Scudo Sports

ÖSYM kask getirilmesine izin versin!

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.971
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Az önce okuduğum bir haberde ÖSYM'nin sınav salonuna anahtar, ulaşım kartı vb. hayati öneme sahip cisimlerin sınav salonuna alınabileceği belirtiliyordu. Haber için:

(link)

Amma ve lakin hayati öneme sahip cisimler çok açık bir konu. Neye göre belirleneceği belirsiz maalesef. Ülkemizdeki bisiklet ve motosiklete bakış açısını göz önünde bulunduracak olursak kask getirilmesine izin verilmesi uzak bir ihtimal gibi görünüyor.
Kask getirilmesine izin verilmesinin sınav günleri trafiği bir miktar rahatlatacağını da düşünüyorum. ÖSYM'ye bu konuda toplu dilekçe atsak belki sesimizi duyabilirler. Sizin bu konudaki düşüncelerinizi de alırsam sevinirim.

Scudo
ÖSYM'ye veya Bimere bu konu hakkında mail atabiliriz o zaman değerlendirmeye alırlar.

Uzun zamandır bu kadar büyük bir dert görmemiştim.

allah_baska_dert_vermesin-yigit-ozgur.jpg

Şaka bir yana.. Sınavlara ulaşım kartının bile sokulmaması gibi uygulamalar zorbalıktan başka bir şey değil. Ama sınav salonuna kask sokmayı istemek de bana biraz abes geldi. Sınava bisikletle gitmeyi göze aldıysanız, bisikletle beraber kaskı da kilitleyip girilebilirsiniz sınava. Yılda max. 2-3 tanesine girilen ÖSYM sınavlarına kaskla girememeyi kendinize dert edinmeniz refah seviyenizin hali yüksek olduğu izlenimi yarattı bende :suspus:

Bence direk salona bisiklet ile girelim, hem çalındı derdi de olmaz gözümüzün önünde durur.

Kaskı bilemem ama anahtarın,tokalı kemerin getirilememesi kadar saçma bir sebeb olabilir miydiki? Sırf anahtar getirilemiyor diye, anahtarı dışarıda bir tarladaki taşın altına bırakmıştım.Film gibi olaydı. :) Araç olmasına rağmen uzak noktadaki bir sınav yerine ya birisi götürmesi gerekecek ya da dolmuşa binip sıkış fıkış gitmek zorunda kalıyordu millet.Bazı şeyler mantık dışıydı,umarım düzeltirler.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben sınavda acaba bisiklet çalındı mı diye düşünmekten sorulara odaklanamam bu ne rahatlık arkadaş :koptum:

@M.Oonnaayy

Cevap vereceklerini sanmıyorum. En son BİMER üzerinden ÖSYM ye sınav görevi için soru sormuştum. ÖSYM sınav görevi için 4 oturuma görevli olma isteğimi (link) başvuru yapıp onayladım. Eski çalıştığım okulda hiç bir sınav için görev isteğinde bulunmayan bazı öğretmenlere 3 görev çıktığı halde bana görev verilmedi 1-2 sene boyunca. Her sınav için 100-120 TL arası ücret ödeniyordu. ÖSYM bana kısaca şöyle bir cevap verdi. "Bağımsız bir kurum olduğumuz için istediğimize görev veririz". Kask için bir düzenleme geleceğini zannetmiyorum. Zira sınavda görevli olduğum zamanlarda öğretmenlerinde anahtar cüzdan vs gibi şeyler getirmeleri yasaktı ve polis tarafından arandıktan sonra içeriye girebiliyorduk. Tanıdık polis olunca bazı arkadaşlar anahtar vs polise teslim ediyordu. Şikayetinizi yazın ama size güzel bir cevap vermeyecekler maalesef.

Bir organizasyon ile hareket edilmedikçe trafiğin rahatlayacağını falan düşünmüyorum. Kaldı ki kaska izin verilse de sınav görevlileri herşeyden habersiz hareket ediyor, yani "yönetmelikte, yasada var kardeşim" desek de muhtemelen boş gözlerle bize bakan insanlarla karşılaşacağız. Aynen trafikte yaşadığımız gibi olacak anlayacağınız. Tabi derdimizi anlatabilirsek ne âlâ...

Ben sınavlara girerken ailem beni pamuklara sarıp sınav salonuna götürüyordu.Kaldı ki sınavdan önce bisiklete binip efor harcamak.Bence sınavdan önce bisiklete binmeyiverin.:)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Geri