patlak önleyici şeritler işe yarar kesinlikle küçük patlakların bence en temel sebebi ufak dikenli bitkiler ve esnek ve kalın bir şerit alırsanız filtre gibi tutar .Son zamanlarda ön lastiğim aşırı derecede sık patlamaya başladı. 2500km kadar kullandım lastikleri hiç bir patlak yaşamaz iken son zamanlarda kendimi yama yapar buluyorum hemen hemen her gün. Ön lastiği ve jantı kontrol ediyorum ne takılı bir şey var nede lastikte yarık vb mevcut. Patlaklar o kadar küçük deliklerden oluşuyor ki anlatamam. Şu lastik içinde şerit şekilde konulan sözde patlak önleyiciler gerçekten iş görüyor mu? Pirelli p7 sport kullanıyorum şuanda lastikler 2700km de ve yıpranma gibi bir şey söz konusu değil.
Sizin ki tubeless sanırım. Benim jantlarım tubeless desteklemiyor maalesef.İşe yaradığının canlı kanıtı:
306270 dosyayı görüntüle
Lastiğim 26x4.00 Ön ve arkada nereden baksan 30-40 ar patlama vardır. Daha yama yapmadım. Bu iç lastiklerde ön ve arkada 400er gram olmak üzere tam 1 senedir patlak önleyici sıvı var. Muhtemelen miktarları yarı yarıya azalmıştır. Hiç yolda bırakmadı. Öyle pahalı bir markada değil formulax enduro patlak önleyici sıvı. Tam eve girecekken ön lastiğe akıllı vida girdi. Tık tık tık sesinden farkettim. Vidayı çıkardım patlak en lata gelecek şekilde lastiği top gibi yere vurdum bir kaç kez. Azıcıkta sürdüm, işlem tamamlandı. İç lastik içindeki sıvı 1 senelik olduğu için kapatması biraz uzun sürüyor ama sonuçta kapatıyor. 15psi hava vardı, kapatana kadar 12 ye düşmüş. Sıvı yeni olsa 1 psi bile düşmezdi. Gerçi delikte büyük bu sefer.
Ağırlığı dert etmediğim için toplamda 800gram suvı koymuştum. Yol bisikletinde durum ne olur hiç bir fikrim yok.
306271 dosyayı görüntüle306272 dosyayı görüntüle
İç lastiklerim yeni. Daha geçen gün yeni iç lastik taktım patladı o yüzden şerit alsam mı almasam mı merak ediyorum.patlak önleyici şeritler işe yarar kesinlikle küçük patlakların bence en temel sebebi ufak dikenli bitkiler ve esnek ve kalın bir şerit alırsanız filtre gibi tutar .
iç lastik 2-3 senelikse kesinlikle değiştirin iç lastiklerde normal lastik gibi et kalınlığı zamanla azalır.
Sizin ki tubeless sanırım. Benim jantlarım tubeless desteklemiyor maalesef.
Patlak önleyici sıvı diyince aklıma gelen ilk şey tubeless dı. Hem iç lastik hem de sıvı kullanıldığını bilmiyordum. Bir araştırıyım bunu teşekkür ederim.Tubeless değil, iç lastikli olduğunu birkaç kez belirtmiştim.
iç lastik içine tubeless sıvısını bende bi ara merak etmiştim . forumda fakirin tublesi diye bi başlıkta iyi anlatmışlardı . siz kullanırsanız banada geri dönüşlerinizi belirtmekten çekinmeyin.Patlak önleyici sıvı diyince aklıma gelen ilk şey tubeless dı. Hem iç lastik hem de sıvı kullanıldığını bilmiyordum. Bir araştırıyım bunu teşekkür ederim.
Edit:800 gram ekstra ağırlık ciddi bir rakam benim bisiklet için.