Scudo Sports

Otomobilin bisiklet sürücüsüne çarptığı anlar kamerada

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
“Otomobilin bisiklet sürücüsüne çarptığı anlar kamerada Antalya'da, otomobilin çarptığı bisikletli D.İ., metrelerce havaya savrularak kaldırıma düştü.
Otomobilin bisiklet sürücüsüne çarptığı anlar kamerada

Antalya'da, otomobilin çarptığı bisikletli D.İ., metrelerce havaya savrularak kaldırıma düştü. D.İ'nin ağır yaralandığı kaza anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, dün saat 08.00 sıralarında Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi Yeşilırmak Caddesi'nde meydana geldi. Yeşilırmak Caddesi'nde yolun sağından bisikletle kent merkezine bisikletle seyreden D.İ.'ye arkadan seyreden E.Ç.'nin kullandığı 07 YY 024 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle metrelerce havalanan D.İ kaldırıma düştü. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği D.İ., Kepez Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yoğun bakıma alınan D.İ'nin durumunun kritik olduğu belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan sürücü E.Ç. ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.”

Kaynak: (link)

Nasıl bir ülkede yaşadığımızı göstermek adına,bu kaza haberlerini paylaşıyorum..Eğer bilmiyorsanız ''bilin'' yani..
Vuruyor,kaçıyor,sonra serbest bırakılıyor..
Böyle bir ülke burası..!

Scudo
arkadaş kimdi bilmiyorum ama geçmiş olsun... umarım en kısa zamanda iyileşir...

yalnız bu görüntüye rağmen çarpan kişi serbest bırakılıyorsa, vay halimize...
adam bisikletliye bilerek çarpmış... çarpmak için üstüne kırıp kaldırıma bile vurmuş adam... ve hiç bir şey yok gibi serbest bırakılmış...

Onu serbest birakan hakimin, savcinin..... başina gelse .... nasil olurdu acaba...?

Geçmiş olsun çarpan araba kaçıyor mu yoksa kamera kaydı dışında mi durmus

Bilerek hırsla çarpıyor gibi duruyor.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel bunun gibi sürücüler ve bunlara gereken cezayı vermeyenler.
Kaskmış, bisiklet yoluymuş, güvenlik mesafesiymiş vs tabi ki önemli ama videodaki gibi bisikletliye kasten çarpan ve kaçan adam aynı gün serbest bırakılıyorsa yapılacak altyapının, takılacak kaskın hiç önemi yok.

Antalya'da bu işin takipçisi olabilecek bisiklet grubu yok mudur diye soracağım ama bir şekilde çarpıp kaçan araç sürücüsü iktidarın yakını ise hem bisikletlinin hem de işin peşini bırakmayacak insanların dahi suçlu çıkma ihtimali var. Yapılabilecek tek şey bana göre, kişisel mahremiyet falan demeden bu tarz insanlik düşmanı araç sürücülerinin mumkun olduğunca teşhir edilip unutturulmaması. Adaleti devlet sağlayamıyorsa bireylerin de adaletli olması mumkun değil.

Madem araba sevdasina , araba mecburiyetine dustuk o zaman sehir içinde trafiğin takılmadan akmasını sağlayabilecek bir düzenleme şart. Ama hız sınırı da kesin ama kesin 40 km olacak. Yol önü dükkan, lastikçi, eczane , fırın ....ne kendisi ne de müşterisi yolu ne fiziki ne de gorus acisindan engellemeyecek . Dükkanın kapısı, konutun kapısı yola iki karış kala açılmayacak. Ev ve işletmelerin bir yerde yığılması bazı ticari tayfanın karını yukseltse de yaşayanların insani yaşama standardı düşüyor maalesef.
Insanların şahsı yada ticari arac kullaniminda onlari hizli ve kuralsiz tehlikeli arac kullanimina neden olan sebeplerin de araştırılması lazım. Neden riske girip daha stresli bir sürüşe yöneliyor ? Çalışma saatleri, özellikle ticari araçlar için siparis-urun yetiştirme stresi , trafik sıkışıklığı, ...

Ileride tamamıyla elektrikli arabalara geçilirse - araba kavramı değişmeyecek galiba- şehir içinde üreticiler bazında kanunlar uygulanarak hızlarının dış sinyallerle sınırlanmaları ornegin okul çevresinde daha da düşük hız sınırlamaları ,belki trafik ışıkları ve uyari levhalarının sinyalleri ile yarı otonom kullanımı gibi bir evreye geçer.

Ama sonuçta herşey insana bakıyor.

Tarihten örnek ; abbasiler zamanı türk askerleri için zamanın yöneticisi ayrı bir şehir kurmuş. Sehir ismini hatırlayamadım ama sebeplerden birisi de atlı askerlerin şehir içinde hızlı at bilmesinin bazı sıkıntılara sebep olmasıymış.
Hukuk , ceza vb apayrı bir sorunlu kısım. Kanunlar, gayrısız herkese esit ve hizli bir sekilde uygulanmalı.

adaletin olmadığı yerde anarşi başlar hayal ürünü ama bu ülkeye de bir punisher şart gibi me geliyor

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bana tipik bir araç kullanırken telefonla oynama durumu gibi geldi.
Arkadaşa büyük geçmiş olsun. Yandaki kırmızı ile işaretli bölge bisiklet yolu mu, koşu yolu mu bisiklet yoluysa ne yazık ki araçla çarpan kişi büyük ihtimalle ceza almayacak, eğer bisiklet yolu değilse ne yazık ki araçla çarpan kişi ceza almayacak. Denklem bu kadar basit. Araçlar bizim için çarpmadaki 0 gibiler yutuyorlar ve yollarına devam ediyorlar.

Bu kaza değil kasten adam öldürmeye teşebbüs, koskoca bomboş yolda en sağdan gideb bisikletliye bilerek çarpmadan başka birşey değil bu. Ayrıca serbest kalmak ne demek? Avrupada olsaydı bu o sürücünün işi bitikti , mahkemeden hapis cezası alır ehliyeti de bir daha hayatında göremezdi.
Çok geçmiş olsun bisiklet sürücüsüne inşallah en kısa sürede şifa bulur.

Geçmiş olsun çarpan araba kaçıyor mu yoksa kamera kaydı dışında mi durmus

Abidin bey, öncelikle kurdugunuz cüleden dolayi benim asagidaki yazdiklarima lutfen ne cevap verin nede benim tartismaya baslayin. Her hangi bir müdahale etme durmunuzda size kesinlikle geri dönüs yapmayacagima emin olabilirsiniz.

Arav resmen kacmis, kamerayi gectikten sonra duruduysa neden inip carptigi kisinin yanina gitmiyor ki daha öncede durma sansi var. Hadi durudu diyelim ilk yardima kosmasi gerekirken neden arabanin yönünü cevirme gereginde bulunuyor, yaraliya nasil carpip yerde cirpindigini arabanin camindan daha iyi izlemek icinmi? Arabayi cevirene kakar yardima kossa zaman kazanmis olurdu. Hadi arabayi ters yöne cevirdi neden yine ayni yerde durdu? Yaralinin yanina kadar gidebilirdi.
Ayrica bisikletliye kasten arkadan carpmak ölüme teşebbüsün den dolayi agir bir suctur bu kisi kamera görüntüsüne göre resmen kasten carpmis. 2. sucu ise ve birni ölüme terk etmekten dolayi kacmak da ayni zamanda büyük suctur ve ters yöne ne olursa olsun arabayi sürmek yine suctur ki bu durumda diger trafikteki araclari tehlikeye sokuyor.

Simid bu durumu nasil "çarpan araba kaçıyor mu yoksa kamera kaydı dışında mi durmus mu? " diye yorumlaya bilirsiniz. Sanki bana arac sürücüsünü müdefa edermis gibi geldi.

Adam diyorum ki adamlikla degil, hayvan diyecem ama hayvan bile ondan vicdanli oldugu icin herhangi bir seyle alakasi olmayan sürücü suc üstüne suc isledigi halde serbest birakiliyorsa ozaman bende o arac sürücünü serbest birkan hakkim yada kanun ve arac sürücüsününde, neyse siz anladiniz. Devamini söylemeye terbiyem müsait degil.

Bisikletli arkadasimiza acil sifalar diliyor ve gecmis olsun diyorum. En kisa zamanda insallah yine bisikleti ile trafige döner ve o soförde allahindan bullur.

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
Sanırım şu dizeler, ülkedeki adalet sisteminin işleyişini özetliyor:

Taşları bağlamışlar, köpekler serbest,
Eşkiya düze inmiş, yiğitler derdest.

Kaza geçiren arkadaşa geçmiş olsun diyorum...

@Murat Cömez murat bey siz bana karşı niye saldırı durumuna geçtiniz bilmiyorum belki de doğru cümle kurmamisimdir sadece videonun yarım koyulmuş olma ihtimaline karşı böyle bir soru sordum çünkü bisikletliye veya herhangi bir canlıya çarpmak bı ihtimal kaza olarak nitelendirilebilir ama çarpıp kaçmak dupe düz cinayete tesebbustur umarım bu söylediklerim yanlış anlaşılmaz çünkü kimse ile tartışmak gibi bir niyetim yok

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Şans eseri yaşıyoruz bu ülkede ve ölsek bile suçluların cezasını bulmayacağını bilerek..

Bu sabah Bostanlı iskelede karanlıkta tüm ışıklarım yanarken, bir anda sert bir şekilde bir polo üstüme kırdı.
Zorlukla durdum yüzüne baktım.
Gençten bir şahıs.
Karısını bırakmış iskeleye ve tabakaneye bagajdakileri yetiştirecek herahalde diye geçti içimden.
Ben hiç bir şey demeden
- Gördüm ben zaten dedi. Anlamı "Aynaya bakıyorum ama bisikleti adamdan saymıyorum. Azcık korkutsam bi daha yolda binmezsin"
- Bilerek yaptın o zaman.
- Vurmadım ama bak. Değil mi? Anlamı " İstesem vururdum, kasıtlı yaptım. Kork ta haddini bil diye"
- Ancak vursan haklı olabileceğim yani. Terbiyesiz.
Ben uzatmadım pedalladım.
Arkamdam gelmiş tam vapur iskelesine gireceğim arkadan korna çaldı. Eliyle gel gel yaptı. Bisikleti bırakıp gittim.
- Sen bana bağıramazsın diyor. Baktım eşi gelmiş, birileri buna haksızsın git şuradan diyor.

Adamın yapacağı tek şey kusura bakma demek ama demiyor. Neden çünkü kasıtlı yapıyor. Neden yapıyor? Çünkü kimse bir şey demiyor. Adam yapabiliyor.
İşte sorun burada..
Adam yapıyor ve yanına kar kalabiliyor.

@Decsan ben şöyle yapıyorum; 155'i arayıp yaya geçidinden geçerken bana çarpıyordu, kırmızı ışıkta geçti, alkollü olabilir kontrol eder misiniz diyorum. Biraz canı sıkılır heralde alkol kontrolü falan derken. Onun dışında laf anlatmaya çalışmıyorum hanzolara.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Niye askerlik yapıyoruz,niye çalışıyoruz,niye vergi veriyoruz,niye çocuk yetiştiriyoruz bu ülkede?
Karşılığında bir şey bekliyoruz da ondan..
Toprağı ekiyoruz ve karşılığında ürün bekliyoruz..Tüm yaptığımız bu..Peki,o şey/ürün ne?
HAK..

Hakkımızın olması için tüm bu şeyleri yapıyoruz..Söz hakkımızın veya yaşama hakkımızın olması için tüm bunları yapıyoruz..Devlet bizim bu hakkımızı korumakla mükellef..Devletin asli görevi budur..Devlet bizi sınırlarımızın dışındaki kötü insanlardan/toplumlardan korumak zorunda veya bizi sokakta öldürmeye çalışan araç sürücülerinin de peşine düşmek zorunda..
Zorunda kardeşim..Bu görevini mutlaka yapacak..Çünkü devletin işi bu..!

Sen devlet olarak bana sokakta çarpıp kaçan bir araç sürücüsünü yakalar ve onu serbest bırakırsan,ben sana devlet demem..Sen devlet değilsin,sen başka bir şeysin..Devlet olsaydın,benim yaşama hakkımı elimden almak isteyen kim olursa olsun,ona ceza keserdin ama sen bunu yapmıyorsun..

Sokakta kediye çarpıp kaçsak,devlet bizi cezalandırır..Devlet hayvanlarla ilgili yeni kanunlar filan çıkardı..Eskisi gibi kediye/köpeğe eziyet edenler cezasız kalmayacak artık..Şahane..
Yahu,devlet..Sağır mısın,kör müsün?İnsana çarpıp kaçmış..İnsan bu insan..Sana vergi veriyor devlet..Seni ayakta tutan şey bu..Sen,seni ayakta tutan şeyin hakkını nasıl savunmazsın?

Arabaya atlayıp,bir bisikletleye zevk için vursam,beni cezalandırmayacak mısın yani?

Ondan sonra niye BEYİN GÖÇÜ?Yahu,beyin bunu anlamıyor..Devletin şu yaptıklarına kafası basmıyor,sonra kaçıyor senden,bu kadar basit..Beyin;''Bu devlet benim hakkımı savunmayacaksa,niye bu devlet için çabalayım?'' diyor..

Aynı devlet bir de diyor ki,şu kadar bisiklet yolu yaptık veya şu tarihlerde yarış var,gelin filan..Resmen trollüyorlar..Aklımızla dalga geçiyorlar..

🤬🤬🤬🤬yok kelimeler kifayetsiz arkadaş! resmen kasıtlı olarak çarpıyor! bu cineyete teşebbüs değilde nedir? şu videoları gördükçe paranoyak oldum,yollarda sürekli ürkek ceylan gibi arkamdan gelen araçları kontrol etmekten ağız tadıyla doğru düzgün bisiklet süremez oldum!

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Geri