Scudo Sports

Otobüsler bisikletleri alıyor mu?

orvakad

Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar.Çift amörtüsörlü bir bisikletim var.Otobüsler(travego falan)
bagaja bisikletleri alıyor mu?Daha fazla para ödememiz gerekir mi?
Tekirdağ-şarköy arası koymayı düşünüyorum.Bu gibi durumlarla karşılaştınız mı?
teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Umut AL
Scudo
cogu firma sorun cıkarmaz; tabi bavul trafiginin yogun oldugu; okulların tatile girdigi günler; bayram önceleri; resmi tatil önceleri haric.. t.dag edirne arasında sorun yasanmadı hic. hatta ben ankara-edirne arası da sorun yasamadım ama seleyi alcaltmanız mümkünse ön tekerlegi cıkarıp o sekil koymanız ve hareket saatinden önce gidip bavullardan önce koymanız gibi konulara da dikkat etmek lazım.

Kamil Koç u tercih edebilirsiniz bildiğim kadarıyla bu konuda en hoş görülü firma kendileriydi.

Diğer bir alternatif bahsettiğiniz yolu Kumbağ- Uçmakdere üzerinden bisikletle almanızdır. Gerçekten harika bir yol, geçen sene temmuzda yoğun yağış altında gitmeme rağmen en iyi vakit geçirdiğim turlardan biriydi.

bununla ilgili bagaj şartlarını iyi okuyup gitmenizi öneririm.

ne alaka diyeceksiniz ama normalde her firma mesela hayvan taşımıyor. kamil koç un müşteri hizmetlerini aradığımda aşı karnesi yanınızda, ve hayvanınız bayıltılmış bir şekilde kendi kafesinde olduğu sürece sorun yok. bakanlığın bize koydu koşul bu dediler. ama ben çoook tanık oldum şöfor almam dedi mi kimse birşey yapamıyor. tabi bunların çoğu benim gibi araştırıpta gitmiyor. benim araştırıpta gitmemin nedeni hem adama iki laf sokabilmek artı veteriner fakültesinde olmamı koz kullanıp bu durum mahkemeye kadar gider deyip korkutmak. ben o kadar geri çevrilmelere tanık olduğum halde kendim taşıyacağım zaman muavin hiçbir sıkıntı çıkarmadı hatta köpeğimi kendi kıyafetleri için kullandıkları kapı yanında küçük bir bağaj var oraya koydu.

bisiklet içinde aynısı geçerli. bagaj taşıma koşullarını. ağırlık hakkınızı bagajınızın kaplayabileceği alan hesabı falan gibi şeyleri bir yerde öğrenin. firma hangi değerlere izin veriyor. eğer bir sorun çıkarma eğilimi olan olursa bakın kardeşim yönetmeliğinizde böyle böyle yazıyor. ya beni alırsın ya da bu araç bu terminalden çıkamaz deyip tantana çıkarabilirsiniz.

tabi bu büyük firmalar için hemen olumlu yönde çözülmesi demek ama abidik gubidik doğu turizmler ne yapar bilmiyorum. şikayet edecem dersin " git gardeşimmm... allahına gadar yolun var. almıyok" der geçer. :)

@darkness_

bu dediklerinizin hepsi olur.:D

Aslında kumbağ uçmakdere üzerinden gitmeyi çok istiyorum.Ancak 1 haftalık bir tatil olacağı için, bavul götürmem gerekecek.Ailemin izin vermemesi de cabası.Tek seçeneğim otobüsle gitmek.Peki iki koltuk alsam, bisikleti yanıma alsam izin verirler mi?

@orvakad

Hocam otobüsü bırak minibüsler bile alıyor. Edirne'ye giderken yol bisikletimi koyuyorum. Sen düşün gerisini :D

@orvakad

koltuğun parasını verdikten sonra kimse karışamaz sana. arap emirliklerindeki hava yolları yolcu kabinine kartal şahin tarzı hayvanlarını bagaja vermek istemeyen şeyhlerle dolu. 4 haneli ücretler ödüyorlarmış o hayvanlar için 1 koltuğa....

o yüzden tabi izin verirler. bu bisiklet kaç para sen biliyormusun dersin olur biter :)

şansın olursa çok kalabalıkken bile alıyorlar
öyle zamanlarda bilet almıyorum kesin olmaz diye, esenler otogarına bi geldim asker dağıtımı öğrenci dönüşü falan birleşmiş sanırım baya kalabalık yer bile yokken bikaç dk içinde bisiklet+beni almaya ikna oldular

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Geri