Scudo Sports

Parmak ağrısı

minimalist

Aktif Üye
Tepki
93
İsim
Fırat AKYOL
Bisiklet
Sedona
İki ay önce yaptığım ciddi bir kazada vücudum çeşitli darbeler almıştı o gün.
Sol elimin iki parmağındaki (özellikle orta parmak, diğeri işaret) ağrılar devam ediyor hala.
Çok yavaş olsa da zamanla düzeliyor, hissediyorum.
Bisiklet kullanırken fren sıkma ya da gidonu tutma konusunda hiçbir sıkıntı yok.
Kaza çok ani olduğu için ne olduğunu tam hatırlamıyorum.
Darbe aldığını sanmıyorum, büyük ihtimalle frene çok asıldığım için fazla kasıldı.
Karşıdan gelen diğer bisikletliye de o şekilde çarpınca bağlarda gerilme oldu.
Sabahları kalkınca can sıkıcı bir ağrı oluyor, sonra yavaş yavaş geçiyor.
Bir de ağırlık taşımaya çalışınca zorlanıyorum.
Bu iyileşme sürecini nasıl hızlandırabilirim, bilgisi olan var mı?
Geçen gün izlediğim bir boksör filminde yumuşak oyuncak topu avucuna alıp
darbe alan parmaklarını sıkarak iyileştirmeye çalışıyordu.
Bir de içi sanırım pirinç gibi bir şey dolu kovaya elini batırıp çıkarıyordu :D
Atel kullanmak istemiyorum. Kullanmalı mıyım hızlı bir iyileşme için?
Orta parmağımı biraz ters zorlayınca iyileşme süreci geri sarıyor gibi hissediyorum.

Scudo
@minimalist Benim serce parmakta bir sikinti var mac yaparken ustune dusmustum ya yerınden cıktı yada bısı oldu ama doktora felan gıtmemıstım sımdı bady felan yaptıgım zaman agırlıkları kaldırdıgım da parmagın cok gucsuz oluyor kavrayamıyorum ama zamanla guclenıyor ve o gucsuz halınden cıkıyor bence parmaklarınızı guclendırmek ıcın hareketler yapmanız lazım o dedıgınız top olayı belkı fayda saglar yada bır doktoro gıdın baktırın belkı bu ıs ıcın bellı hareketler vardır onlarla bıle saglına kavusur.

• Beğen
Tepkiler: minimalist
Konuyu hortlatıyorum fakat bir sorunum var. Her iki elimde ki işaret, orta ve baş parmağımda ağrılar oluştu son bir kaç haftadır bundan daha öncesi basketbol oynarken ufak bir sakatlanma yaşamıştım. Sabahleyin kalktığımda orta parmağım kilitlenmiş bir şekilde kalkıyorum ve birisi masaj yapmadı sürece açamıyorum. Fren kollarım çok aşağıda idi onları üste doğru aldım fakat sorun halen devam ediyor. Devlet hastanesine gitmek istemiyorum çünkü her zaman ki gibi doktor bir merhem verip eve yollacak. Basketbol oynayanların kullandıkları parmak koruyuculardan alsam işimi görür mü?
1654701373071.png

• Beğen
Tepkiler: Martinez
Konuyu hortlatıyorum fakat bir sorunum var. Her iki elimde ki işaret, orta ve baş parmağımda ağrılar oluştu son bir kaç haftadır bundan daha öncesi basketbol oynarken ufak bir sakatlanma yaşamıştım. Sabahleyin kalktığımda orta parmağım kilitlenmiş bir şekilde kalkıyorum ve birisi masaj yapmadı sürece açamıyorum. Fren kollarım çok aşağıda idi onları üste doğru aldım fakat sorun halen devam ediyor. Devlet hastanesine gitmek istemiyorum çünkü her zaman ki gibi doktor bir merhem verip eve yollacak. Basketbol oynayanların kullandıkları parmak koruyuculardan alsam işimi görür mü?
289411 dosyayı görüntüle
Bence bir doktora görünün, devlete gidin tatmin olmazsanız başka bir doktora gidersiniz.
Çıkık ya da benzeri bir şey olabilir tabi ama her iki elde de varsa,
- romatoid artit (umarım değildir),
- tetik parmak,
Gibi rahatsızlıklardanse doğru bir tedavi uygulamak gerekir. Zaman kaybetmemek de aynı zamanda önemli.

Parmak bandı ya da benzeri şeyleri uzman görüşü olmadan kulaktan dolma kullanmayın derim. Çok ters etkilere maruz bırakabilir, olmaması gereken bir baskı ya da blokaj sebebi ile başka sorunlara yol açabilir. Dikkat.

289411 dosyayı görüntüle

Karpal tünel sendromu olabilir.
Ender bir rahatsızlık olmadıkça devlet hastanesinde anlarlar aslında, sağlık ocağında bile basit bir iki hareket yaptırıp anlıyorlar bu tür rahatsızlıkları.
Bu koruyucular darbeden ya da burkulmadan koruyabilir belki ama herhangi bir rahatsızlığı çözmez bence.

Cevaplarınız için teşekkür ederim lakin ben doktorlara güvenemiyorum artık neden derseniz. 2019 yılında pectoral major (göğüs) kasımı ortadan ikiye ayrıldığında doktor bana kaburgan kırılmıştır demişti, sağ baldır da venöz yetmezlik var iken doktor bana kan sulandırıcı vermişti ve benzeri... o yüzden artık doktorlardan nefret eder bir hale geldim. Bu olayı doktora anlatırsam oda bacağından kaynaklanıyordur elinin ağrısı demesinden korkuyorum açıkçası.

• İnanılmaz
Tepkiler: mhmtp
Cevaplarınız için teşekkür ederim lakin ben doktorlara güvenemiyorum artık neden derseniz. 2019 yılında pectoral major (göğüs) kasımı ortadan ikiye ayrıldığında doktor bana kaburgan kırılmıştır demişti, sağ baldır da venöz yetmezlik var iken doktor bana kan sulandırıcı vermişti ve benzeri... o yüzden artık doktorlardan nefret eder bir hale geldim. Bu olayı doktora anlatırsam oda bacağından kaynaklanıyordur elinin ağrısı demesinden korkuyorum açıkçası.
Referans ile bir doktora gidin bence. Bir tanıdık vasıtası ile.

Sizinle bu konuyu daha önce özel mesaj yoluyla da konuşmuştuk. Beni de lif yırtılması diyip eve yolladılar, bir ay sonra yeniden kontrol için gittiğimde mr sonrası bileğin kırıldığını fark ettiler. Bir şey olmaz soğuk kompres yaparsın ağrın olursa diyerek bir ay beni kırık bilekle gezdirmişler :D Sonumuz hayrolsun.
Yine de doktora görünmenizde fayda var. Ama bu saatten sonra herhangi bir şikayette en az iki ayrı rdoktora gitmeyi alışkanlık haline getirmek lazım sanırım, tekine güven olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Sizinle bu konuyu daha önce özel mesaj yoluyla da konuşmuştuk. Beni de lif yırtılması diyip eve yolladılar, bir ay sonra yeniden kontrol için gittiğimde mr sonrası bileğin kırıldığını fark ettiler. Bir şey olmaz soğuk kompres yaparsın ağrın olursa diyerek bir ay beni kırık bilekle gezdirmişler :D Sonumuz hayrolsun.
Yine de doktora görünmenizde fayda var. Ama bu saatten sonra herhangi bir şikayette en az iki ayrı rdoktora gitmeyi alışkanlık haline getirmek lazım sanırım, tekine güven olmuyor.
Evet, maalesef bir çözüm bulamıyor... Sözde o kadar tıp okuyorlar fakat nafile. Sizin durumunuz nasıl oldı?

Evet, maalesef bir çözüm bulamıyor... Sözde o kadar tıp okuyorlar fakat nafile. Sizin durumunuz nasıl oldı?

Bileğimde bir kemik kırılmış fakat parçalı kırık değil çatlak benzeri bir şey olduğundan çok problem yok. Son gittiğim doktorun önerdiği bilekliği ve ilaçları kullanıyorum çok daha iyiyim. Temmuz'da bisiklete ufak ufak yeniden dönebilecek gibiyim. Umarım sizdeki problem de büyük bir şey değildir de ufak müdahalelerle sağlığınıza kavuşursunuz.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Yapma abi nefret edilecek inaanlar değiliz... Tek amacımız size derman olabilmek

• Beğen
Tepkiler: Theo3232
Geri