Scudo Sports

İnceleme Otobana Bisikletle girersek ne mi olur?

Harbi Bisikletci

Aktif Üye
Tepki
157
İsim
Uğur Ertürk
Bisiklet
Mosso
Merhaba arkadaşlar.. Uzun bi süredir bu konuyu hep merak etmişimdir :)

Yaklaşık 2 hafta önce İzmir'in Urla ilçesinden Otobana girdim Güzelbahçe sonlarında polis çevirdi :)

Deneyip denememek size kalmış durumda.. zevkli ama ;)

Not: Kaskın yok diyenler oluyor, onlara özet geçeyim kamera kaska bağlı olduğu için başımdan kaskı çıkarıp kendimi çektiğimde kask yokmuş gibi duruyor :) neyse merak edenler bakabilir iyi seyirler :)

Scudo
İki defa girdim Sakarya İzmit arasında, çıkışta polisler görmesine rağmen bir sıkıntı yaşamadım.
Sanırım çıkışta gördükleri için ne farkeder ki dediler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@televole2 Alternatif yollar da var örneğin ben otobana giriyorum ama rotası daha düz olduğu için yoksa sapancanın diğer yanından geçen başka bir rota daha var.

@Taxonera Abi görüyorum seni izmitte bazen, bu sene izmitte okumaya başladım kalabalık şehirlerarası arası turlar düzenliyor musunuz?

@Burakcycle
Yok valla 1 kere k.mürsel yaptık 1 kere tahtalı göleti

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mayıs ayında, Selçuk'tan İzmir otobanına girmek isterken girişte KGM görevlileri, kısaca anlatmak gerekirse "yasak" dediler ve geri gönderdiler. Ben de Torbalı gişelerinden giriş yaptım. İzmir gişelerinde polis durdurdu, "gişelerden nasıl geçtin, görmediler mi?" diye sordu. Ben de "kimse görmedi herhalde, yasak olduğunu bilmiyordum" dedim. "Otoban bisiklet kullanımı için tehlikelidir, kullanımı yasaktır, dönüşte eski yolu kullan, bir daha görmeyeyim" dedi. Ben de "teşekkür ederim memur bey, dikkat edeceğim" dedikten sonra yoluma devam ettim. Dönüşte gene otobanı kullandım , o kadar görevlinin yanında geçtim, hatta can tereyağı fabrikasının yanında geçerken yanımdan bir devriye arabası geçti, geçerken de polisler el salladı.

Ama otoyollarda bisiklet ile seyahat etmek yasak.

@Taxonera Beraber sürebiliriz.
Bende yol var ama kaskım yok, belki kaskım olamadığı için benle sürmek istemezsiniz ama.

@Burakcycle
Evet sürmek istemeyiz ama kasktan değil yol bisikletinden dolayı ben yaşlı başlı adamım sana yetişemem

@Burakcycle
Sen yeni mi başlıycan izmitte okumaya. Kubik üniversite de oraya bak facebook ta falan

Valla size yine iyi kalpli polis denk gelmiş. Benim 2 arkadaşım geçen sene İzmit - İstanbul arası otobanda Gebze taraflarında kişi başı 88 lira ceza yiyip geri geldiler :D

@Burakcycle gel gel, ben de KOÜ bisiklet klübündenim. Facebook sayfamızı takip et, bu cumartesinden başlayarak her hafta turlarımız olacak. Yalnız kasksız katılım yasak, ayarla kendine bi tane öyle gel ;)

yasak olduğuna eminmisiniz? ledli tabelalarda şeridi bisikletle paylaş yazıları neden yazılmış? bir de daha yeni istanbul-datça turu yapıp geldim, otobanda polis araçları yanımdan geçerken bir sorun yaşamadım ben, çatalca tarafından tem yoluna da çok defa gişelerden geçip girdim polislere özellikle selam vere vere geçtim kimse hop dur bakalım demedi

o kadar yolda bize iyileri mi denk geldi yoksa anlamadım

@anzolot
Onlar kuralları bilmeyenlerdir[emoji1]

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Sorunuzun yanıtı; eğer ölmezseniz bişi olmaz.

Valla bende ev is arasi mekik dokuyordum. Ben trafik polisinden cok kopeklerle skinti yasadigim icin sabahin alaca karanliginda yola cikamiyorum. Beykoz kaymakdonduran arka yolu kullanirdim oradan tun3lden kavacik ve umraniyeye geciyordumki artik maalesef kopekler 3 yerine 10 oldu. Gecis yapamaz oldum. Inip yurumekte zaman kaybi yasadim. Polislere denk gelmedim otobanda kullanmada. Ayrica eskiden ne guzel bisiklet surmek yasaktir veya atli araba giremez tabelalari goruruduk. Simdi onlarda yok. Kim bilsin yasak oldugunu. :) eds de kalkti feto ayari geldi. Kisa bir sure kimse engellemez sanirim sizleride:))

Para bile verseler hayatta girmem otobana. Ama cok para verirlerse dusunebilirim :)

@magsudhajiyev Sayfayı beğendim takipteyim, yalnız yol yok sanırım fotoğraflara sayfaya falan baktım kullananların elinde mtb var, ben 35 ortalama falan yapıyorum yol ile, hızlı kullananlar da var mı peki.

Geri