Scudo Sports

Özceylan Bisiklet

NightRider

Forum Demirbaşı
Tepki
119
İsim
Süleyman Özgün
Bisiklet
Lapierre
Bu siteden jant ördürmeyi düşünüyorum tek jant için 20 lira dediler. bu sitede Daha önceden jant ördüren varmı? Sizce düzgün ve sağlıklı yaparlarmı?

Scudo
Özceylan bisikletten internet üzerinden üç adet cst 700×25-32 iç lastik aldım.Kargo süresi ve paketleme sorunsuzdu.
Montaj aşamasında 3 iç lasktikte de sorun çıktı. Hatalı montaj yapmış olma ihtimalime karşı, eski iç lastikleri taktım ve sorunsuzca montajı bitirdim.Montaj öncesi ;jant ve dış lastiği kontrol ettim.İç lastiği pudralayarak ve ezilmeye karşı kollayarak yerleştirmiştim.
Firmayı aradım ve sorunu ilettim ve hiç bir talebim olmadığını ekledim.Sadece satış yapılmadan önce,bu iç lastiklerde sorun olabileceğini ve kontrol edilmesi gerektiğini söyledim. Görselleri de gönderdim.
Firmada görüştüğüm şahıs,son derece umarsızca ve küstahça montaj hatasını ima edecek sorularla konuyuu geçiştirneye çalıştı.
Kendisine,eski iç lastikleri sorunusuzca taktığımı ve montaj hatası olmadığını söyledim.
Firmadan şu ana kadar,herhangi bir geri dönüş,özür veya konunun araştıralacağına dair bir bilgi notu olmadı.
Firmanın kalitesi ve müşteriye bakışı açısı bu kadar ne yazık ki..

Dosyalar

• 20220415_155643.jpg
    20220415_155643.jpg
    144,3 KB · Okunma: 140
  • 20220415_155703.jpg
    20220415_155703.jpg
    57,2 KB · Okunma: 139
Son düzenleme:
Özceylan bisikletten internet üzerinden üç adet cst 700×25-32 iç lastik aldım.Kargo süresi ve paketleme sorunsuzdu.
Montaj aşamasında 3 iç lasktikte de sorun çıktı. Hatalı montaj yapmış olma ihtimalime karşı, eski iç lastikleri taktım ve sorunsuzca montajı bitirdim.Montaj öncesi ;jant ve dış lastiği kontrol ettim.İç lastiği pudralayarak ve ezilmeye karşı kollayarak yerleştirmiştim.
Firmayı aradım ve sorunu ilettim ve hiç bir talebim olmadığını ekledim.Sadece satış yapılmadan önce,bu iç lastiklerde sorun olabileceğini ve kontrol edilmesi gerektiğini söyledim. Görselleri de gönderdim.
Firmada görüştüğüm şahıs,son derece umarsızca ve küstahça montaj hatasını ima edecek sorularla konuyuu geçiştirneye çalıştı.
Kendisine,eski iç lastikleri sorunusuzca taktığımı ve montaj hatası olmadığını söyledim.
Firmadan şu ana kadar,herhangi bir geri dönüş,özür veya konunun araştıralacağına dair bir bilgi notu olmadı.
Firmanın kalitesi ve müşteriye bakışı açısı bu kadar ne yazık ki..
Geçmiş olsun hocam. Lastiklerin üretim yılına bakmışmıydınız? Belki raf ömrü bitmiş ütün özelliğini yitirmiştir

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
@runaway60 mersi. Kutusunda ve lastiğin üzerinde göremedim.Raf ömrü bitmiş ürünü göndermezler diye düşünmek istiyorum.Asıl bana mağazanın tavrı ve üslubu itici geldi.

Aaa çok şaşırdım. Özceylan bisiklet iyidir beni gerçekten çok şaşırttı şu an.

• Beğen
@Taygun Kon bir tanesi bomba gibi patladı şişirirken ,diğer ikisi şiştikten sonra hemen indi.Bende çok şaşırdım.İki büyük delik oluşmuş..

@Taygun Kon bir tanesi bomba gibi patladı şişirirken ,diğer ikisi şiştikten sonra hemen indi.Bende çok şaşırdım.İki büyük delik oluşmuş..

Dış lastik kaç mm?

Normalde dış lastiğin uyum aralığının sınırında olduğu iç lastikleri almam ama 26x1.50 dış lastik iç lastiklerin ya alt ya üst sınırında kalıyor. Geçenlerde 26x1.50 lastikler için Erdoğanlar'dan 2 tane (link) lastik aldım, kutusunda uyumlu lastik listesinde 26x1.50'ye uygun olduğu net olarak yazıyordu, biri şişirirken patladı, sibop kenarından yarılmış; diğeri şişirdikten 20 dakika sonra tıslayarak söndü, 10 cm'ye yakın bir yarık oluşmuş. Sonra dış lastiğin uyum aralığının alt sınırında olduğu (link) lastik aldım, onlarla sorunsuz devam ediyorum.

Özceylan ile 1 defa sözlü, 3 defa yazılı iletişimim oldu. Üsluplarının biraz sert/yüksekten olduğunu söyleyebilirim ama en azından iletişim kurulup sonuca ulaşıldı benim görüşmelerimde. Platform harici doğrudan alışveriş yaptığım firmaları (Özceylan, Doğa, Erdoğanlar, Şişman, BikeStore, BroBike, BikeAndOutdoor v.b.) iletişim başarısı sırasına koysam, sanırım Doğa 1., Erdoğanlar 2. sırada olur. Belki de Erdoğanlar 1. olurdu ama Doğa'ya iletişim formundan soru sorunca maille, arayarak ya da whatsapp üzerinden ulaşıp uzun uzun ürün seçimine yardım etmelerini, canlı fotoğrafları göndermelerini takdir ediyorum.

@Spartiat dış lastik,700×28
Bende firma sıralaması sizinki gibi bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
İnternetten alışveriş yapacaksam Erdoğanlardan başka yerden almamaya çalışırım.

Dış lastik kaç mm?

Normalde dış lastiğin uyum aralığının sınırında olduğu iç lastikleri almam ama 26x1.50 dış lastik iç lastiklerin ya alt ya üst sınırında kalıyor. Geçenlerde 26x1.50 lastikler için Erdoğanlar'dan 2 tane (link) lastik aldım, kutusunda uyumlu lastik listesinde 26x1.50'ye uygun olduğu net olarak yazıyordu, biri şişirirken patladı, sibop kenarından yarılmış; diğeri şişirdikten 20 dakika sonra tıslayarak söndü, 10 cm'ye yakın bir yarık oluşmuş. Sonra dış lastiğin uyum aralığının alt sınırında olduğu (link) lastik aldım, onlarla sorunsuz devam ediyorum.

Özceylan ile 1 defa sözlü, 3 defa yazılı iletişimim oldu. Üsluplarının biraz sert/yüksekten olduğunu söyleyebilirim ama en azından iletişim kurulup sonuca ulaşıldı benim görüşmelerimde. Platform harici doğrudan alışveriş yaptığım firmaları (Özceylan, Doğa, Erdoğanlar, Şişman, BikeStore, BroBike, BikeAndOutdoor v.b.) iletişim başarısı sırasına koysam, sanırım Doğa 1., Erdoğanlar 2. sırada olur. Belki de Erdoğanlar 1. olurdu ama Doğa'ya iletişim formundan soru sorunca maille, arayarak ya da whatsapp üzerinden ulaşıp uzun uzun ürün seçimine yardım etmelerini, canlı fotoğrafları göndermelerini takdir ediyorum.
Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Doğa bisikletten aldığım shimano maraton plus lastikler sorunlu çıkmıştı. Doğa bisiklet ile iletişime geçtim ilkinde sorunu çözdüler. Ama aynı lastik ile ikinci sorun yaşayınca oralı bile olmadılar. Doğa ile iletişim sorunu yaşamış biri olarak ana disbşrütör olan Aslı bisiklet olmasaydı mağdur olmuştum.sağolsun Aslı bisiklet arızalı lastiği istedi. Yapılan kontrolde defolu ürün olduğu tespit edildi ve sıfır lastik gönderdiler.

• Beğen
Ben Konya'da yaşayan biri olarak malzeme alışverişimde tercih etmeyeceğim tek firmadır, gider 1 gün bekler erdoğanlardan alırım daha iyi.

Kişiden kişiye değişiyor sanırım. Doğa bisikletten aldığım shimano maraton plus lastikler sorunlu çıkmıştı. Doğa bisiklet ile iletişime geçtim ilkinde sorunu çözdüler. Ama aynı lastik ile ikinci sorun yaşayınca oralı bile olmadılar. Doğa ile iletişim sorunu yaşamış biri olarak ana disbşrütör olan Aslı bisiklet olmasaydı mağdur olmuştum.sağolsun Aslı bisiklet arızalı lastiği istedi. Yapılan kontrolde defolu ürün olduğu tespit edildi ve sıfır lastik gönderdiler.

Belki de işin rengi "sorun" kelimesiyle değişiyordur. Satış/seçim sürecinde yardım ile sorun çözme ayrı konular sonuçta.
Lastiği alıp kendileri distribütöre gönderebilirlerdi. Çoğu firma da "aldığınız yere başvurun, onlardan bize gelsin" diyor.
Her firmanın yaklaşımı farklı, olan bize oluyor.

Ben de Özceylan'dan 3 alışveriş yaptım. Sonuncusu dündü. Aynı gün kargoya verildi hepsi. Dünkü de bugün elime ulaşır diye düşünüyorum. CST iç lastikleri piyasa fiyatının yarısına burada buldum. 3 tane sipariş geçtim. Onun dışında akord sehpası ve anahtar takımları gibi Unior marka bir sürü ekipman piyasa fiyatının altında burada. Daha doğrusu olması gereken rakamlarda. Muhtemelen güncelleme yapmadılar henüz. Onlar dışında Erdoğanlar'dan alışveriş yapıyorum. Onlar da iyi ve whatsapp destek hattı iş görüyor fakat kargo takip kodunu neden siteden vermezler anlamıyorum. Özceylan bu konuda daha iyi direkt sitesinde siparişler kısmında görebiliyorum.

Neticede iki firmayı da öneririm.

Ozceylanlardan yeni urun siparisi verdim...sordugum sorulara itici bir cevap vermediler...yardimci oldular...urunlerin fiyatlari malum degiskenlik gosterdigi icin,en uygun fiyata en iyi yerden alma sansimiz yok olmus oluyor...

Ozceylanlardan yeni urun siparisi verdim...sordugum sorulara itici bir cevap vermediler...yardimci oldular...urunlerin fiyatlari malum degiskenlik gosterdigi icin,en uygun fiyata en iyi yerden alma sansimiz yok olmus oluyor...
2 matara kafesi 1 adet de matara siparişi verdim. Ertesi gün kargoya verildi ve Antalyaya bir günde ulaştı. Matara kafeslerinden birisi eksikti. Aynı ürün olduğu için 2 tane olduğunu farketmemişler sanırım.

Kargoyu videoya çekmeden açtığım için biraz korktum. Kendilerinin numarasını aradım. İlk başta görüşen genç arkadaşın ürünü pek göndermeye niyeti yoktu tekrar kargo ücreti ödemek zorunda kalacakları için. :D

Bana dedi ki "Sitemizden tekrar bir şey alın onunla gönderelim yada aldıklarınızı iade edin" :D

Neyse sonra telefonu daha olgun birisine verdi. Yarın ilk iş siparişinizi kargoluyoruz dedi ve ürün 2 gün içinde elime geçti. İlk arkadaşın kendi hatalarının bedelini bana çıkartma çabası ilginçti ama ikinci arkadaş böyle saçma şeyler söylemeden direkt gönderdi.

Orijinal ürün satıyorlar, kargoları hızlı, whatsapp'tan ulaşılabiliyor ve fiyatları da piyasaya göre oldukça uygun.

Ben memnun kaldım.

Bu cümleyi anlayan var mı?

Ürünlerin fiyatları malum,değişkenlik gösterdiği için en uygun fiyatlı yerden ,en ucuza ürünleri alma şansımız azalıyor şeklinde olabilirdi.Yani virgül kullanılmadığı için ve yanlış sıfat kullanımından dolayı anlatım bozukluğuna yol açmıştır.Tabii ki bu benim fikrim.Edebiyat uzmanları beni topa tutabilir belki:D

konu özceylan bisiklet konuşulan konu xyz sonra da başlık var muhabbetleri evet var.
güvenilir sitedir kendileri.

Nokta ve virgüllerden sonra boşluk bırakmayı ihmal etmeyelim arkadaşlar. :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri