzgardan koruyucu etkisi de var.
mantıksız gelmesi gerçekten ilginç okadar çok kez düşmeyi sadece elimi bir yere koyarak atlatırıyorum ki anlatamam... düşünsene elinin en ufak asfalt ile teması sonucu belki düştüğün yerden bisikletinle geri dönemiyecek kadar acı duyacıksın tamamen yok yere... kullanımı kask kadar hayati olmasada kaska göre çok daha sık ihtiyaç duyulan bir koruma malzemesi fikrimce kaskınız başınızda eldiveniniz elinizde olsun
Avuc icinin nasir tutup acimasi,dustukten sonra avuc icine girmis kum ve tas taneleri,birde elin gidonu daha iyi kavrayip kaymasini onlemesi gibi artilar beni eldiven kullanmaya tesvik eden etkenlerden bazilari
Terletmesi,elin kasinmasi durumunda cikarmak gerekliligi ise beni eldiven kullanmaktan daha vazgecirememis olan eksi yonleri.
Avuç içi nasır tutmasın diye kullanıyorum ben. Ayrıca uzun süre eldivensiz sürdüğümde yine avucumun içi su topluyor. Tamamen sağlık yönünden kullanıyorum.
İkinci bir konu ise... Bisiklet eldivenleri yerine bodybuilding eldivenleri kullanmayı düşünüyorum... Bilek destekli olanları var; bileği de sarıyor... Özellikle mtb bisikletler sürüş tarzı bakımından bilekleri yoruyor epey... Yol bisikleti kullanmadığım için bir yorum yapamıycam... Önümüzdeki günlerde bisiklet eldivenlerimden body building eldivenlerine terfi etmeyi düşünüyorum...
Ben; Her eldiven'in yada kullanılan diğer gereçlerin, kendi amaçları dahilinde kullanılmasını uygun görüyorum...
Çünkü hepsi kendi amacı dahilinde geliştiriliyor...
Bunun dışında Eldiven, düşmelerde eli korurken, sürüş sırasında elin terleyip kaymasınıda önleyen önemli bir gereç...
Hele ki performanslı arazi sürüşünde o eldiven olmasa ne yapılır bilmiyorum
Benim ki gibi iğrenç nasırlarınızın belli seviyede kalmasını sağlar...
Kişisel tercih olabilir belki ama ben tam parmaklı eldiven kullanmayı uygun görüyorum...Maksimum kontrolü o zaman sağladığımı düşünüyorum...
Ben parasızlıkdan ve borç batağından dolayı hiçbirşey alamıyorum
Haliyle eldivenimde yok ama kullandığım bir eldiven var
Eldiven deri
Eskiden ağırlık çalışırken ellerim nasır olmasın diye aldığım eski deri bir eldiven
Parmaklar açık.Avuç içi son derece kalın deri.Yere sürtmelerde çok iyi performans sağlıyor fakat çok kötü pişiriyor elimi..Haliyle ergonomisi bisiklet kullanmak için değil..
Paralandığım zaman ilk iş eldiven biraz daha paralanınca kask.
Kasklarda çok büyük olduğu için kafama takmak istemiyorum açıkçası..Tamam hayat kurtarıyor ama çok büyük be abi
Jimi1984 hala koruyacak bir kafan varken onu korumalısın. Patladıktan sonra kask bir işe yaramıyor . Bırak bisiklet üzerindeyken de birazcık koca kafalı görün .
Ben böyle yapıyorum...