Scudo Sports

Pazar günü bisikletçileri olarak örgütlenelim..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
istisnasız her pazar günü aynı saatte büyük şehirlerde trafik polisi nezaretinde,en az 40 km lik bir tur planlansın.bu turların katılımcı sayısı hep artarak sürsün.hatta,grupları ayırarak güzergah belirlensin.bu gruplar çoğalsın.yani pazar günlerinde şehir bisikletliler tarafından işgal edilerek,bu yolla (araç sahipleri yol kapalı yavaşlatılmış denilerek)araç kullanımını kısıtlayalım.bu grupları ilerde çeşitlendirelim(yaş ve km grupları olarak),daha sonra tüm haftayı belki fethedebiliriz(çaresiz iktidar,en azından bisiklet yolları yaparak bizden kurtulmak isteyecektir) hafta içi tenha dağ yollarında,dağ bisikleti kullanalım.ferdi olarak mücadele edemeyiz.perşembe akşamı bisikletlileri gibi,pazar günü bisikletçileri olarak örgütlenelim.selamlar,saygılar..

Scudo
@Osman Tuğrul tabi çoğunluk olan kazanır.bu işin halka yayılması lazım.bu pazar turlarında çeşitlendirme yapılabilir.yaş grupları ve km çeşitlendirilebilir.

Güzel bir düşünce olursa katılmak isterim. Fakat bu şekilde bisiklet yolu yaptırılabilir mi çok da ümit verici değil gibi geldi bana. Daha resmi yollarla ve kalabalık bir nüfus desteğiyle belki amaca ulaşılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Yeni bisiklet almış ve bu foruma yeni katılmış biri olarak güzel bir düşünce bende katılmak isterim..

• Beğen
Tepkiler: tolsen92 ve Eminç
Bencede bu mantıklı bir fikir zaten amaca hemen ulaşılması beklenmiyor en azından sesimizi duyurmuş oluruz böyle bir organizasyon olursa katılmayı isterim

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
güzel fikir ama üzülerek yazıyorum tutmayacaktır. forum da dahil olmak üzre bisikleti düzenli olarak kullanan kişi sayısı gerçekten az. içimizde sonbahar ve kış bisikleti rafa kaldıranlar bile var. yaklaşık üç senedir işe bisikletle gelip gidiyorum ve haftada toplam 5'ten fazla bisikletliye denk gelmiyorum. istanbul'un sadece belli bölgelerinde bisiklet kullanımı biraz yoğun geri kalan yerlerde tek tük takılıyoruz. sosyal medya üzerinden düzenli şekilde hatta bıktıracak seviyede bir baskı oluşturabiliriz diye ortaya fikir atmıştım ama pek devamı gelmedi. hoş böyle bir baskı sonucu bisiklet yollarının yapıldığını farzedelim. ne yazık ki o yolllar hep boş kalacak. bu konuda hiç ümidim yok.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geri