Scudo Sports

Ortagöbek bakım sorunu.

AliÇimen

Daimi Üye
Tepki
130
İsim
Ali Çimen
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar merhabalar. Uzun süredir pedala her yüklendiğimde gelen çıtırtıdan gına gelmesiyle ortagöbek anahtarı alıp bakım yapmak istedim. Aliexpress ten aldığım set de gelince işe koyuldum. Uzun süren uğraşlar sonucu aynakolu söküp ortagöbeği çıkarmayı başardım. Göbeğin içi gerçekten berbattı. Neyse temizleyip gresleyip montajını yapmak istediğimde ise yapamadım. Sağ tarafı takıyorum ancak sol tarafı takmak istediğimde yivi yanlış alıyor ve bir süre sonra sıkışıyor. Sadece solu takmak istesem de aynı. Ne yapmalıyım arkadaşlar neyi yanlış yapıyorum?

Scudo
Ters çeviriyor olabilirmisin ikiside aynı yönde sıkılıyor,

• Beğen
Tepkiler: AliÇimen
@sonerveozer Hocam aynkol tarafı ters diş. Diğer taraf düz diş. Ancak iki taraf da bir şekilde yamk gidiyor. Acaba öyle mi olmalı?

@AliÇimen Çok hassas takmak gerekiyor ondan oturmuyor olabilir... Videomda bahsetmiştim yönlerinden ama zaten yönleri biliyorsunuz ;)

@Anonim Yok abi takamadım. Göbeğin içi zaten çok kirli heralde çevirirken katır katır ses geliyor.

Yeni ortagöbek almam gerekli. Acaba ölçümünü nasıl yapıyoruz?

@AliÇimen Orta yatağı ölçmen lazım ve ona göre şu an ki kullandığın göbek mil uzunluğuna göre alman lazım...

@Anonim Ölçümü kranktan yapıyorsak eğer 11.3 cm geliyor. Yanılmıyorsam.

Düz diş olan sol tarafın kapağını ters diş olan sağ tarafa veya ters diş olan sağ tarafın kapağını düz diş olan sol tarafa takıyor olabilirsiniz. Yani kapakları karıştırmış olabilirsiniz. Kontrol edip bir kez daha deneyin.
Ama önce kadrodaki göbek yuvasının dişlerini temizleyin.

@AliÇimen Hayır hayır yanlış anladın, bak önce o kadrodaki yuvayı ölç ki muhtemelen 68 mm dir... Bak şu linktekine göz at anlarsın ne demek istediğimi :)

(link)

@Anonim :):) Şimdi anladım abi 68 mm geliyor evet. Şimdi 68 mm ye bağlı olarak krank uzunluğu da 113 117 mm olmalı dimi?

Arkadaşlar hallettim tamamdır. Bisikletçiden aldığım 15 TL lik eski tip ortagöbeği taktım oldu.:) Maksat iş görsün. Zaten yeni bisiklet aldım hayırlısıyla gelsinde. Bunu da arada kardeşim kullanacak.
Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar çok kötü bir şey oldu. Sol taraf galiba yalama oldu. Gerçi kadro zaten kırık çok da takmıyordum ancak yeni bisikletim geldiği zaman kardeşimle beraber turlamayı düşünüyorduk.
Sizce ne yapmalıyım? Yeniden yiv açılması mümkün mü acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@AliÇimen Kadroyu bi sanayiye götürüp şansını dene istersen belki yardımsever bir usta denk gelir.

• Beğen
@AliÇimen merhaba halletmenize sevindim. Aliexspress den aldıgınız setin linkini rica etsem. Belki başka arkadaşlara da lazım olur.

• Beğen
@AliÇimen Belki de kadronun yivleri değil yeni aldığın parçanın yivleri bozulmuştur.Yararlı olur belki diye yazayım dedim;)

• Beğen
Geri