Scudo Sports

Patlak önleyici şerit için alternatif fikirler.

Abdullah Hakkı

Forum Bağımlısı
Tepki
655
Bisiklet
Diğer
Arkadaşlar geçen gün lastiğe batan 2 küçük dikenin lastiğimi patlatıp beni biraz yolda bırakması beni bu konu hakkında düşünmeye zorladı. Benim aklıma (en azından ufak tefek dikenleri engellemek için) eskiden filmli fotoğraf makinelerinin filmlerinden 1-2 kat kullanmak geldi. Ne kadar dayanıklı olur bilmem ama denemekte fayda var. Aklına daha güzel şeyler gelen veya daha etkili yöntemler kullanan arkadaşlarımız varsa bizimle paylaşmalarını rica ederim.

Not: Daha önce hiç şerit kullanmadım-görmedim-kullanan kimseyle konuşma fırsatım olmadı. Dolayısıyla fiyatları, etkililikleri dahil hiçbirşey bilmiyorum :)

Scudo
Kardeş ben kullanıyorum.Zefalin pedal bisiklette var.28 lira fiyatı.Dış lastikle iç lastik arasına çekiyorsun.AMa bedavaya gelsin dersen eski bir iç lastiği kes dış lastikle iç lastik arasına çek dikenlere karşı kesin çözüm.Yada ats serisi rubena lastik al.Bende rubena ats serisi+zefal patlak önleyici var raptiye söktüm lastiğin havası inmedi!

Son 1 yıldır zefalin patlak önleyici şeridini kullanıyorum ve herhalde 5 kereden fazla yama yapmadım. Ama alacaksanız kullanacağınız dış lastiğin ölçülerine uygun genişlikte şerit aramanızı öneririm. Aksi taktirde şerit içeride yanlara kayabiliyor.

. Benim aklıma (en azından ufak tefek dikenleri engellemek için) eskiden filmli fotoğraf makinelerinin filmlerinden 1-2 kat kullanmak geldi.

Merhaba,
Bence filim olayını deneme lastiğini şişirince jilet gibi keser.Zefal patlak önleyici şerit 25.-TL civarı
Kolay gelsin.

@M.Burak KARADAĞ

Eski bir dış lastik fikrine katılıyorum. Lise üniversite hayatım boyunca ulaşım için bisikleti kullandım. Ozellikle lise yıllarımda ve eski iç lastik ile çift lastik şeklinde kullanıyordum. 8cm lik inşaat çivileri dışında lastiği patlattığımı hatırlamıyorum. Ne cam, ne diken...

@Haşim Okyay

1. başlığı incelemiştim ama 2.yi yeni gördüm :) denemek gerek. teşekkürler :)

Birde ici patlak onleyici sivi ile satilan no flat ic lastikler var, belli buyuklukteki kesik-patlakta cok iyi calisiyor. Ben yaklasik 3200 km sorunsuz kullandim. Slime'in 117 gr olan light modeli kullandim ama piyasada degisik markalar var Joe's veya Bell gibi. Bu ic sivi dolu olan iclastik Tubeless is ayni hesap aslinda.

(link)

Birde su asagidaki urun var markasi Stop Flats 2, eger lastiginiz bu seridi kullanmaniza ragmen patlarsa, size yeni bir ic lastik ve yeni bir seridi bedava yolluyorlar, omur boyu garantili.

(link)

• Beğen
Tepkiler: StreetRide
Geri