Scudo Sports

Otobüs şoförüne kanocu saldırısı

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Tepki
35.914
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Videoyu önyargısız izleyiniz.
Olay geçtiğimiz salı günü saat 18.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı otobüs peronlarında meydana geldi.
Biri kadın iki kişi, Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy seferini yapmak için bekleyen özel halk otobüsüne kanoyla binmek istedi. Otobüsün şoförü Sinan Selvi, tüm yolcuların binmesinin ardından kendilerini içeri alabileceği söyledi.
KADIN YERE DÜŞTÜ

Ancak duruma itiraz eden çift ile otobüs şoförü tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine erkek yolcu, şoför Sinan Selvi’ye saldırdı. Ardından karşılıklı yumruklaşma yaşandı. Kavga sırasında otobüs şoförüne saldıran kişinin yanındaki kadın yere düştü. Kavgayı araya giren diğer yolcular ayırdı.
OTOBÜSÜN ÖNÜNE YATTI

Kavganın ardından otobüs şoförüne saldıran kişinin yanındaki kadın, yere yatarak otobüsün seferine engel olmak istedi. Kadının arkadaşı tarafından ikna edilerek yattığı yerden kaldırılmasıyla olay sona erdi. Olayın ardından otobüs şoförü Sinan Selvi, darp raporu alarak şikayetçi oldu.

Merak ettiğim nokta ''Otobüs Yönetmeliği'' diye bir şey var mı?Eğer böyle bir şey varsa bisikletçi olarak haklarımız ne?Bu işin sınırı ne?Biz de bisikletçi olarak şoförlere bazen haksızlık yapıyor olabilir miyiz?

Scudo
Hepimizin aklında bir cümle; o kanoyu alacaksın diye başlıyor. Her kavgada hiç değişmeyen iki şey var, çığırınan bir kadın ve koltuğun altındaki demir. Umarım güzel dayak yemiştir kanocu.

Şoförün söyledikleri de üslubu da doğru.

Arada kalan kadına yazık olmuş ama insanlarımızın ne kadar tepkisiz olduğunu da bir defa daha gördük. Geçenlerde şöyle bir olay olmuştu; 2 çocuk oyun yüzünden kavga ediyorlar. Biri diğerini boynundan yaralıyor. Çocuk market tarzı bir yerde vücudundan kan damlaya damlaya giriyor, içerideki insanlar ekmek almaya falan devam ediyorlar. Kasadaki şahsiyet de ekmek sarılan kağıttan verip dışarı gönderiyor. Çocuk 5 metre gitmeyen yığılıp kalıyor. Sonuçta ölüyor. Üstüne hiç ambulans falan aramadan paspası alıp her gün dükkana yaralı insan geliyormuşçasına temizlik yapıyor.

Kendi başıma gelenler; dağda kaza yaptım, kaza yaptığım da belli. Üstüm başım rezil olmuş yerde oturuyorum. Kaç insan geçti, biri bile tek kelime etmedi.

Bir kere avm nin tekinde kavga eden 2 kadın gördüm, millet mağazalardan çıkmış aptal aptal izliyorlar. Üst kattan bile izleyenler vardı. Gittim ben ayırdım.

Demem o ki o kart basıp gidenlerden biri de demiyor ki "şoför sana binme demiyor, önce herkes binsin sen sonra bin diyor" diye. Gerizekalılar(kanocu elemanlar)

Şimdi söyle düşünmek lazım benim birtane katlanır bisikletim var. Yanımda birtanede yol bisikletim var abi katlanırla seni alırım ancak yol bisikletini sokmak icin diğer yolcular binsin dikine falan sokarız diyor. Allah razı olsun derim.

@trainspotting35
Yol ya da dağ bisikleti ile binme hakkımız var mı?Yoksa bu tamamen şoförün insiyatifinde olan bir şey mi?Yani bindirmiyorum deme hakkı var mı?

@hamlet2006 Bildiğim kadarıyla saat sınırlaması mevcut. 3 yol bisikletli metrobüse bindiğimizi biliyorum ama diğer otobüslerde vaziyet nedir bilemem. Aslında bunların yazılı olduğu bir çizelge vardı cep telefonumuz da taşımak lazım. Tabi karşındakinin duyarliliginada bağlı. Bazı otobüs şoförleri otobüsü kendi maliymis gibi sahiplendiğinden sıkıntı olabilir.

Cepten yazıyorum dilbilgisini katlettim kusura bakmayın.

Biz bisikletçileri direkt olarak ilgilendiren kural şuymuş:
''Bisikletli yolcularımız bisiklet aparatlı otobüsleri gün boyu, diğer tüm otobüslerde ise 09:00-16:00 ve 22:00-07:00 saatleri arasında; Metrobüslerde ise 10:00-16:00 ve 22:00-06:00 saatleri arasında ek bir ücret ödemeden seyahat edebilir.''

Konumuz ile alakalı kural da bu olsa gerek:
''Havaalanına giden araçlar haricindeki araçlara bavul, çuval gibi yer kaplayan ve diğer yolcuları engelleyen eşyalar ile binilmez.''

Ne demek kanomla otobüse binemem ya!!!

Dosyalar

• 20180223_193752.jpg
    20180223_193752.jpg
    107,2 KB · Okunma: 65
  • Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
O değilde otobüste kano taşımak ne? Arkadaşlar yanlış anlamayında bisiklette taşımak sıkıntı (ön tarafında veya arka taraflarında ekstra aparatlarla sabitlenmişler hariç)bir ani frende neler olacağını siz düşünün zaten istif misali gidiyor insanlar.

Yani ön yargılı olmak istemem tabi. Ama kanoyuda o kadar adam varken otobüse sokmaya çalışmam sanırım. Nasıl götüreceğimin planlamasını baya önceden yapmıştım. Kano çok biçimsiz taşımak için.

@Murat B.
Yazarken de farkındaydım.Teşekkürler.

@kaju
Ben de sizinle benzer düşünüyorum.Hakkım olsa da olmasa da diğer yolcuları da düşünürüm.

Merak ettiğim nokta ''Otobüs Yönetmeliği'' diye bir şey var mı?Eğer böyle bir şey varsa bisikletçi olarak haklarımız ne?Bu işin sınırı ne?Biz de bisikletçi olarak şoförlere bazen haksızlık yapıyor olabilir miyiz?
(link)
Bu videoda otobüs şoförü, kibarca durumu anlatmıştı.

Sabiha Gökçen hattında çalışan otobüsler zaten dünya valiz + bazen kapasitesi üzerinde yolcu taşıyor,ve buna karşılık duruma hakim ve kapasitesini zaten az çok bilen şoför arkadaş gayet makul bir tarz ile yolculardan sonra alabileceği sinyalini vermiş (ki)keşke hepsi bu kadar anlayışlı olsa.
..ama yanındaki bayana gücünü ispat etmek isteyen bir erkek sığır ve sözde doğadaki erkeğini çığırtkanlığı ile gaza getiren bir başka cinsi bozuk sözüm ona hanımefendi yaptıkları yetmemiş gibi sefer engellemek adına otobüs altına yatıyor ve yukarda bir arkadaşın dediği gibi herkeste halinden memnun olsa gerek(sadece haber iceriğinde yazan ve olayın basladığı ana göre yorumum)biride demiyor şoförun üslubu o anki duruma uygun diye...umarım medeniyetten bihaber bu cift hakketiği cezayı bulur....

Yeşil kanom olsa, bu olaydan sonra bir daha kanoyla havaalanı otobüsüne binmeye utanırdım...

Şoför biraz egolu konuşmuş benimle mi tartışıcaksın filan demiş, bir de üzerine sen sus demiş. Demeyeymiş daha iyiymiş.

Böyle tipler yüzünden malesef yarın öbür gün bisikletlilere alınmaz veya zorluk çıkartılır ... :acpsnr:

@hamlet2006Bu sadece Istanbul yani iett'yi mi kapsıyor ?

Konusu geçmişken , Kocaeli'deki bisiklet aparatli otobüslere bisikleti ile binen var mı acaba ?

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri